Brandvarnare och temperaturvarnare Deltronic PHX-1231 Sammankopplingsbar

Deltronic PHX-1231 är en trådlös sammankopplingsbar brandvarnare och temperaturvarnare av högsta kvalitet. Temperaturvarnare larmar när temperaturen överstiger 57°C. Deltronic PHX-1231 har en världsunik mikroprocessorstyrd konstruktion med mycket hög radiotillförlitlighet, som repeterar radiosignalen flera gånger för att säkerställa att signalen går fram. Deltronic PHX-1231 kan kopplas ihop med andra brandvarnare och temperaturvarnare i 1231-serien och finns även med repeater-funktion (tillval).

Från 645 kr
- +
 • Låga priser
 • Snabba leveranser
 • Öppet köp i 15 dagar
 • Tillgänglighet: I Lager
 • Leveranstid 3-5 dagar

Om brandvarnare

Brandvarnare  

9 av 10 personer som omkommer i bränder saknar en fungerande brandvarnare. En brandvarnare är en billig livförsäkring. Den reagerar på den livsfarliga röken och varnar dig.

Det finns olika typer av brandvarnare: optiska, joniska och temperaturvarnare. En optisk brandvarnare innehåller en fotocell som larmar när röken bryter ljusstrålen. Man kan säga att en optisk brandvarnare ser röken. Detta system anses vara effektivast när det gäller pyrande bränder, den vanligaste brandtypen. En temperaturvarnare reagerar när temperaturen överstiger ca 57-58 grader Celsius och temperaturstigningen sker snabb, vilket är karakteristikt för bränder. En temperaturvarnare är ett bra komplement till en optisk eller jonisk brandvarnare.

Lär dig mer om de oika typer av brandvarnare samt var man ska installera och hur man bör underhålla en brandvarnare med mera i vår guide om brandvarnare.

 

Om Deltronic 1231-serien

Deltronic 1231-serien har utvecklats med den senaste och mest avancerade tekniken och resultatet är att tillförlitligheten av detektorerna och radiokommunikationen är hög,  räckvidden lång och samtidigt strömförbrukningen låg, vilket ger marknadens absolut längsta batterilivslängd. Deltronic 1231-serien består av både brandvarnare, temperaturvarnare samt kombinerade brand- och temperaturvarnare med eller utan repeater funktion. Samtliga varnare i 1231-serien kan kopplas med varandra och därmed kan individuella brandvarnaresystem skapas.

 

Produktegenskaper för brandvarnare Deltronic PHX-1231

 • Obegränsat antal enheter kan sammankopplas med möjlighet till zonindelning och 256 kanaler 
 • Professionell radioteknik (868 MHz) med imponerande räckvidd 
 • Marknadens lägsta strömförbrukning dvs. längst batterilivslängd 
 • Enkel och snabb installation - anslut batteriet - klart! 
 • Intelligent testfunktion med “Easy test”-knappen 
 • Låg batterivarning sammankopplas till alla enheter 
 • Regelbunden självkalibrering och avancerat digitalt störningsfilter 
 • Förlarm innan fullt larm, Prioriterat eller fördröjt larm samt larmminne

OBS! Tillvalet Repeater funktion (PHTX-1231) innebär att brandvarnaren knyter ihop olika sammankopplade grupper av brandvarnare som inte når varandra. Brandvarnaren med repeaterfunktion fungerar därmed som en brygga då den har dubbelt så lång räckvidd. Ett exempel är om man vill koppla samman två hus med varandra så kan man ha en brandvarnare med repeaterfunktion i mellan husen, för att få dom att nå varandra. Alla brandvarnare behöver därmed inte ha repeaterfunktion utan det är endast den som fungerar som "brygga" som behöver det. (OBS! Detta gäller endast Deltronics 1231-serie)

Specifikation
Godkänd Ja
Typ av varnare Optisk rökvarnare, Temperaturvarnare
Sammankopplingsbar Ja, trådlös
Pausfunktion Ja
Frekvens 868 Mhz
Strömkälla Utbytbart batteri
Batteristorlek 9V / 6F22
Batteritid 1 år
Färg Vit
Produkt certifierad enligt SS-EN 14604 - Brandvarnare
Certifikat CE
Produktvikt (kg) 0.3000
Skriv din egen recension
Du recenserar:Brandvarnare och temperaturvarnare Deltronic PHX-1231 Sammankopplingsbar
Ditt betyg
Customer Questions
Vad har Deltronic PX-1231 för räckvidd?

Räckvidden beror alltid på de specifika förhållanden på plats, men kan vara ända upp till 500 m (!) i öppen terräng och utan radiostörningar. I de flesta fall är räckvidden över 100 m. Räckvidden är sällan något problem inom normala bostadshus, eller...

Vad är skillnaden mellan olika brandvarnare från FireAngel, Deltronic 1231-serien, Houseguard Origo och Firephant?

Vi erbjuder ett antal noga utvalda brandvarnare och brandvarnaresystem från FireAngel, Deltronic, Housegard och Firephant. Samtliga brandvarnare håller mycket hög kvalitet och uppfyller gällande godkännanden som CE-märkning och standarder som EN 14604...

Varför bör man skaffa sammankopplingsbara brandvarnare?

Säg tillexempel att du ligger och sover på övervåningen när din brandvarnare i hallen på undervåningen börjar att tjuta. Kommer du att vakna? Det finns en risk att röken hinner sprida dig in i ditt sovrum och att du istället blir medvetslös innan du ...

Vilka skillnader finns mellan brandvarnare från Deltronix PX-serie och Housegard Origo-serie

Både Housegard Origo och Deltronic PX-serie är högkvalitativa, sammankopplingsbara brandvarnare, som vi rekommenderar till bostäder. Samtidigt finns ett antal skillnader mellan dessa två modeller:   Funktionalitet Deltronic PX-serien är en modellserie...

Fick du inte svar på din fråga?