Alkomätare

Statistiken talar ett tydligt språk: Varje dag finns ca 15 000 rattfyllerister på vägarna! Varje år åker ca 27 000 personer fast för rattfylleri. Ca 20 % av alla dödsolyckor är alkoholrelaterade, ca 50 % av alla singelolyckor (med bil) var alkoholrelaterade och ca 30 % av omkomna cyklister var alkoholpåverkade.

Att inte dricka alls är i samband med körning är förstås det bästa alternativet. Hur kroppen förbränner alkohol är dels olika från person till person men också från dag till dag. Det är för många faktorer som spelar in och som påverkar resultatet för att man enkelt ska kunna räkna sig till om man ligger över eller under gränsvärdet. En pålitlig alkomätare är en billig försäkring för att säkerställa att man inte sätta sig själv och andra i livsfara och blir av med sitt körkort. Eller har du råd att vara utan ditt körkort?

Dessvärre finns många opålitliga alkomätare på marknaden. Hos oss hittar du endast testade och godkända alkomätare, bland annat av gällande EN standarder och rekommendationer från MHF (Motorförarnas helnykterhetsförbund). 

Don't drink and drive!

Visa som Rutnät Listvy

9 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

9 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering