JavaScript seems to be disabled in your browser.
Du måste ha JavaScript aktiverat i din webbläsare för att kunna använda funktionaliteten på denna hemsida.

Koldioxid / Kolsyresläckare 5 kg 89B Housegard

Koldioxid / Kolsyresläckare 5 kg 89B Housegard

 • Koldioxid / Kolsyresläckare 5 kg 89B Housegard
manufacturer
Fler produkter från Housegard

Kolsyresläckaren med 5 kg kolsyre och en släckkapacitet på 89B.

Kolsyresläckaren släcker genom att förtränga syret, den smutsar därför inte ner lika mycket som en pulversläckare och gör så att utrustningen inte tar lika mycket skada vid släckningen. Kolsyresläckare är lämplig när du ska släcka en brand i elektrisk utrustning eller i vätska och rekomenderas främst till företag med serverrum, kontor, fartyg och inom industrin.

1 590,00 kr
Ladda ner produktblad (PDF)

Om brandsläckare

Brandsläckare  

Det finns olika typer av brandsläckare, varav pulversläckare, skumsläckare, koldioxidsläckare och vattensläckare är de vanligaste. Valet av brandsläckare bör baseras på vilken typ av brand som kan uppstå där den ska placeras, och vem som ska använda brandsläckaren. Dessa faktorer avgör vilken typ av släckmedel, samt vilken mängd släckmedel, dvs storlek på släckaren, som är lämpligast.

Koldioxid är en gas och har som släckmedel den stora fördelen att den inte smutsar ner och inte leder elektrisk ström. Koldioxidsläckare kan därför användas mot brand i känslig elektronisk utrustning. Observera att koldioxid inte är särskilt effektivt som släckmedel, och lätt blåser bort utomhus. 

Lär dig mer om de olika typer av brandsläckare, effektivitetsklassningen av brandsläckare, SS-EN 3 samt färgval och mycket mer i vår guide om brandsläckare.

  

Produktegenskaper för kolsyresläckare Housegard 5 kg

En 5 kg kolsyresläckare från Housegard släcker bränder i elektriska apparater samt vätskebränder. Släckeffekten är på 89B vilket är den högsta på marknaden och som gör den väl anpassad för elektriska installationer, serverrum, kontor, fartyg och industrin. Housegard kolsyresläckare är kvalitetssäkrad och certifierad av DNV.

 • Användningsområden: elektriska installationer, datorer, serverrum, kontor, industri, kök, laboratorier, ställverk, fartyg
 • Brandklass: B
 • Släckmedel: Kolsyre
 • Storlek: 5 kg
 • CE-märkt och godkänd enligt SS-EN3 med effektklassningen 89B
 • Fungerar i temperaturer från -30 till +60 °C
 • Storlek (H x B x D): 680 x 237 x 237 mm
 • Två (2) års garanti mot material- och tillverkningsfel
 • Väggfäste ingår
 • Färg: Röd

Koldioxisläckare är avsedda för släckning av brand i vätskor (t ex bensin och olja), gas och elektrisk utrustning.

  

Housegards trygghetsgaranti

Housegards trygghetsgaranti Om olyckan är framme och du tvingas använda din Housegard brandsläckare inom 5 år från köptillfället, så får du en helt ny brandsläckare av Housegard. Garantivillkor: Du har råkat ut för en brand, har anmält branden till ditt försäkringsbolag och har sedan tidigare  registrerat dig för Housegards trygghetsgaranti.

  

Lagerstatus Lagervara med omgående leverans
Brandklass B
Släckmedel Koldioxid
Innehåll 5 kg
Släckeffekt 89B
Certifierat enligt SS-EN 3 - Brandsläckare
Godkännanden CE
Höjd (mm) 680
Bredd (mm) 137
Längd (mm) 137
Färg Röd
Produktvikt (kg) 15.5