JavaScript seems to be disabled in your browser.
Du måste ha JavaScript aktiverat i din webbläsare för att kunna använda funktionaliteten på denna hemsida.

Hjärtstartare LIFEPAK® 1000 till professionella användare

Hjärtstartare LIFEPAK® 1000 till professionella användare

 • Hjärtstartare LIFEPAK® 1000
 • Hjärtstartare LIFEPAK® 1000
 • Hjärtstartare LIFEPAK® 1000
manufacturer
Fler produkter från Physio-control

Den robusta LIFEPAK® 1000 är en lättanvänd automatisk extern defibrillator (AED/hjärtstartare) för professionell akutvårdspersonal inom sjukhus, ambulans, brandförsvar. En stor, intuitiv skärm visar kurvor och EKG-värden som är tydliga och lättlästa. LIFEPAK 1000 är även utrustad med cprMAX™-teknik som minimerar avbrotten genom att kompressionerna kan fortsätta medan enheten laddas. De som använder hjärtatartare bör ha utbildning i hjärt-lungräddning och AED-användning.

26 995,00 kr
Ladda ner produktblad (PDF)

Produktegenskaper för hjärtstartare LIFEPAK® 1000

På skärmen finns även en batteriindikator som ger användaren en klar bild över batteriets status. Det icke-återuppladdningsbara batteriet håller 4 år, eller klarar att leverera 425 stötar eller 17 timmars övervakningstid. 

LIFEPAK 1000 är utrustad med ADAPTIV™ bifasiskt teknologi kan den leverera stötar på upp till 360 joule. LIFEPAK 1000 har också cprMAX™, en funktion som gör att man kan ge patienten HLR med så få avbrott som möjligt.

 • LIFEPAK 1000 Defibrillator
 • Väska
 • Batteri
 • REDI-PAK elektroder, två (2) st
 • Användarmanual
 • Instruktions-DVD
 • Snabbguide

 

Underhåll av batterier och elektroder på LIFEPAK® 1000

LIFEPAK 1000 har en tydlig beredskapsdisplay som visar apparatens status med hjälp av 3 symboler, se nedan. Enheten visar batteriets status med hjälp av 4 staplar och när alla staplar är borta så försvinner OK i displayen. Så även här krävs det att man har regelbundna kontroller där man visuellt kontrollerar statusen i displayen och även elektrodernas bäst före datum. När batterisymbolen är tom och OK är borta så har man ca 30 defibrilleringar kvar i batteriet, men det gäller enbart om OK symbolen nyligen försvunnit. LIFEPAK 1000 testar sig själv varje natt och skulle något fel hittas under automatiska självtestet så försvinner OK symbolen och en skiftnyckel tänds upp istället. Då skall Physio-Control kontaktas direkt.

Physio-Control rekommenderar att innehavaren skall utföra regelbundna kontroller och det innebär visuell kontroll av beredskapsdisplayen och bästföre datumet av elektroderna. Elektroderna syns om man öppnar tygväskans lock. Skulle enbart en stapel synas i displayen så rekommenderar vi att batteriet byts ut.

Symboler och deras förklaring på LIFEPAK 1000:

 • OK – Allt är bra med apparaten och batteriet.
 • Batterisymbolen – Batterisymbolen visar kapaciteten med hjälp av fyra staplar. Varje stapel motsvarar 25% och när alla 4 staplar är borta så försvinner OK symbolen i displayen och det menas att batteriet är lågt. Då har man väntat för länge. Vi rekommenderar att byta batteriet när en stapel finns kvar i symbolen för att vara på den säkra sidan.
 • Skiftnyckeln – Något fel har dykt upp under apparatens automatiska självtest, kontakta Physio-Control så fort som möjligt.

 

Svenska HLR rådets krav på hjärtstartare

Hjärtstartaren skall följa Svenska HLR-rådets riktlinjer.
Svar: LIFEPAK 1000 följer Svenska HLR-rådets riktlinjer till 100%.

Röstinstruktioner och bruksanvisning ska vara på svenska.
Svar: Röstintruktionerna samt bruksanvisningen är på svenska.

Hjärtstartaren och nödvändiga tillbehör, såsom elektroder, skall vara CE-märkta.
Svar: LIFEPAK 1000 är CE-märkt samt godkänd av amerikanska FDA.

Hjärtstartaren skall ge tydliga instruktioner steg-för-steg och elektroderna skall visa tydliga instruktioner för applicering.
Svar: LIFEPAK 1000 använder sig av Physio-Control’s ClearVoice teknik som ger användaren klar och tydlig röstinstruktion.
På varje elektroder finns tydlig bild hur de skall appliceras.

Hjärtstartaren skall uppmärksamma användaren på eventuella fel.
Svar: LIFEPAK 1000 testar sig själv och skulle ett fel upptäckas av apparaten så tänds en skiftnyckel upp i displayen.

I vilken miljö skall hjärtstartaren förvaras i? Behöver apparaten anpassas för att kunna behandla barnhjärtan?
Svar: LIFEPAK 1000 kan förvaras i de flesta olika miljöer som vi stöter på. Men skall apparaten förvaras en längre stund i minusgrader så rekommenderar vi att ett värmeskåp används. Det är elektroderna som tar stryk av långvarig kyla. Skall man behandla barnhjärtan så rekommenderar vi att våra barnelektroder används. Barnelektroderna reducerar energin med 4ggr. Så är det 200 joules som är inställt i apparaten så får barnet 50 joule. Om man nu måste behandla ett barn och våra barnelektroder inte finns vid apparaten så skall man behandla barnet med vuxenelektroder och vuxenenergi. Det är viktigt att det är minst 2,5 cm mellan elektroderna. Om det ej går så får man koppla Anterior-Posterior.

Vilken garantitid gäller? Support och service? Hjärtstartaren skall kunna uppdateras om nya riktlinjer för behandling ändras.
Svar: LIFEPAK 1000 har 5 års garanti. Våra defibrillatorer är väldigt enkla att underhålla så underhållet kan kunden själv sköta. Om batteriet behöver bytas så tänds en batterisymbol upp i displayen. Nya elektroder och batterier beställs av oss. När nya riktlinjer kommer så går det självklart uppdatera defibrillatorn så att den följer den nya behandlingsmetoden. Vid större förändringar kan en ny mjukvara behövas och då kommer Physio-Control släppa ett uppgraderingskit så att ni som distributör eller kund enkelt kan uppdatera defibrillatorn på egen hand.

När rekommenderas byte av batteri och elektroder?
Svar: Byte av batteri och elektroder rekommenderas när utgångsdatumet på elektroderna eller när en batterisymbol visas i displayen. Normalt byter man elektroder och batteri efter ca 2,5 år eller efter användning på patient. På LIFEPAK 1000 har batteriet en hållbarhet på 5 år och elektroderna 2,5 år.

Finns det träningsmöjligheter med hjärtstartaren?
Svar: Till LIFEPAK 1000 finns det särskilda träningsenheter att köpa. Träningsenheterna är identiskt lik den skarpa enheten och man kan på ett enkelt sätt hoppa mellan olika scenarior.

Lagerstatus Lagervara med omgående leverans
Färg Gul
Batteriets livslängd (ca) 5 år
Elektrodens livslängd (ca) 2,5 år
Godkännanden CE, FDA
Garanti 5 år
Produktvikt (kg) 2.0000