Om digitala lås

Kan man koppla Yale Easy till Verisure?
Nej, det är inte möjligt tyvärr, det går bara med Yale Doorman.
Jag är i behov av två stycken Yale Doorman V2N, 1 st mikroenhet som jag vill styra via appen, vad är totala antalet användare jag kan ha på låsen? Är det 20 st? Jag behöver mer än 10 brickor, hur ser den tekniska lösningen ut för att ha fler brickor än 10st?
Yale Doorman är framtagen för hemmabruk med ett fåtal användare, det är inte ett passersystem för ett stort antal användare. Man kan ha upp till 10 st nyckelbrickor per lås och 9 st användare per app.
Är digitala lås och låstillbehör som Yale Doorman, Yale Entr S, Yale Easy, Friday Smart Lock, Glue Smart Kit, Habo Tribe och MyLoq godkända?
De flesta försäkringsbolag har inte längre några specifika låskrav för dörr- och fönsterlås, vilket innebär att samtliga lås och låstillbehör är godkända, av dem även digitala. Vi rekommenderar dock att man kontrollera eventuella låskrav alltid med...
Är Yale Doorman ett godkänt lås?
Yale Doorman har testats och certifierats enligt SS 3522 i klass 3 och är därmed godkänt av Svenska Stöldskyddsförening (SSF) under följande förutsättningar:  Låset ska vara i bortasäkrat läge med advanced mode. Kodblockering och automatisk låsning...
Vad betyder det att en produkt är godkänd?
En produkt anses i regel att vara godkänd om den har testats och certifierats av ett testinstitut i enlighet med gällande standarder och normer (till exempel SS eller EN). Observera att många standarder och normer är indelade i olika klasser och att ...
Fungerar Yale Linus med ASSA 2000, ASSA 2002, ASSA 8765 och ASSA 410 (med 360° vridning)?
Yale Linus i kombination med ett låshus där man behöver vrida nyckeln ett fullt varv (360°) för att låsa/ låsa upp, till exempel ASSA 2000, ASSA 2002, ASSA 8765 eller ASSA 410, ger vissa begränsningar i funktionen på Yale Linus om man använder nyckeln parallellt med Yale Access appen. Eftersom vredet inte snurrar när nyckeln vrids på 360° lås kommer Yale Linus inte att känna av rörelsen. Om du har ett befintlig låshus med 360° vridning, rekommenderar Yale därför att man endast använder nyckeln endast i undantagsfall (för nödöppning) för att undvika problem.
Jag har idag ett Yale Doorman som jag vill byta ut mot ett vanligt lås, t ex till låspaketet ASSA D12 som ni säljer. Kommer det att passa?
Att byta ut ett Yale Doorman lås mot ett mekanisk ASSA lås som ASSA Entré är enkelt eftersom låshusen har samma mått och slutblecken är till och med identiska (ASSA 1487-2). Man behöver alltså inte byta slutblecket och inte heller göra någon förändring i dörren, utan det är bara att demontera ditt Yale Doorman och montera ett ASSA Entré eller motsvarande lås.
Är Habo Tribe godkänt av samtliga försäkringsbolag (i Sverige)?
Habo Tribe har per idag (september 2018) inte testats och certifierats enligt SS 3522 och är därmed inte godkänt av Stöldskyddsföreningen (SSF). Men försäkringsbolagen gör idag olika bedömningar. Medan vissa försäkringsbolag utgår från de lås som är godkända av Stöldskyddsföreningen, godkänner andra försäkringsbolag (som tex If) alla digitala lås och ytterligare några godkänner endast en viss användning av lås.
Jag vill ha 5 stycken Yale Doorman till samma hus och vill kunna styra dessa via appen. Vad behöver jag?
Hej, Om du vill styra fem dörrar med Yale Doorman lås via Verisure-appen behöver du följande: 5 st Yale Doorman V2N lås 5 st SmartLock Modul (en till varje Yale Doorman) 1 st SmartLock Box En SmartLock Box kan för övrigt styra upp till sex (...
Hur många användare kan man ha i Verisure appen till Yale Doorman?
Man kan skapa upp till 9 st olika användare i Verisure appen. Det som man skulle kunna göra är att man skapa en generell användare som används av flera personer och på så sätt finns inga begränsningar hur många app-användare ett Yale Doorman lås kan ha. Enda nackdelen är att man inte längre kan se vilka användare som har öppnat låset, om man nu vill göra det.
Vilka låshus passar till Yale Linus om jag vill använda både nyckel och app, där man vet att det inte blir problem som med ex ASSA 8765?
