Altandörrlås ASSA 258

ASSA altandörrlås 258 är för utåtgående dörrar. Utanpåliggande lås med nyckelminne, låset är 9-tillhållare vilket gör att samma nyckel som till Fas övriga 9-tillhållarlås kan användas. Med nyckelminne menas att låset blir programmerat med den nyckeln som används vid låsning och bara kan låsas upp med en nyckel som har exakt samma delning.

Från 1 125,00 kr
 
  • Låga priser
  • Snabba leveranser
  • Öppet köp i 15 dagar
Lagervara

Om fönsterlås

Fönsterlås  

Inbrott sker ofta genom fönster utan insyn från gatan eller från grannar, oftast på baksidan av huset. Det vanligaste sättet är att inbrottstjuven slår ett litet hål i fönstret för att helt enkelt öppna fönstret inifrån.

Ett fönsterlås är ett effektivt inbrottsskydd, både som alternativ om ett låsbart handtag inte går att montera och som komplement om man vill förstärka inbrottsskyddet ytterligare. Observera att utåtgående och inåtgående fönster kräver olika typer av fönsterlås.

Observera att försäkringsbolagen kan ha särskilda krav på inbrottsskydd av fönster. Kraven kan innebära fönsterlås med nyckel för samtliga fönster, inkrypningsskydd med mera och beror i hög grad på hur mycket dina värdesaker är försäkrat för, men också var och på vilket sätt du bor.

Läs mer om olika fönsterlås och fönsterbeslag i vår guide om fönsterlås.

Produktegenskaper för altandörrlås ASSA 258

Ett altandörrlås avsett för utåtgående fönster i privatbostäder. Nyckelminne och avsett för ASSA 9-tillhållarnyckel, vilket innebär att befintliga nycklar kan användas som till entrédörrens 9-tillhållarlås av ASSA-fabrikat. Med nyckelminne menas att låset blir programmerat med den nyckel som används vid låsning och kan bara låsas upp med en nyckel som har samma delning. Vid upplåsning nollställs programmeringen och eventuell ny låsning kan programmeras. Vid stängning av fönstret går kroken in i låshuset. Låsning och öppning sker vid 180° vridning med nyckel som går att ta ur i både låst och olåst läge.

  • Vid upplåsning nollställs programmeringen och eventuell ny låsning kan programmeras
  • Låset låses genom att man manuellt för in regeln i slutblecket. Dörren förreglas regeln genom att nyckeln vrides ett halvt varv.
  • Nyckeln kan tas ur låset i både låst och olåst läge
  • Lås och slutbleck i förzinkat blankt stål eller brunt.
  • Använd dina befintliga ASSA 9-tillhållarnycklar till låset (inga extra nycklar ingår).
 
Specifikation
Leveranstid Lagervara
Varumärke ASSA
Garanti 2 år
Cylindertyp Tillhållarlås
Låssystem ASSA 9-tillhållarlås
Inåtgående / Utåtgående Utåtgående fönster / dörrar
Produktvikt (kg) 0.4000
Var är det bästa stället på fönstret att montera låset på? Jag tänkte på mitten, m.a.o. inte i nederkant eller i överkant.
De allra flesta fönsterlås är konstruerade för att monteras på fönsterkarmens underkant ca 10 cm från den öppningsbara sidan av karmen. 
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Altandörrlås ASSA 258
Your Rating