Om brandskydd

Vill du lära dig mer om brandskydd? I så fall rekommenderar vi att du börjar med att läsa våra guider om brandskydd

Varför låter den utan brand?
Misstänker att din fråga syftar på falsktalarm. vi rekomennderar att du läser bifogad guide gällande oönskade larm.
Vad är det för vitt pulver på brandboxen?
Brandboxen innehåller en betongbaserad isolering och denna isolering krävs för att skåpet ska klassifieras som brandsäkert. Det är inte ovanligt att torkat betongdamm syns på ett nytt skåp då detta är ett resultat från tillverkningsprocessen samt från...
Innebär en installation av denna säkerhetsbrevlåda Postgate Brand att dörrens brandklass typ EI60 fortfarande kan innehållas ?
Säkerhetsbrevlådan Postgate Brand skyddar i första hand bostaden om någon stoppar in brinnande föremål genom brevinkastet. Dessutom förbättrar Postgate brandskyddet jämfört med en vanlig brevlåda. Brevlådan är dock inte klassad enligt El60 och därmed kan man inte säga att dörrens brandklass kan innehållas.
Jag vill veta mer om brandskydd, brandsläckare och brandvarnare.
Om du vill lära dig mer om brandskydd rekommenderar vi följande guider: Guide om brandsläckning, Guide om brandsläckare, Guide om brandvarnare, Olika typer av brandvarnare och gasvarnare, Sammankopplingsbara brandvarnare, Batterier och batteritiden i brandvarnare, Installation av brandvarnare och Om det börjar brinna.
Har ni brandvarnare som fungerar vid minusgrader?
Kyla påverkar tyvärr brandvarnarnas funktionalitet negativt på olika sätt. Batterierna fungerar sämre och det finns risk för falsklarm, detektorerna fungerar sämre och det finns risk för sämre funktion och slutgiltigen finns risk att kondens förstör elektroniken i brandvarnare. Med detta sagt har vi en brandvarnare i vårt sortiment som klarar temperaturer upp till -10° C.
Vilken brandsläckare rekommenderas för LiPo batterier?
​AVD (Aqueous Vermiculite Dispersion) är det enda släckmedlet som genom oberoende test har kunnat bevisa sin släckande effekt för att släcka bränder i metaller som lithium, så det är AVD-släckare som gäller för LiPo (Lithium-ion Polymer)-batterier.
Vilken färg får en brandsläckare ha?
Brandsläckare ska vara röda på allmänna platser och arbetsplatser. I privata utrymmen som bostäder finns det dock inga krav på färgen på brandsläckarna.
Kan jag fylla på min brandsläckare?
När mätaren på brandsläckaren visar rött eller när du haft din släckare i 10 år eller längre, så är det dags att byta ut den.  Många undrar var de kan fylla på sin brandsläckare? Eftersom det är lika kostsamt att fylla på en gammal släckare som det ...
Behöver man fortfarande en egen baklucka om man väljer postgate brand? Med tanke på att den sluter om hela brevinkastet.
Hej Hannah, Ja, det behöver man. Observera även att Postgate Brand passar och fungerar endast till det brandklassade brevinkastet SWEDBOX. Mvh /Magnus
Hej! Hur rengör man en x10? Vaknade av brandbilar i morse. En brandvarnare hade löst ut och ingen var hemma. Behöver de servas efter 5 år?
Hej! Tack för ditt meddelande.  Ja, du borde kontrollera och vid behov rengöra dina brandvarnare lite oftare än vart femte år, brandförsvaret rekommenderar en gång i månaden... Vi har sammanställt några praktiska tips och råd kring skötsel och kontroll...
Hur stänger man av denna brandvarnare? Jag vill inte stå på stol.
Hej, Denna brandvarnare kan bara stängas av manuellt genom att trycka en knapp på brandvarnaren.  Om du inte vill eller kan stå på en stol bör du titta på ett brandvarnaresystem där det finns en kontrollpanel som tillbehör, till exempel FireAngel: ...
Vilka krav finns på brandsläckare i elbil?
Hej! Mig veterligen finns det ingen kravbild för brandsläckare i elbil, I princip kan man utgå ifrån att man inte kan släcka en elbil där batteriet brinner, i alla fall har ingen räddningstjänst i världen visat att de lyckats, ingen myndighet i världen...
Vilka temperaturområden klarar olika brandsläckare?
Vilken temperaturområde en brandsläckare klarar av ligger i intervallet -30°C till +60°C och beror på typ av brandsläckare.
Behöver man ha en brandsläckare på fritidsbåten?
Fritidsbåtar med en motor på över 20 hk och båtar med öppen låga ombord (till exempel båtkök) måste utrustas med minst en godkänd handbrandsläckare (2 kg pulver). Om båten är längre än 10 m måste man ha minst två brandsläckare.
Behöver man ha en skylt på bilen där det framgår att man har en brandsläckare/gasflaska i bilen?
Hej! För brandsläckare finns inga regler om märkning. För gasflaskor gäller följande skylt: Gasbehållare förs i säkerhet vid brandfara Mvh, /Ida
Är vapenskåpen Robursafe RSK 5 och RSK 7 brandskyddade enligt den S2 certifiering ni nämner i er guide för skåp?
Även om vapenskåp erbjuder ett visst brandskydd erbjuder de inget certifierat brandskydd. Önskar man även brandskydd bör man titta på just S2-skåpen eller värdeskåpen.
Vi har en kamin i vardagsrummet och undrar om vi ska ersätta en rökvarnare med en temperaturvarnare?
Det är inte nödvändigt att ersätta en rökvarnare med en temperaturvarnare om ni inte har problem med falsklarm. Däremot skulle jag rekommendera att komplettera med en kolmonoxidvarnare.
Kan jag fylla på min brandsläckare?
Produktion pcj fyllning av brandsläckare inklusive de nödvändiga testerna är fullautomatiserade processer som görs i fabriker (ofta i Kina), medan en påfyllning är alltid en manuell process som utförs av lokal arbetskraft i Sverige. Resultatet är att en ny brandsläckare i regel är betydligt billigare än en påfylld brandsläckare och därför är efterfrågan från kunderna på påfylling väldigt liten. Med detta sagt finns det lokala brandskyddsbolag som fortfarande fyller på brandsläckare, men kolla priserna innan.
Vad är skillnaderna på "Värdeskåp Robursafe 50 Grade I" och "Brand- och stöldskyddsskåp Robursafe S2-670/60P"?
Den stora skillnaden är klassningen, där värdeskåp är konstruerade, testade och certifierade enligt den tuffare standarden SS-EN 1143-1 Grade I, medan brand- och stöldskyddsskåp är klassade enligt EN 14450.
Vi bor i en lägenhet på 8:e våningen med balkong och undrar om det finns brandstege som skulle passa?
För utrymning från 8:e våningen behöver man en brandstege med en längd på ca 25 meter, och det finns inga brandstegar som är såpass långa. Anledningen är att brandstegen skulle bli väldigt stor, tung och otymplig, och att utrymningen inte skulle kunna...
Sida
Fick du inte svar på din fråga?