Datamediaskåp MBG 123

Datamediaskåpet MBG 123 skyddar digitalmedia såsom hårddiskar, minnesstickor, CD, DVD etc. från brand i 60 minuter. Skåpet är dessutom vattentätt och skyddar innehållet därmed även under brandsläckning. Skåpet har även en smart inredning för nycklar och dokument mm.  Datamediaskåpet är utrustat med både kodlås och nyckellås, samt 4 stycken kolvar i skåpets dörr för bra stöldskydd.

Välj eventuella tillval och leveransalternativ (observera leveransvillkoren) nedan.

5 895,00 kr
 
 • Låga priser
 • Snabba leveranser
 • Öppet köp i 15 dagar
Beställningsvara

Om datamediaskåp

Info  

Datamediaskåp är testade och certifierade vid UL (Underwriter’s Laboratories) i 60P eller 120P (60 respektive 120 minuter) för brandsäker förvaring av datamedia som hårddiskar, USB-minnen och CD/DVD-skivor mm. Vissa datamediaskåp är dessutom vattensäker (släckvatten).

Läs mer om olika kassaskåp, deras användningsområden och certifieringar och mycket mer vår guide om kassaskåp.

Om datamediaskåp

Info

Datamediaskåp är testade och certifierade vid UL (Underwriter’s Laboratories) i 60P eller 120P (60 respektive 120 minuter) för brandsäker förvaring av datamedia som hårddiskar, USB-minnen och CD/DVD-skivor mm. Vissa datamediaskåp är dessutom vattensäker (släckvatten).

Läs mer om olika kassaskåp, deras användningsområden och certifieringar vår guide om kassaskåp.

Produktegenskaper för datamediaskåp MBG 123

 • Brandskydd certifierat enligt:
  • Underwriters Laboratories (UL):  Klarar att stå emot 927°C i minst 60 minuter enligt kraven för data media (CD, DVD, USB och Memory sticks)
  • ETL: Klarar att stå emot 843°C, därefter ett fall på 4,6 meter (15 ft) och slutgiltigen 843°C i minst 30 minuter
  • ETL Water Resistant - Vattentätt - Skåpet är vattentät upp till 24 timmar i upp till 30 cm djup vatten
 • Denna produkt är inte avsedd att skydda olika typer av disketter, patroner och band, ljud- och videokassetter eller fotonegativ.
 • Högerhängd dörr (vänsterhängning ej möjlig)
 • 4 stycken kolvar i skåpets dörr för bra stöldskydd.
 • Utrustat med både kodlås och nyckellås
 • Två (2) stycken nycklar medföljer
 • Invändiga mått i mm (H x B x D): 349 x 319 x 302
 • Utvändiga mått i mm (H x B x D): 453 x 415 x 491
 • Förberett för bultning i golv med två hål i botten (ej i ryggen). Träskruv medföljer.

 

Inredning

 • Hyllplan
 • Dörrfack
 • Fack för småsaker
 • Nyckelhängare
 • Rymmer liggande A4 pärmar
 • Bultar ingår

 

Leveransalternativ

Info  

För detta kassaskåp erbjuder vi följande leveransalternativ:

 1. Hemleverans utan inbärning. Leveransen sker till tomtgränsen (vid leverans till villa) eller porten (vid leverans till lägenhet), och du som kund är ansvarig för inbärning av skåpet. Observera att inbärningen måste ske samtidigt som leveransen, om skåpet inte ska bli stående på gatan under en längre period.
 2. Hemleverans med inbärning. Leveransen sker till önskad plats inne i bostaden eller kontoret. I priset ingår max 2 trappsteg och max 2 trösklar. Gäller endast skåp upp till 500 kg. 
 3. Upphämtning från fabrik i Slöinge (Hallands län).

Vid hemleverans kommer transportföretaget att kontakta dig några dagar innan den planerade leveransen för att komma överens om lämplig datum och tid. 

Om du önskar beställa inbärning och har fler än 2 trappsteg eller 2 trösklar, om skåpet väger mer än 500 kg, eller om du önskar beställa fastbultning av skåpet, kontakta oss för en offert.

