Brand- och stöldskyddsskåp Robursafe S2-670/60P

Brand- och stöldskyddsskåp är ett bra alternativ för hemmet eller företaget där man vill skydda innehållet mot både brand och stöld. Robursafe S2-670/60P är ett mellanstort skåp och har en brandklassning på 60 minuter. Skåpet är förberett för fastbultning och kan utrustas med antingen nyckellås alternativt kodlås. Det medföljer även 1 st. hylla.

Välj önskat tillval och leveransalternativ nedan och vänligen observera leveransvillkoren.

5 995,00 kr
 
 • Låga priser
 • Snabba leveranser
 • Öppet köp i 15 dagar
Beställningsvara

Om brand- och stöldskyddsskåp

Brand- och stöldskyddsskåp  

Brand- och stöldskyddsskåpen är testade och certifierade för inbrottsskydd enligt EN 14450 och för brandskydd enligt EN 15659 / LFS i upp till 30 eller 60 minuter (30P och 60P). Ett brand- och stöldskyddsskåp är ett bra skåp för företaget eller hemmet vars innehåll behövs skyddas mot både stöld och brand.

Läs mer om olika kassaskåp, deras användningsområden och certifieringar vår guide om kassaskåp.

Om brand- och stöldskyddsskåp

Brand- och stöldskyddsskåp

Brand- och stöldskyddsskåpen är testade och certifierade för inbrottsskydd enligt EN 14450 och för brandskydd enligt EN 15659 / LFS i upp till 30 eller 60 minuter (30P och 60P). Ett brand- och stöldskyddsskåp är ett bra skåp för företaget eller hemmet vars innehåll behövs skyddas mot både stöld och brand.

Läs mer om olika kassaskåp, deras användningsområden och certifieringar vår guide om kassaskåp.

Produktegenskaper för Robursafe S2-670/60P

 • Högerhängd dörr (vänsterhängning ej möjlig)
 • 2 nycklar ingår
 • 1 uttagbar hylla
 • Invändiga mått i mm (H x B x D): 540 x 332 x 300
 • Observera att ratten till låset ökar utvändigt djup med 55 mm.
 • Fastbultning möjlig genom 2 hål i botten av skåpet (bultar ingår ej)
 • Detta brand- och stöldskyddsskåp kan även specialbeställas med valfri inredning, mått, lackning och kodlås (med European Footprint), vid intresse kontakta oss för mer information.

 

Tillval

 • Fastmonterat låsbart fack, höjd 155 mm (leveranstid ca 5 veckor)
 • Fastmonterat låsbart fack, höjd 355 mm (leveranstid ca 5 veckor)
 • Nyckelskena
 • Extra hylla
 • 2 st expanderbultar till fastbultning

 

Leveransalternativ

Info  

För detta brand- och stöldskyddsskåp erbjuder vi följande leveransalternativ:

 1. Leverans utan inbärning. Leveransen sker till tomtgränsen (vid leverans till villa) eller porten (vid leverans till lägenhet eller kontor) och kunden är ansvarig för intransport av skåpet. 
 2. Leverans med rak inbärning. Leveransen sker till önskad plats inne i bostaden eller kontoret. I priset för rak inbärning ingår max 2 trappsteg och max 2 trösklar. Om du önskar beställa inbärning och har fler än 2 trappsteg eller 2 trösklar, kontakta oss för en individuell offert.
 3. Leverans med rak inbärning och fastbultning. Hemleverans med rak inbärning enligt ovan inklusive fastbultning enligt av kunden aviserad plats.
 4. Upphämtning från fabrik i Slöinge (Hallands län).

Vid leverans kommer transportföretaget att kontakta dig några dagar innan den planerade leveransen för att komma överens om lämplig datum och tid. Observera våra leveransvillkor för leverans av skåp med inbärning och fastbultning. 

 

