Friday Smart Lock - App-styrt lås med stöd för Apple HomeKit

Friday Smart Lock är ett innovativt digitalt låstilbehör som låter användaren öppnar ett dörrlås genom en app i mobiltelefonen eller på datorn. Friday Smart Lock utmärker sig dels genom en stilren design, en enkel installation och innovativa låsfunktioner som automatisk upplåsning. Dessutom är Friday Smart Lock det första låstillbehöret som har stöd för Apple HomeKit, vilket gör att man kan koppla ihop styrningen av låset med belysningen, larmet och andra smarta hem-applikationer.

Friday Smart Lock passar de allra flesta skandinaviska och europeiska låshus från bland annat ASSA och Abloy.

2 995 kr
+
 • Låga priser
 • Snabba leveranser
 • Öppet köp i 15 dagar
 • Tillgänglighet: I Lager
 • Lagervara med omgående leverans

Produktfilm om Friday Smart Lock™


Produktegenskaper för Friday Smart Lock™

Vad är Friday Smart Lock™

Friday Smart Lock är ett låstillbehör av högsta kvalitet som innehåller en batteridriven motor som kan styras via Bluetooth och WiFi från en mobiltelefon eller dator. Friday Smart Lock monteras på insidan av dörren och ersätter det befintliga manuella vredet. På utsidan av dörren finns låscylindern kvar, vilket innebär att du fortfarande kan låsa upp dörren med dina befintliga nycklar. Varken det befintliga låshuset, handtagen (trycken) och övrigt låsbehör behöver bytas ut, vilket innebär att ingreppet blir minimalt och Friday Smart passar de allra flesta lås. Och eftersom Friday Smart Lock inte klassas som ett lås utan som ett låstillbehör, påverkar det inte försäkringsvillkoren.

Friday Lock™ fungerar genom sin universalbasplatta med de allra flesta skandinaviska och amerikanska lås, bland annat lås från ASSA, Abloy, Arrow, Baldwin, Defiant, Delaney, Emtek, Faultless, Hager, Kwikset, K2 Commercial Hardware, MaxGrade och Schlage.

Friday Smart Lock har formen av ett stort vred med en diameter på 70 mm och en höjd på 47 mm.

 

Digitala nycklar

Friday Smart Lock™ styrs antingen genom Friday appen (finns för både iOS och Android) eller genom en webbsida (Friday Dashboard). Friday appen i mobiltelefonen - med rätt behörighet - blir därmed din digitala nyckel.

Det är enkelt att dela ut "digitala nycklar" med olika behörigheter, både permanenta nycklar, tidsbegränsade nycklar och engångsnycklar till familjemedlemmar, grannar, hantverkare, städhjälp med mera.

Din digitala nyckel kan även låsa upp dörren automatiskt, eftersom Friday Smart Lock™ upptäcker automatiskt när du är i närheten (inom ca 30 meter)  Bluetooth Low Energy (BLE) teknologi.

 

Säkerhet

Friday Smart Lock™ har utvecklats med säkerhet i fokus. All kommunikation mellan Friday Smart Lock och mobilappen / dashboarden använder sig av de senaste och mest avancerade säkerhets- och krypteringsteknologier som AES-CCM, som används även av banksystem.

 

Batteri

Friday Smart Lock™ drivs av ett batteri med hög kapacitet som håller i ungefär ett år. Batteriet kan dock hålla betydligt längre, beroende på antal låsöppningar. När batteriet är på väg att ta slut får användare ett meddelande genom appen och dashboarden. Batteriet laddas enkelt på ca 4 timmar med den medföljande USB-laddaren. Extra batterier kan köpas till som tillval.

 

Design

Friday Smart Lock™ har designats av den världskända danska designbyrån Bjarke Ingels Group.

 

Montage

Installation

Montaget av Friday Smart Lock™ är mycket enkelt. Det enda verktyget man behöver är en skruvmejsel. Gör såhär:

 1. Skruva loss de två skruvar som håller det manuella vredet på insidan av dörren.
 2. Använd samma skruvar för att skruva fast Friday Smart Locks universalbasplatta.
 3. Sätt i batteriet och därefter Friday Smart Lock kåpan.

Förpackningsinnehåll

 • 1 st Friday Lock
 • 1 st Uppladdningsbart 3.7 V Lithium-Mangan batteri med 3.000 mAh
 • 2 st adapter
 • 1 st dörradapter
 • 1 st USB laddare
 • 1 st Komma-igång guide
Specifikation
Leveranstid Lagervara med omgående leverans
Godkänd Ja
Typ av lås Elektromekaniskt lås till ytterdörrar
Typ av dörr / fönster Ytterdörr
Bredd (mm) 70
Höjd (mm) 40
Längd (mm) 70
Produktvikt (kg) 0.4
Skriv din egen recension
Du recenserar:Friday Smart Lock - App-styrt lås med stöd för Apple HomeKit
Ditt betyg
Customer Questions
Är digitala lås och låstillbehör som Yale Doorman, Yale Entr S, Yale Easy, Friday Smart Lock, Glue Smart Kit, Habo Tribe och MyLoq godkända?

De flesta försäkringsbolag har inte längre några specifika låskrav för dörr- och fönsterlås, vilket innebär att samtliga lås och låstillbehör är godkända, av dem även digitala. Vi rekommenderar dock att man kontrollera eventuella låskrav alltid med...

Vilka mått har låset?

Hej Hans, Friday Smart Lock har formen av ett stort vred med en diameter på ca 70 mm och en höjd på ca 47 mm. Mvh /Magnus

Hur säkert är Friday Smart Lock mot en så kallad "låsslunga"?

Samtliga dörrlås, som kan öppnas genom att vrida ett vred eller en knapp på insidan av dörren, kan teoretiskt öppnas med en låsslunga, förutsatt att brevinkastet finns i dörren. Vi rekommenderar därför alltid att installera antingen en vredkåpa eller en säkerhetsbrevlåda.

Vad händer om batteriet i mobilen tar slut?

Om batteriet i din mobiltelefon tar slut kan du fortfarande öppna din Friday Smart Lock™ genom att logga in på Dashboarden från en annan mobiltelefon eller dator. Dessutom kan du alltid öppna låset med dina befintliga fysiska nycklar.

Är detta lås eller de elektroniska kodlåsen godkända för företag? Till exempel att sätta på en lagerbyggnad eller ett på en ingång till ett garage?

För företag gäller specifika låskrav och villkor, som vi belyser i vår guide om skyddsklasser. Nu är det Friday Smart Lock faktiskt inget lås utan "endast" ett motordrivet låstillbehör och det finns ingen klassning för denna tillbehör (än). Jag rekommenderar...

Måste jag starta Friday-appen i telefonen för att låsa upp Friday Smart Lock? Det står att låset kan öppnas automatiskt när man är inom 30m, betyder det att låset alltid är upplåst när man är hemma och telefonen är inom 30 m från dörren?

Nej, låset är inte alltid öppet när man är hemma och telefonen är inom 30 meter från dörren. För att låsa upp dörren måste Friday-appen vara igång, men man behöver inte gå in i appen. När man väl har öppnat dörren och gått in låses dörren automatiskt igen.

Fick du inte svar på din fråga?