Nätansluten brandvarnare FireAngel Wi-Safe2 Sammankopplingsbar

Rating:
0% of 100

Nätansluten brandvarnare FireAngel ingår i marknadens mest avancerade brandvarnareserie, som använder en patenterad multi-sensor-teknik för att upptäcka alla typer av bränder snabbare och pålitligare än andra brandvarnare. Tekniken används av över 90% av brittiska brand- och räddningstjänsten. Brandvarnaren ingår i ett komplett system av brand-, temperatur- och kolmonoxidvarnare samt siren och kontrollpanel, som kommunicerar trådlös med varandra. 

Vi rekommenderar FireAngel till alla kunder som är i behov av ett kompetent brandvarnaresystem bestående av flera komponenter och som inte vill kompromissa gällande kvalitet.

1 145,00 kr
 
 • Låga priser
 • Snabba leveranser
 • Öppet köp i 15 dagar
Lagervara med omgående leverans

Om brandvarnare

Brandvarnare  

9 av 10 personer som omkommer i bränder saknar en fungerande brandvarnare. En brandvarnare är en billig livförsäkring. Den reagerar på den livsfarliga röken och varnar dig.

Det finns olika typer av brandvarnare: optiska, joniska och temperaturvarnare. En optisk brandvarnare innehåller en fotocell som larmar när röken bryter ljusstrålen. Man kan säga att en optisk brandvarnare ser röken. Detta system anses vara effektivast när det gäller pyrande bränder, den vanligaste brandtypen.

Lär dig mer om de oika typer av brandvarnare samt var man ska installera och hur man bör underhålla en brandvarnare med mera i vår guide om brandvarnare.

Produktegenskaper för nätansluten brandvarnare FireAngel Wi-Safe2

 • Brandvarnaren använder patenterad Thermoptek multi-sensor teknik som av används av över 90% av brittiska brand- och räddningstjänsten.
 • Stor knapp för enkel styrning av systemet (Test / Paus / Lokalisering)
 • Pausfunktion - Om du trycker pausfunktionen, initieras inget larm under 10 minuter.
 • Lokaliseringsfunktion - när systemet larmar, tryck på testknappen på valfri komponent, alla komponenter tystnar utom den som initierat larmet.
 • Larmsignal 85 dB på 3 meters avstånd
 • Brandvarnaren drivs av 220-240V och har dessutom ett inbyggt 10 års lithiumbatteri som backup.
 • Rekommenderat underhåll: Brandvarnaren bör testas och dammsuges eller blåses rent regelbundet.
 

Om nätanslutna brandvarnare

Primär strömkälla för den nätanslutna brandvarnaren är 230V, men alla brandvarnare som är nätanslutna måste ha ett backup batteri ifall strömmen bryts. Batteriet är testat och godkänt att klara av en drifttid på 10 år, vilket innebär att vid ett eventuellt strömavbrott så kommer brandvarnaren fortfarande att vara i drift. Detta är extra viktigt eftersom många bränder orsakar strömavbrott.

Den nätanslutna brandvarnaren skall inte kopplas med en stickkontakt utan den skall direktanslutas till en el-central och den skall drivas av en separat fas som endast driver brandskyddet. Detta är viktigt just för att inte råka ut för strömavbrott i brandvarnarsystemet som är orsakat av kortslutning i en lampa, ett arbetsverktyg eller annan inkopplad apparat.

 

Teknisk information

 • Testad och godkänd enligt CE, EN 14604 (gällande branddetektion), EN 300220 och EN 301 489 (gällande radiokommunikation)
 • Sändningsfrekvens 868 MHz
 • Temperaturområde -10 ºC - 45 ºC
 • Luftfuktighet under drift: upp till 90% icke-kondens
 • Strömförbrukning drift: <40 uA
 • Strömförbrukning alarm: <40 mA
 • Räckvidd: ca 35 meter inomhus, ca 200 meter vid fri sikt
 • Maximal antal komponenter som kan kopplas ihop: 50 stycken
 • Material: ABS plast certifierat enligt UL94 VO brandtålig
 • Mått (B x H): 132 mm x 40,5 mm

