Ögondusch 250 ml

Ögondusch ger effektiv hjälp när man har fått något i ögat; som frätande kemikalier, sand, smuts och damm. Spraya med ögonduschen så fort som möjligt - inom de första sekunderna efter en olycka. Det är också viktigt att skapa en effektiv sköljning, med ett rikligt flöde av vätskan.

225 kr
- +
  • Låga priser
  • Snabba leveranser
  • Öppet köp i 15 dagar
  • Tillgänglighet: I Lager
  • Lagervara med omgående leverans

För vissa arbetsplatser är tillgång till ögondusch oerhört viktigt. Arbetsmiljöverket har till och med särskilda krav och regler för ögonsköljning, vilket framgår i författningssamlingen "Första hjälpen och krisstöd AFS 1999:7". Där står bland annat: "Utrustningen för ögonsköljning skall finnas där det finns risk att ämnen kan skada ögat."

Första hjälpencentrums ögondusch innehåller en trycksatt saltlösning, vilket garanterar en mjuk dimma som effektivt gör rent ögat. Den används idag på allt ifrån förskolor (vid exempelvis sand i ögat) till restauranger och arbetsplatser med kemikalier. Ögonduschen kan även vara ett alternativ till koksaltlösning om du behöver tvätta ett sår och inte har tillgång till vatten.

 

Användning

 

Spraya med ögonduschen så fort som möjligt - inom de första sekunderna efter en olycka. Det är också viktigt att skapa en effektiv sköljning, med ett rikligt flöde av vätska. Vätskan bör vara buffrad, dvs. verka neutraliserande på stänk av alkalier (t.ex. lut) och syror (t.ex. batterisyra). Vid frätande ämne i öga - spraya minst 15 minuter samt under transport till läkare.

 

Produktfakta

 

Innehåll: 0,9 % steril fosfatbuffrad koksaltlösning (NaCl, natriumklorid). 
Drivgas: Kvävgas (nitrogen).
Förpackning: flaska 250 ml.

Mer information
Färg Nej
Skriv din egen recension
Du recenserar:Ögondusch 250 ml
Ditt betyg
Customer Questions
Det finns inga frågor och svar om denna produkt än.
Fick du svar på din fråga?