Specifikation
Leveranstid Beställningsvara
Tillverkningsland Sverige
Typ av kassaskåp Brand- och stöldskyddsskåp
Certifikat CE
Godkänd Ja
Godkänt inbrottsskydd Ja
Certifierat inbrottsskydd EN 14450 - Stöldskyddsskåp
Godkänt brandskydd Ja, 60 min för dokument
Brandskyddscertifikat EN 15659
Hål för fastbultning 2 hål i botten / golvet
Låsning Kod eller nyckel
Färg RAL 9010
Höjd (mm) 670
Bredd (mm) 480
Djup (mm) 480
Volym (L) 53
Produktvikt (kg) 103.0000
Vad väger skåpet och var hämtar jag skåpet från fabrik?
Skåpet väger 103 kg och fabriken ligger i Slöinge (Hallands län). 
Vilken bult passar till Robursafes brand- och stöldskyddsskåp?
Till Robursafes brand- och stöldskyddsskåp (S2-skåp) rekommenderas expanderbultar med en diameter på 12 mm och en längd på 148 mm. Dessa mått förutsätter att borrhålet i golvet är minst 90 mm djupt. 
Jag vill bara försäkra mig om att i leverans av kassaskåp med rak inbärning och fastsättning så ingår själva fraktkostnaden?
Ja, om du väljer "Leverans med rak inbärning" så ingår även själva fraktkostnaden från fabriken till angiven adress.
Om man vill få hjälp med att bära in och sätta fast ett kassaskåp ska man då öven beställa bultar eller ingår det i kostanden för fastsättning?
Om du har tur har transportbolaget som utför fastbultningen med sig bultar, men det är ingenting som vi kan garantera. Därför skulle jag rekommendera att köpa till bultar om man önskar fastbultning.
Är dörren avtagbar på detta kassaskåp?
Ja, dörren av avtagbar för samtliga värdeskåp, säkerhetsskåp och S2-skåp från Robursafe. Ca. 25% av vikten försvinner när man tar av dörren.
Vad är skillnaderna på "Värdeskåp Robursafe 50 Grade I" och "Brand- och stöldskyddsskåp Robursafe S2-670/60P"?
Den stora skillnaden är klassningen, där värdeskåp är konstruerade, testade och certifierade enligt den tuffare standarden SS-EN 1143-1 Grade I, medan brand- och stöldskyddsskåp är klassade enligt EN 14450.
Funderar på ett brand- och stöldskyddsskåp S2-670/60P till vårt hus som vi just nu bygger om och därmed har möjlighet att gjuta en platta att ställa skåpet på. Funkar det då att gjuta fast bultar i golvet som man sedan sätter skåpet på.
Att gjuta bultarna in i golvet skulle kunna fungera utan problem. På produktsidan till skåpet finns en teknisk ritning med exakta mått för hålen som finns i skåpets botten. Det är såklart viktigt att bultarna placeras exakt för att de ska passa.
Vilket skåp har bättre inbrottsskydd, säkerhetsskåp eller brand- och säkerhetsskåp (S2-skåp)?
Säkerhetsskåp är testade enligt SSF 3492 och S2-skåpen är testade enligt EN 14450 men dessa standarder är väldigt snarlika och därför erbjuder både skåptyper ett liknande inbrottskydd. Den stora skillnaden är alltså brandskyddet, S2-skåpen har den men inte säkerhetsskåpen.
Jag är ny på säkerhetsskåp och vill inför ett köp få rätt förväntningar gällande brandskydd. Jag undrar vad skillnader i brandcertifiering innebär i praktiken mellan 30P, 60P och icke certifierade säkerhets/värdeskåp, dvs det säger mig väldigt lite att något klarar brand i 30min eller 60min. Vad innebär det för de vanligaste scenariona i hemmet? Säg exempel 1) att en lägenhet i ett betonghus har en "standard brand", typ inredning, ytskikt och garderoben som skåpet står i brinner upp. Kommer papper respektive smycken troligen klara sig för de olika skåptyperna? I exempel 2) står skåpet i en trävilla/radhus som brinner ned till grunden, blir det någon skillnad mot exempel 1? Om ni kan hänvisa till mer information är det bara trevligt, hittade inget när jag sökte lite snabbt :)
I vår guide om kassaskåp har vi sammanställt allt man behöver veta om kassaskåp inklusive klassificeringar för brandskydd och inbrottsskydd.
Hur djupt skall det borras i golvet för de två bultarna till kassaskåpen (med tanke på eventuella rör i golvet)?
Borrdjupet behöver vara ca 90 mm för bultarna. Därför är det viktigt att kunden säkerställer att det är möjligt att borra så djupt i golvet, dvs att det inte finns ett värmegolv eller några rör i golvet där kassaskåpet ska stå.
Är detta skåp godkänt som vapenförvaring, dvs motsvarande SSF 3492?
Nej, brand- och stöldskyddsskåpen är inte certifierade enligt SSF 3492. Här hittar du en lista över alla godkända skåp enligt SSF 3492 som är det och som därmed lämpar sig för förvaring av vapen.
Hur smal får en passage vara vid rak inbärning? Finns krav på arbetsutrymme vid montering? Jag vill ha skåpet i ett utrymme mellan en garderob och väggen i ett hörn (55 cm brett mellan skåp och vägg). Framför finns det mer svängrum.
Det låter som att det enbart är platsen där skåpet ska stå som är smalt men att det finns gott om plats framför? I så fall är det inget problem.
Är Brand- och stöldskyddsskåp Robursafe S2-670/60P vattentät och fallskyddssäkert?
Hej! Brand- och stöldskyddsskåpen är testade och certifierade för inbrottsskydd enligt EN 14450 och för brandskydd enligt EN 15659 / LFS 30P och 60P (30 och 60 min.). Ett brand- och stöldskyddsskåp är ett bra skåp för företaget eller hemmet vars innehåll...
Vad är det för ytter mått på s2-skåpet Robursafe 670/60P?
Du hittar yttermåtten på produktsidan under fliken "Spezifikation". Yttermåtten är: Höjd (mm) 670 Bredd (mm) 480 Djup (mm) 480
Hur mycket väger brand- och stöldskyddsskåp Robursafe S2-670/60P?
Brand- och stöldskyddsskåp Robursafe S2-670/60P väger 103 kg,
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Brand- och stöldskyddsskåp Robursafe S2-670/60P
Your Rating