Brandbox MBG 1200 - Mellanstor brandsäker datamediabox

Rating:
0% of 100

Brandbox MBG 1200 är en mellanstor brandbox som skyddar dina papper/dokument och din datamedia mot brand i 30 minuter. Brandboxen fungerar både som ett bra komplement till ett redan befintligt skåp som saknar brandklassning eller brandskydd mot datamedia och som en fristående lösning.

595,00 kr
 
  • Låga priser
  • Snabba leveranser
  • Öppet köp i 15 dagar
Lagervara med omgående leverans

Om brandboxar

Brandbox  

Brandboxar erbjuder i första hand brandskydd för dokument enligt NT Fire 017, och används i regel som insats till kassaskåp som saknar brandskydd. Brandskyddet delas in i klasser 30 P (30 minuter), 60 P (60 minuter) respektive 90 P (190 minuter). Brandboxar har även en stöldfördröjande effekt.

Läs mer om olika kassaskåp, deras användningsområden och certifieringar i vår guide om kassaskåp.

Produktspecifikation för brandbox MBG 1200

  • Lucka med nyckellås
  • 2 st nycklar medföljer
  • Utvändiga mått i mm (H x B x D): 155 x 362 x 284
  • Invändiga mått i mm (H x B x D):    89 x 305 x 191
  • Volym: 5,1 liter
  • Brandboxen saknar hål för fastbultning

 

Produktfilm om brandbox Master Lock

Specifikation
Leveranstid Lagervara med omgående leverans
Typ av kassaskåp Brandbox
Certifikat CE
Godkänt inbrottsskydd Nej
Brandskydd Ja, 30 min för dokument & datamedia
Brandskyddscertifikat NT Fire 017
Låsning Nyckellås
Färg Svart
Höjd (mm) 155
Bredd (mm) 362
Djup (mm) 284
Volym (L) 5,1
Produktvikt (kg) 7
Vad är det för vitt pulver på brandboxen?

Brandboxen innehåller en betongbaserad isolering och denna isolering krävs för att skåpet ska klassifieras som brandsäkert. Det är inte ovanligt att torkat betongdamm syns på ett nytt skåp då detta är ett resultat från tillverkningsprocessen samt från...

Jag är ny på säkerhetsskåp och vill inför ett köp få rätt förväntningar gällande brandskydd. Jag undrar vad skillnader i brandcertifiering innebär i praktiken mellan 30P, 60P och icke certifierade säkerhets/värdeskåp, dvs det säger mig väldigt lite att något klarar brand i 30min eller 60min. Vad innebär det för de vanligaste scenariona i hemmet? Säg exempel 1) att en lägenhet i ett betonghus har en "standard brand", typ inredning, ytskikt och garderoben som skåpet står i brinner upp. Kommer papper respektive smycken troligen klara sig för de olika skåptyperna? I exempel 2) står skåpet i en trävilla/radhus som brinner ned till grunden, blir det någon skillnad mot exempel 1? Om ni kan hänvisa till mer information är det bara trevligt, hittade inget när jag sökte lite snabbt :)

Hej Edvard, Jag rekommenderar i första hand att läsa vår guide om kassaskåp där vi har sammanställt allt man behöver veta om kassaskåp och framförallt om klassificeringar. Återkom gärna om du har följdfrågor kring brandskydd. Med vänlig hälsning, /...

Hello - would it be possible to put bolts through the back of this datamedia safe? I want to bolt it to a concrete wall.

No, it is not possible to put bolts through any datamedia safe because it would destroy the fire and water protection of the safe.

Jag behöver ett datamediaskåp som är brandskyddat. I er presentation av datamediaskåp står: "Datamediaskåp är testade och certifierade vid UL, Underwriter’s Laboratories i 120P (120 min.) för digitalt media. För säker förvaring av all sorts digital media så som hårddiskar, USB-minnen och CD/DVD-skivor mm". Nu har jag beställt ett MBG 205 i vars presentation står: "Datamediaskåpet skyddar digitalmedia såsom hårddiskar, minnesstickor, CD, DVD etc. från brand i två timmar." I den manual till skåpen som ni har för nedladdning står på sid 35: "Inga dataskivor, audio-visuella medier eller fotonegativ. Denna produkt är inte avsedd att skydda olika typer av disketter, patroner och band, ljud- och videokassetter eller fotonegativ. " Vad gäller? Skall skåpet inte skyda dataskivor trots klassningen ETL 120 DIS?

Hej Mats,Tack för ditt meddelande.Först och framförallt är det viktigt att poängtera att all datamedia faktiskt skyddas i ett datamediaskåp, till skillnad från alla andra skåptyper. Däremot finns inget garanterat (certifierat) skydd för äldre typer av...

Vad är innermåtten för brandbox MBG 1200?

Invändiga måtten för brandboxen MBG 1200 är: Höjd 89 mm Bredd 305 mm Djup 191 mm

Är brandboxen MBG 1200 vattentät?

Hej Tove, Brandboxen MBG 1200 saknar certifiering för vattentäthet. Mvh /Magnus

Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Brandbox MBG 1200 - Mellanstor brandsäker datamediabox