Om bilsäkerhet

Vad är skillnaderna mellan Disklok och Megalock?
Konstruktionen för Disklok och Megalock skiljer sig avsevärt, och båda produkter har sina för- och nackdelar.
hej, har för mig att ni tidigare haft någon slags kniv för att kunna klippa/skära av säkerhetsbältet vid olycka - är det något ni har?
Ja, dem heter "Räddningshammare" och du hittar produkterna här. 
Om batteriet kopplas ur på bil/mc, har spårsändaren SweTrack Lite ett eget backup batteri?
Vad betyder det att en produkt är godkänd?
En produkt anses i regel att vara godkänd om den har testats och certifierats av ett testinstitut i enlighet med gällande standarder och normer (till exempel SS eller EN). Observera att många standarder och normer är indelade i olika klasser och att ...
Hur ska man stöldskyddsmärka bilen med DNA märkning?
DNA märkning ska appliceras på stöldbegärliga föremål i fordonet som ratten, audio-/ navigationsutrustning, Xenon-lamporna, fälgarna samt höger vägg inne i bagageutrymme.
Kan man välja att märka bilrutorna med de sista åtta tecknen i chassinumret ?
Tyvärr det går det inte eftersom bilrutemärkningen börjar med ett förtryckt "S" (som står för Sweden) och därefter finns det bara utrymme för sex tecken.
Varför ska man investera i Rimgard falglås?
1. Det är ett växande problem med fälgstölder. 1. Rimgard är det starkaste, smartaste och säkraste låset på marknaden. 3. Rimgard täcker självrisken. 4. Rimgard har de absolut nöjdaste kunderna.
Vad är skillnaden mellan rattlåsen Megalock Standard och Megalock Twin?
Den stora skillnaden mellan Megalock Standard och Megalock Twin är att Megalock Twin har en betydligt kraftigare konstruktion som är betydligt svårare att forcera. Både Megalock Standard och Megalock Twin är dock godkända enligt TFFN 902, som enda rattkryckor på den svenska marknaden.
Finns det en storleksguide angående vilken Disklok man ska välja?
Nedanstående översikt visar vilken Disklokmodell som passar till vilken ratt: Storlek     Rattdiameter    Kransdiameter    Passar till de flesta S  350 - 385 mm max 40 mm    personbilar  M 386 - 410 mm max 40 mm    mindre ...
Hej passar denna till en BMW med M paket 2018
Rattkryckan MegaLock Standard passar till i princip alla bilar, alltså även bilar med kraftigare ratt, till exempel multifunktionsratt, med en innerdiameter mellan 215 mm och 420 mm.
Passar Megalock® Twin på en BMW X1?
Rattkrycka MegaLock Twin passar de flesta bilar. Observera dock att rattkransen inte får vara bredare är 3,5 cm. Annars fungerar alltid Megalock Standard för bilar med kraftigare ratt, typ multifunktionsratt.
Jag önskar beställa Rimgard fälglås men behöver reda ut med er hur det ska levereras. Behöver testas att låset fungerar på de fälgar jag beställt. Vad jag har förstått så är det öppet köp på dessa lås och hur gör vi för att testa? Leveranstid? Vill förmodligen ha dem i silver men skulle behöva se hur Antracit ser ut i förhållande till de fälgar jag beställt.
Ja, enligt Distanshandelslagen har man som konsument alltid rätt att testa och/eller returnera en vara, förutsatt att den är oanvänd och i säljbart skick inklusive förpackningen, i annat fall äger vi rätt att göra avdrag. Om du väljer att betala med Klarna kan leveransen endast ske till din bokförda adress, om du väljer annat betalsätt kan du få dina varor levererade till valfri adress.
Passar MegaLock Twin på min BMW 640d 2016?
Vi har tyvärr ingen ratt till din bil som vi kan testa med men det är enkelt att ta reda på om Megalock Twin passar eller inte: Diametern på rattkransen där Megalock Twin ska monteras får inte vara större än 3,5 cm. (Med andra ord kan det finnas bredare ställen på ratten men just där Megalock ska sitta får rattkransen alltså inte vara bredare än 3,5 cm.)
Fick du inte svar på din fråga?