Fönsterhasp och vädringsbeslag Lindrucker

Marknadens säkraste och snyggaste fönsterhaspar samt vädringsbeslag i borstat rostfritt stål från Lindrucker. Konstruktionen och materialvalet gör att fönsterhasparna har en betydligt högre motståndskraft mot inbrottsförsök än traditionella fönsterhaspar.  Dansk design signerad arkitektbyrån Norma Architects.

425,00 kr
 
 • Låga priser
 • Snabba leveranser
 • Öppet köp i 15 dagar
Lagervara

Om vädringsbeslag

Fönsterlås  

Värdringsbeslag gör att man kan ställa upp fönstret för att vädra. Vädringsbeslag kan ha en barnskyddande funktion, som gör det omöjligt för barn att öppna, och även en inbrottsskyddande funktion, som försvårar inbrottsförsök. Vissa fönsterlås har en vädringsfunktion.

Observera dock att vädringsbeslag inte anses som godkänt låsning och inte ersätter godkända fönsterlås eller låsbara handtag. Enligt försäkringsbolagens aktsamhetskrav får vädringsbeslag nattetid stå på glänt endast i det rum du sover i, och dagtid endast om du har tillsyn över bostaden. Läs mer om eventuella krav från försäkringsbolag.

 

Produktegenskaper för Lindrucker fönsterhaspar

En fönsterlåsning med haspar är den svagaste länken i en fönsterkonstruktion, och därmed också ofta inbrottstjuvens första val vid ett inbrottsförsök. En vanlig fönsterhasp i gjuten metall tar ca 20 sekunder att forcera med en vanlig skruvmejsel, medan det tar över 11 minuter att forcera Lindruckers innovativa fönstershaspar med samma test (se video här). Detta är oftast tillräckligt för att hindra ett snabbt tillslag. Lindruckers fönsterhaspar innebär därmed ett mycket effektivt skydd mot uppbrott av fönster.

 • Lindrucker är den säkraste fönsterhaspen på marknaden
 • En komplett fönstersats som innehåller 2 stycken fönsterhaspar samt ett vädringsbeslag.
 • Designad för att vara en diskret och elegant lösning som passar de flesta fönster
 • Tillverkat av borstat rostfritt stål
 • Observera att ytan av bortat stål kan skilja sig något mellan olika förpackningar, detta är helt normalt.
 • Dansk Design från från Norm Architects
 

Montage

Installation

Montaget är relativ enkelt för en van hemmasnickare. Observera dock följande:

 • Fönsterhaspar passar endast utåtgående fönster.
 • Vi rekommenderar montering av två fönsterhaspar per fönster.
 • Mått från karm till glaskant måste vara minst 2,7 cm
 • Invändigt karmdjup måste vara minst 3,7 cm
Specifikation
Leveranstid Lagervara
Varumärke Lindrucker
Tillverkningsland Danmark
Inåtgående / Utåtgående Utåtgående fönster / dörrar
Inåt / Utåt Utåt
Ytbehandling Borstad stål
Produktvikt (kg) 0.3000
Var är det bästa stället på fönstret att montera låset på? Jag tänkte på mitten, m.a.o. inte i nederkant eller i överkant.
De allra flesta fönsterlås är konstruerade för att monteras på fönsterkarmens underkant ca 10 cm från den öppningsbara sidan av karmen. 
Har en fråga angående fönsterhasp och vädringbeslag Lindrucker. Vi vill installera ett sådant lås på vår balkong utifrån, då vi ej kan stänga dörren utifrån vilket vi kommer behöva göra till sommaren då vi har husdjur (innekatt). Jag undrar om detta lås funkar på balkong dörrar då såna dörrar är ”kraftigare”.
Jag tror tyvärr inte att det kommer att fungerar eftersom fönsterhaspen är avsedd för montage på insidan av utgående dörrar. Installation på utsidan skulle därmed endast fungera på inåtgående dörrar. Om ni har en inåtgående balkongdörr, skulle det fungera.
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Fönsterhasp och vädringsbeslag Lindrucker
Your Rating