Specifikation
Leveranstid Beställningsvara
Varumärke MasterLock
Typ av kassaskåp Datamediaskåp
Certifikat CE
Godkänt inbrottsskydd Nej
Godkänt brandskydd Ja, 60 min för datamedia
Brandskyddscertifikat ETL 60 D - 60 min, Vattentät ETL 24 hrs
Hål för fastbultning 2 hål i botten / golvet
Låsning Kod eller nyckel
Färg Svart
Höjd (mm) 453
Bredd (mm) 415
Djup (mm) 491
Volym (L) 34
Produktvikt (kg) 62.0000
Det är fuktigt i mitt kassaskåp, vad ska jag göra?
Det är inte ovanligt att det blir fuktigt i ett kassaskåp, framförallt i datamediaskåp. Anledningen är att datamediaskåp har en mycket tät isolering för att kunna skydda innehållet i skåpet mot både extrem värme och släckvatten. Isoleringen innebär dock att fukt, som en gång har kommit in i skåpet (tex genom fuktig luft), inte kan dunsta bort utan stannar kvar i skåpet och därmed kan leda till mögelbildning.
Hello - would it be possible to put bolts through the back of this datamedia safe? I want to bolt it to a concrete wall.
No, it is not possible to put bolts through any datamedia safe because it would destroy the fire and water protection of the safe.
Jag behöver ett datamediaskåp som är brandskyddat. I er presentation av datamediaskåp står: "Datamediaskåp är testade och certifierade vid UL, Underwriter’s Laboratories i 120P (120 min.) för digitalt media. För säker förvaring av all sorts digital media så som hårddiskar, USB-minnen och CD/DVD-skivor mm". Nu har jag beställt ett MBG 205 i vars presentation står: "Datamediaskåpet skyddar digitalmedia såsom hårddiskar, minnesstickor, CD, DVD etc. från brand i två timmar." I den manual till skåpen som ni har för nedladdning står på sid 35: "Inga dataskivor, audio-visuella medier eller fotonegativ. Denna produkt är inte avsedd att skydda olika typer av disketter, patroner och band, ljud- och videokassetter eller fotonegativ. " Vad gäller? Skall skåpet inte skyda dataskivor trots klassningen ETL 120 DIS?
Först och framförallt är det viktigt att poängtera att all datamedia faktiskt skyddas i ett datamediaskåp, till skillnad från alla andra skåptyper. Däremot finns inget garanterat (certifierat) skydd för äldre typer av datamedia som kassett- och videoband, negativ och disketter, utan endast för alla nyare typer av datamedia som hårddiskar, minneskort och -stickor, CD och DVD.
Kan man förvara papper i detta datamediaskåp? Hur många A4-pärmar rymmer skåpet? Behöver någon extra åtgärd vidtas vid förvaring av papper i skåpet med tanke på den fuktproblematik som varnas för i manualen?
En standard helryggspärm (A4) har följande mått (HxBxD): 315 x 60 x 260 mm. Datamediaskåpet MBG 123 har följande innermått (HxBxD): 349 x 319 x 302 mm. Detta innebär att du får plats med fem (5) stycken stående pärmar i skåpet, dock enbart om du tar bort facket. Alternativt rymmer skåpet även ca tre (3) liggande pärmar.
Klarar datamediaskåp 123 även negativ, videoband etc?Det ska då ha en klassning DIS.
Detta skåp är tillverkat i USA och testat och certifierad enligt det amerikanska certifikatet UL 72 av ETL, Enligt UL 72 finns ingen DIS klassning. Dock ska skåpet klara av att skydda all form av datamedia i upp till 120 minuter.
Är datamediaskåp MasterLock 123 även brandtestat för videoband och negativ? Vilken temperatur ska det max få stiga till?
Datamediaskåpet MasterLock 123 är tillverkat av MasterLock i USA och testat och certifierat enligt den amerikanska standarden UL 72 av testinstitutet ETL. Enligt standarden UL 72 finns ingen klassning för specifik för extra känslig datamedia som videoband...
Jag köpte nyligen ett MBG205 datamediaskåp som visar sig vara extremt fuktigt inuti, jag mäter 75% rel fuktighet inne i skåpet jämfört med 35% utanför. Skåpet är ju avsett för att förvara elektronik typ HD, USB-minnen etc, dessa är ju väldigt känsliga för fukt.
Det är inte ovanligt att det blir fuktigt i ett kassaskåp, framförallt i datamediaskåp. Anledningen är att datamediaskåp har en mycket tät isolering för att kunna skydda innehållet i skåpet mot både extrem värme och släckvatten. Isoleringen innebär dock att fukt, som en gång har kommit in i skåpet (tex genom fuktig luft), inte kan dunsta bort utan stannar kvar i skåpet och därmed kan leda till mögelbildning.
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Datamediaskåp MBG 123
Your Rating