Yale Linus i kombination med ett låshus där man behöver vrida nyckeln ett fullt varv (360°) för att låsa/ låsa upp, till exempel ASSA 2000, ASSA 2002, ASSA 8765 eller ASSA 410, ger vissa begränsningar i funktionen på Yale Linus om man använder nyckeln parallellt med Yale Access appen. Däremot fungerar Yale Linus bra med nyckel och vred om man har ett låshus som inte har 360° låsning.
Är dörrlåset Habo Tribe 2 godkänt av SSF?
Habo Tribe 2 är inte certifierat och därmed inte godkänt av SSF. Observera dock att de flesta försäkringsbolag inte längre har några specifika låskrav för dörr- och fönsterlås, vilket innebär att samtliga lås och låstillbehör är godkända av försäkringsbolagen, dem även digitala. Vi rekommenderar dock att man för säkerhets skull kontrollera eventuella låskrav alltid med sin försäkringsrådgivare.
Funkar Yale Linus om man har ett lås där man måste lyfta upp handtaget för att kunna låsa dörren ?
Yale Linus® fungerar endast på lås där regeln manövreras med låscylinder och / eller vred och inte på lås där regeln manövreras med handtaget. Svaret är alltså nej tyvärr.
Jag har 2 Yale Doorman och skulle vilja ha ett skydd för låset så man inte kan se när personalen slår koden. Finns det att köpa?
Tyvärr finns inget färdigt tillbehör att köpa till Yale Doorman som döljer koden. Men visste du att Yale Doorman erbjuder en funktion som förhindrar just detta? Du kan slå ett låtsasnummer före eller efter användarkoden när Yale Doorman låses upp för att dölja den riktiga koden. Funktionen heter "Fake decoy" och du kan läsa mer i användarmanuelen om den.
Går det att styra det digitala låset dormakaba dkey MTL 9121 på distans via wifi?
Med dKey nätverksenhet (tillbehör) kan man använda samtliga funktioner i det smarta låshuset dormakaba dKey MTL 9121 på distans via en molntjänst.
Kan man använda Yale Smart Hub och låsmodulen till Yale Doorman L3? Anledningen till frågan är att Connect, som ingår i Doorman L3-paktetet, är instabil och måste vara väldigt nära dörrlåset och funkar inte med 5 ghz o.s.v. Smart Hub kablas ihop med routern och kan vara långt ifrån dörrlåset (upp till 25 meter) och är troligen mycket stabilare.
Yale Doorman L3 Flex kan användas tillsammans med Yale Doorman Smart Living Hub och Smart Living Modul.
Det smarta lås BG 2000 har ett handtag på insidan som alltid är aktivt och det går inte att stänga av. Detta medför att det är otroligt osäkert att installera på dörrar där man har en integrerad brevlåda på dörren. Det tar då bara sekunder att stoppa in en ståltråd genom brevlådan med en ring på och haka i handtaget så är man inne i huset/lägenheten. Hur kan ni godkänna detta lås som säkert när handtaget på insidan inte går att avaktivera (som på Yale Doorman exempelvis). Ni bör då skriva att ni inte godkänner detta som säkert lås när man har en integrerad brevlåda!.
Du har naturligtvis helt rätt att det teoretiskt skulle vara möjligt att öppna låset från insidan genom ett brevinkast i dörren, men de individuella förutsättningar skiljer sig enormt från dörr till dörr, vilket är anledning att det finns hundratals olika lås (-varianter) på marknaden och medan det smarta låset BG 2000 är ett fantastiskt och säkert alternativ för många passar låset inte för alla.
Är alla lås ni säljer godkända?
Hej! Nej, alla lås är inte godkända. Det framgår dock alltid tydligt om ett lås är godkänt eller inte. I vänsternavigationen finns dessutom möjlighet att filtrera endast godkända lås. Anledning till att vi också säljer icke-godkända lås är att det ...
När får ni in Yale entr s igen ?
Hej Kenneth, Tyvärr har vi fortfarande inte fått något datum från Yale / ASSA, så vi vet faktiskt inte. Mvh /Magnus
Yale Easy kodlås till dörr. Ska ha den till ett förråd ute. Funkar den även om den inte är vinterbonad? Alltså förråd ute i svensk vinter med temp under noll? Och vad är skillnad med utåtgående och inåtgående på denna modell? Förstår inte skillnaden.
Insidan är designad för torra och tempererade utrymmen, Vid montage i ett kallförråd kan batterikapaciteten försämras beroende på batterifabrikat. Under normala förhållanden klarar en omgång 4 st AA batterier minst 10 000 öppningar eller minst 12 månader.
Sida
Fick du inte svar på din fråga?