Jag undrar om det är tekniskt bra och ekonomiskt vettigt att skaffa dels en vattenfelsbrytare Waterfuse Plugin och dels en vattendetektor ABUS Z-Wave att installera i ett ombyggt kök för att höja säkerheten mot vattenskador?

Hej Lennart,

​Vattenskador är tyvärr ganska vanliga (varje människa råkar i genomsnitt ut för två vattenskador i sitt liv) och framförallt väldigt dyra och är förenade med mycket besvär. Därför är det alltid en bra idé att investera i sin vattensäkerhet!

Vattenfelsbrytaren ​Waterfuse Plugin stänger automatiskt av vattenledningen till enskilda maskiner (diskmaskin, tvättmaskin, kylskåp med is/vatten) när den registrerar fukt. Därmed kan man stoppa en potentiell vattenskada tidig. 

​​En vattendetektor är per definition del av ett större larm- eller övervakningssystem och kan därmed skicka ett larm (via SMS, epost eller en app), vilket framförallt kan vara en bra idé om man inte bor permanent i bostaden, till exempel i ett fritidshus eller en föreningslokal. Utan denna larmkoppling kan det annars gå dagar, veckor eller månader innan ett vattenläckage upptäcks och då är det för sent. 
 ​
​Med andra ord kan det absolut vara en bra idé att installera både en vattenfelsbrytare ​och en vattendetektor.

Vänlig hälsning,
/Marc

Fick du inte svar på din fråga?