Låsbart handtag till fönster / altandörr HOPPE London 013VK/93S

Rating:
0% of 100

För dig som vill ha en godkänd låsning på dina fönster och din altandörr är detta HOPPE hantag, i kombination med en ovalcylinder (ingår ej), ett utmärkt alternativ. 

Från 525,00 kr
 
 • Låga priser
 • Snabba leveranser
 • Öppet köp i 15 dagar
Lagervara med omgående leverans

Om fönsterhandtag

Fönsterlås  

Inbrott sker ofta genom fönster och altandörrar utan insyn från gatan eller från grannar, oftast på baksidan av huset. Det vanligaste sättet är att inbrottstjuven slår ett litet hål i fönstret / altandörren för att helt enkelt öppna fönstret / altandörren med handtaget inifrån.

Ett låsbart handtag är därför ett effektivt inbrottsskydd, som kan kompletteras med ett fönsterlås om man vill förstärka inbrottsskyddet ytterligare. Det finns tre olika typer av låsbara handtag:

 • Låsbara handtag med låscylinder, som ofta kan fås med befintlig låsning som dina hus- eller lägenhetsnycklar, dvs du slipper ytterligare uppsättningar nycklar, som alltför ofta "göms" under fönsterbrädan eller på gardinstången.
 • Låsbara handtag med nummerlås.
 • Låsbara handtag med elektronisk låsning.
Vanliga handtag utan låscylinder ger ingen godkänd låsning, om fönstret / altandörren inte kompletteras med ett godkänt fönsterlås. 

Observera att försäkringsbolagen kan ha särskilda krav på inbrottsskydd av fönster och altandörrar. Kraven kan omfatta låsbara hantag och fönsterlås med nyckel för samtliga fönster / altandörrar, inkrypningsskydd med mera, och beror i hög grad på hur mycket dina värdesaker är försäkrat för, men också var och på vilket sätt du bor. Läs mer om eventuella krav från försäkringsbolag.

 

Produktegenskaper av HOPPE London 013VK / 93S

I komination med ovalcylinder (ingår ej) är handtaget godkänt av Stöldskyddsförening (SSF) och Svenska Brand och SäkerhetsCertifiering AB (SBSC) enligt standard SS 3620 Klass B. 

 • Utförande: svängt handtag
 • Material: aluminium
 • Färg: F1 aluminium silverfärgad
 • Hål: oval cylinderhål
 • Sprintmått: 8 mm
 • Sprintlängd: 67 mm
 • Cylinder ingår ej.

 

Montage

Installation

Dina fönsterhandtag kan bytas ut mot nya snabbt och enkelt. Passande gängskruvar M5. CC-mått mellan skruvarna 67 mm. 

1. Vrid befintligt handtag till öppet läge (vågrätt).
2. Lyft täckkåpan lätt och vrid den åt sidan. 
3. Lossa skruvningen och ta bort det gamla handtaget.
4. Nu kan du montera ditt nya fönsterhandtag.

Klicka här för instruktionsbild

Specifikation
Leveranstid Lagervara med omgående leverans
Godkänd Ja
Säkerhetsklass Klass B
Cylindertyp Oval enkelcylinder
Certifierad produkt SS 3620 - Fönsterlås
Låssystem ASSA d12 1200, ASSA d12 1300, ASSA 700
Godkännanden SBSC - Certifierad produkt, Svenska Stöldskyddsföreningen (SSF), Sverige
Ytbehandling Aluminium
Typ av dörr / fönster Altandörr, Fönster, Fönsterdörr
Produktvikt (kg) 0.8000
Hej vi har nyligen fått nya fönster och balkongdörr låsbara men på den ena balkongdörren behöver jag inte låsa har ni täcklock för hålet där låsningen ska sitta?

Hej Johan, Ja, det borde vi kunna hjälpa till med. Har du bilder på hålet som ska täckas? Med vänlig hälsning, /Marc

Finns det reservdelar att köpa till detta Hoppe handtag? Underläggsbrickan i plast har gått sönder tyvärr.

Hej Tina, Tyvärr kan man inte köpa plastbitarna som reservdelar för Hoppe handtag. Anledningen är att dessa är fastnitade från fabrik och kan därför inte eftermonteras tyvärr. Med vänlig hälsning, /Marc

Hej! Min dörr är högerhängd, utifrån sett. Handtaget dras alltså uppåt åt vänster. Dock är det som sitter på dörren inte låsbart och det behöver jag. Ska jag beställa ett höger eller vänster? Mvh Annemo

Hej Annemo,För att säkerställa att vi inte missförstår dig, så menar du att du drar handtaget till vänster på insidan? Har du kanske möjlighet att skicka en bild till oss?I vår låsguide finns även en tydlig instruktion där du kan ta reda på om du behöver...

Jag behöver kapa handtagsprinten till ca 32 mm. Kan jag göra det själv utan att säkerhetsklassningen påverkas?

Hej Tony,Tack för ditt meddelande. Sprinten ska kunna kapas till rätt längd och påverkar inte säkerhetsklassningen så länge konstruktionen är intakt.Återkom gärna om du har ytterligare frågor.Vänlig hälsning,Marc

Hej behöver beställa ett st. Hoppe London 013VK93S fast med 7 mm sprint, höger. Behöver veta leveranstid och pris.

Hej! Handtaget finns i lager för omgående leverans och till samma pris. För snabbast leverans, vänligen lägg en order på Hoppe London 013VK93S fast med 8 mm höger och lämna en kommentar att du önskar varianten med 7 mm (art nr 50117866) så fixar vi ...

Är "Låsbart handtag till fönster / altandörr HOPPE London 013VK/93S" tillsammans med oval enkelcylinder ASSA d12 1201 en godkänd låsenhet enligt Skyddklass 1 / SSF 200 och uppfyller kraven i SS 3522 klass 3? Tack.

Hej Guido, Svaret är ja. Mvh /Magnus

Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Låsbart handtag till fönster / altandörr HOPPE London 013VK/93S
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!