Släpvagnslås

Med ett släpvagnslås minskar du risken att din släpvagn blir stulen, då släpet inte kan kopplas till en bil, alternativt kan det inte tas av från din bil. Oavsett om du använder trailern för båt, hästtransport eller husvagn bör du alltid använda ett släpvagnslås som är godkänt av ditt försäkringsbolag.


Hos St George hittar du kraftfulla släpvagnslås och tillbehör från CombiLock och AL-KO. Låsen är testade och rekommenderade av Svenska Stöldskyddsföreningen.


Välj ett godkänt släpvagnslås i klass 3


För låsning av släpvagn, både när släpvagnen är tillkopplad och när den är frikopplad, rekommenderas att du väljer ett godkänt släpvagnslås i klass 3, såsom ett kulhandskelås, som är certifierat enligt regelverket SSFN 1057. Alternativt kan du använda godkända kättingar med hänglås i klass 3 eller högre, enligt regelverken SSFN 014 respektive SSFN 022. Observera att detta är en allmän rekommendation avseende låskrav hos de flesta försäkringsbolag. Vi rekommenderar alltid att du kontrollerar villkoren med ditt eget försäkringsbolag.

Vilken typ av släpvagnslås ska jag välja?

Det finns en del faktorer som är bra att ha i åtanke när du ska välja ett lås till din släpvagn:

  • Användning av släpvagnen - Om den står utomhus oskyddad, eller inomhus bakom låsta dörrar kan påverka valet av lås. Fundera också över om släpvagnen ska kunna låsas även när den är fastkopplad på din bil.
  • Kulkopplingens mått - Trailerlåset ska passa till släpet för att ge maximalt stöldskydd. Har du standardkoppling eller en annan typ av koppling?
  • Försäkring - Kom ihåg att höra med ditt försäkringsbolag om de kräver en viss typ av lås. Olika försäkringsbolag har ofta olika regler för vad som räknas som ett godkänt trailerlås. 
     
    Välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om lås för din släpvagn.
Visa som Rutnät Listvy

16 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering
Visa som Rutnät Listvy

16 artiklar

per sida
Sätt fallande sortering