Låsbart handtag till fönster / altandörr ASSA Code Handle 7810

Med ASSA Code Handle 7810 så behöver du inte längre några nycklar varken altandörren eller dina fönsterlås. ASSA code handle är ett elektromekaniskt säkerhetshandtag - För invändig låsning av altandörr och fönster.

Uppfyller SS 3620 klass B. 

Ordinarie pris 2 145,00 kr Från 2 145,00 kr 1 745,00 kr
 
 • Låga priser
 • Snabba leveranser
 • Öppet köp i 15 dagar
Lagervara

Om låsbara handtag till fönster och altandörr

Handtag till fönster och altandörr  

Inbrott sker ofta genom fönster och altandörrar utan insyn från gatan eller från grannar, oftast på baksidan av huset. Det vanligaste sättet är att inbrottstjuven slår ett litet hål i fönstret / altandörren för att helt enkelt öppna fönstret / altandörren med handtaget inifrån. Vanliga handtag utan låscylinder ger varken ett bra inbrottsskydd eller en godkänd låsning, om fönstret / altandörren inte kompletteras med ett godkänt fönsterlås.

Ett låsbart handtag är däremot ett effektivt inbrottsskydd, som kan kompletteras med ett fönsterlås om man vill förstärka inbrottsskyddet ytterligare.

Läs mer om låsbara handtag (låsningen sker i handtaget) i vår guide om låsning av ej låsbar spanjoletter.

Produktegenskaper för ASSA Code Handle Fix 7810

Slipp nycklar till både altandörren och fönsterlås. Säkerhetshandtaget Code Handle öppnas och låses med en kod i stället. Det är enklare, och ger dessutom en extra säkerhet. Code Handle uppfyller mekaniska krav enligt Svensk Standard 3620 klass B - läs mer om certifieringen nedan. Ett säkerhetsproblem med traditionella låsbara säkerhetshandtag är att man lätt låter nyckeln sitta kvar i låset, eller att nyckeln ligger på fönsterbänken bredvid. Förtretligt är det också när du inte hittar nyckeln när du skall låsa eller låsa upp. 

 

Egenskaper och funktion

 • Låsmekanismen manövreras med inbyggd knappsats med fem knappar. Fyra knappar för att mata in en sex-siffrig kod för upplåsning samt en knapp för låsning.
 • Grön lysdiod blinkar vid knapptryckning för upplåsning och röd lysdiod blinkar vid knapptryckning för låsning
 • För att låsa trycker man på knappen med hänglåssymbolen och då visas en röd indikering
 • Levereras med fabrikskod som enkelt kan ändras av användaren
 • Koden är kvar vid spänningsbortfall/ batteribyte
 • Låset står i olåst eller låst läge under obegränsad tid utan att batteriernas livslängd påverkas
 • Drivs av två CR2, litiumbatterier som ger cirka 100.000 operationer
 • Röd lysdiod indikerar låg batterispänning vid cirka 500 återstående operationer
 • Material, Zinklegering, matt- eller blankförkromat
 • Höger- och vänstersvängt 
 • Sprintstorlek: mät vilken tjocklek och längd du behöver. Det är alltid lättare att kapa än att lägga till! Är du osäker så ta ur ditt befintliga handtag och mät tjocklek och längd.

 

Specifikation
Leveranstid Lagervara
Varumärke ASSA
Garanti 2 år
Produktvikt (kg) 0.3000
Batterierna i mina ASSA Code Handle är slut. Vilka batterier behöver jag?
Hej, Till ASSA Code Handle behöver man lithiumbatteri av typ CR2. Mvh, /Magnus
Varför finns inte ASSA Code Handle 7810 med när man söker på godkända lås för fönster/altan?
ASSA Code Handle 7810 är inte godkänt efter det har inte testats och certifierats enligt normen för låsbara handtag, SS 3620. 
Hur lång garanti är det på låset jag har bytt ut?
Garantitiden är i regel ett år.
Är låshandtaget ASSA Code Handle för utomhusbruk? Om inte vad ska man då ha det till...?
Code Handle kan endast monteras och användas på insidan. Alla låsbara handtag för fönster och altandörrar är avsedda för insidan, alternativt att man har (mekaniskt) låsbara handtag på insidan OCH på utsitan.
Jag behöver kapa handtagsprinten till ca 32 mm. Kan jag göra det själv utan att säkerhetsklassningen påverkas?
Sprinten ska kunna kapas till rätt längd och påverkar inte säkerhetsklassningen så länge konstruktionen är intakt.
Jag har glömt koden till mitt ASSA Code Handle handtag. Behöver kunna stänga dörren så vi undrar hur man nollställer koden så att man kan stänga dörren.
Koden till handtaget ASSA Code Handle är en värdehandling som enligt användarmanualen bör förvaras på säker plats eftersom det är inte möjligt att låsa upp handtaget (eller byta koden) om koden har glömts bort. Med andra ord finns bara två alternativ, antingen att gissa/testa sig fram till rätt kod (vilket kan orimligt lång tid eftersom det finn 1 miljon olika kombinationer) eller att demontera och byta ut hela handtaget.
Hur byter man batteri i låsbart handtag till fönster / altandörr ASSA Code Handle 7810?
1. Använd 2 mm insexnyckel och lossa skruven i ändan på handtaget. Tag bort batteriluckan genom att skjuta den nedåt och vik ut. Tag ur de två batterierna. 2. Sätt i de nya batterierna. Var noga med att de sitter åt rätt håll. 3. Sätt tillbaka batteriluckan och fäst skruven. De urtagna batterierna lämnas till återvinning.
Hur byter jag batterierna på ASSA Code Handle 7810?
Såhär byter du batterierna på ASSA Code Handle: 1. Använd 2 mm insexnyckel och lossa skruven i ändan på handtaget. 2. Tag bort batteriluckan genom att skjuta den nedåt och vik ut. 3. Tag ur de två gamla batterierna. 4. Sätt i de nya batterierna. Var noga med att de sitter åt rätt håll. 5. Sätt tillbaka batteriluckan och fäst skruven. De urtagna batterierna lämnas till återvinning.
Låssymbolen på ASSA Code Handle lyser inte med fast rött sken när jag håller in den. Måste ju göra det för att bestämma upplåsningskod...
Testa med att byta batterierna (2 stycken CR2), det brukar fungera.
Vilka batterier behöver jag till ASSA Code Handle?
Du behöver en lithiumbatteri av typ CR2.
Vi slår in rätt kod men dörren öppnas ej vad gör man altandörr?
Hej, Tack för ert meddelande. Jag skulle börja med att byta batterierna, oftast är det det som är problemet. Återkom gärna om det inte skulle lösa problemet. Mvh /Magnus
Code Handle handtaget vill inte öppna sig trots att jag har satt i helt nya batterier, har inte bytt kod heller.
Det var tråkigt att höra att du har problem med ditt Code Handle handtag. Reagerar handtaget med att lysa på nåt sätt när du trycker på knapparna? Vi skulle behöva en lite tydligare felbeskrivning för att kunna hjälpa dig.
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Låsbart handtag till fönster / altandörr ASSA Code Handle 7810
Your Rating