JavaScript seems to be disabled in your browser.
Du måste ha JavaScript aktiverat i din webbläsare för att kunna använda funktionaliteten på denna hemsida.

Brand

Bränder i bostäder är mer än dubbelt så vanliga som övriga bränder i alla andra övriga byggnader tillsammans.
Det är därför viktigt att investera i ett bra brandskydd för att skydda både dig, din familj men också ditt hem från att skadas i en brand. Du kan öka brandsäkerheten genom följande fyra enkla åtgärder:

  • Installera brandvarnare - man rekommenderar minst en brandvarnare per våningsplan och inte längre än 12 meter mellan varje varnare.
  • Placera en brandsläckare på ett ställe där den är lätt att nå , sätt gärna upp den om det medföljer ett väggfäste så den inte flyttas runt i huset.
  • Utrusta köket och TV-rummet med en brandfilt , vi har både traditionella röda brandfiltar men också designade som blir ett snyggt tillskott i hemmet.
  • Har du fler våningsplan så införskaffa en brandstege , se till att alla alltid kan ta sig ut ur huset om det skulle börja brinna. 


Läs igenom vår guide om brandsläckning för större förståelse om hur en brand uppstår samt vad det är för skillnad på olika släckmedel. 
Samla sedan hela familjen, både barn och vuxna, och se över hur man ska agera om det börjar brinna, hur man bäst släcker elden och hur man snabbast tar sig ut ur bostaden i en nödsituation. Vi tränar på att utrymma våra arbetsplatser och barnen får träna i skolan men man glömmer lätt bort hur viktigt det är att alla i familjen vet hur dem ska göra vid en eventuell brand i våra egna hem.

31 artiklar

Rutnät  Lista 

Fallande ordning
per sida
Fallande ordning
per sida