 

Om brandvarnaresystem FireAngel Wi-Safe2

FireAngel Wi-Safe2 är marknadens mest avancerae brandvarnaresystem som lämpar sig till såväl villa, lägenhet, fritidshus samt kontor. Systemet består av ett antal olika komponenter som brandvarnare, temperaturvarnare, kolmonoxidvarnare, kontrollpanel, lågfrekvenssiren samt strobe/vibrationskudde. Upp till 50 stycken FireAngel Wi-Safe2 produkter kan kopplas ihop trådlöst i ett system.

Kommunikationen mellan komponenterna sker på det säkra frekvensbandet 868 Mhz, vilket betyder att den inte störs av övrig elektronisk utrustning som kommunicerar på det öppna frekvensbandet 434 Mhz. Räckvidden mellan komponenterna är cirka 35 meter inomhus och 200 meter vid fri sikt. Observera dock att konstruktionen (tjocka väggar) kan påverka räckvidden.

Samtliga FireAngel produkter levereras med 5 års garanti mot tillverkningsfel. Batterier omfattas inte av garantin. Garantin gäller från inköpsdatum och garantiansvar är begränsat till värdet av en liknande brandvarnare.

Specifikation
Leveranstid Lagervara med omgående leverans
Typ av varnare Optisk rökvarnare
Certifikat CE
Godkänd Ja
Certifierad produkt SS-EN 14604 - Brandvarnare
Frekvens 868 Mhz
Sammankopplingsbar Ja, trådlös
Pausfunktion Ja
Strömkälla 220V AC
Batteritid 10 år
Färg Vit
Produktvikt (kg) 0.26
Vilka produkter kan jag koppla ihop i serien FireAngel?

Det finns Brandvarnare, Temperaturvarnare, Kontrollpanel, Lågfrekvenssirén, Stroboskop och vibrationskudde, Kolmonoxidvarnare och Nätansluten brandvarnare. Klicka Här så kan du se alla produkter som vi säljer ur FireAngel-serien. Alla går att sammankoppla...

Vad innebär Thermoptek teknologi?

Thermoptek är ett system för avancerad rökdetektion. Rökdetektionen stöttas av termiska sensorer som ökar sensitiviteten allt eftersom temperaturändring detekteras. Thermoptek ökar därmed prestandan och minimerar problem. Thermoptek säkrar funktionaliteten...

Vi kommer montera flera brandvarnare på hög takhöjd vilket gör dem svåra att komma åt. Två frågor följer av detta: 1. Innebär central knapp för test/paus/lokalisering att hela systemet kan skötas eller testas från en lättåtkomlig brandvarnare? Eller måste varje enhet testas separat? 2. Vid falsklarm, kan hela systemet återställas från en lättåtkomlig brandvarnare? Även om det inte var den enheten som larmade först.

Hej Christoffer, Vissa funktioner kan man styra från en (valfri) varnare i systemet medan andra måste göras på varjre varnare. Med den stora knappen på brandvarnaren kan man till exempel lokalisera varnaren i systemet som har utlöst ett larm. Om de...

Vad är det som gör brandvarnaresystemet FireAngel så bra?

Hej Andreas, Det är vår samlade bedömning utifrån ett stort antal olika parametrar. Vi ger en vägledning hur vi kom fram till resonnemanget i detta inlägg: https://www.stgeorge.se/sakerhetstankar/item/val-av-brandvarnaresystem-till-bostadsrattsforeningar...

Klarar brandvarnare Fireangel att kommunicer med LoRaWAN?

Fireangel är ett slutet nätverk som inte går att ansluta till annat nätverk. Tillverkaren av Fireangel kommer inom en snar framtid att komma med en sådan produkt men den finns inte i nuläget (januari 2019) och vi kan inte ge ett exakt lanseringsdatum...

Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Nätansluten brandvarnare FireAngel Wi-Safe2 Sammankopplingsbar
Your Rating
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!