Reflexspray för kläder Albedo 100 Textile - Osynlig och tvättbar - 200 ml

Reflexspray Albedo Textile 200 ml är en färglös spray som reflekterar ljus i mörkret. I dagsljus är sprayen osynlig på de flesta textilier men i mörker så reflekteras belysning på dem sprayade områdena. Spraya kläder och andra textilier som jacka, byxor och mössan för att synas perfekt på kvällspromenaden eller din joggingtur. Sprayen fungerar bäst på jeans, fleece, linne och vissa nylontyger. Undvik impregnerade ytor då sprayen inte kan fästa ordentligt på vattenavvisande material. 

För en starkare reflektion på textilier men som inte är färglös så rekomenderas reflexspray Albedo 100 Permanent.

245 kr
- +
  • Låga priser
  • Snabba leveranser
  • Öppet köp i 15 dagar
  • Tillgänglighet: I Lager
  • Leveranstid 3-5 dagar

Om reflexer

Reflexer  

Risken att bli påkörd av en bil är tre (3) gånger så stor i mörker som i dagsljus. Redan i skymningen ökar risken. Utan reflex upptäcker bilisten dig inte förrän på 20 meters avstånd. Att bära reflexer är ett enkelt och billigt sätt att minska olycksrisken. När en bra reflex träffas av ljuset från en strålkastare, syns du redan på ca 125 meters håll. Reflexer hör inte bara hemma på mörka landsvägar. De flesta olyckor med gående sker nämligen i tättbebyggda områden med gatubelysning. Visste du att reflexer åldrar och tappar mycket av sin reflektionsförmåga över tid? Vi rekommenderar därför att du byter ut dina reflexer varje år.

Läs mer om reflexer, reflektionsförmågan, klassning av reflexer med mera i vår guide om reflexer.

 

Om reflexspray för textil Albedo 100 Invisible Bright

Albedo (latin, ’vithet’, av alba, ’vit’) är ett mått på reflexionsförmåga, eller den andel av en strålning som återkastas av en belyst yta eller en kropp. 1,00 albedo betyder att allt ljus reflekteras och 0,00 albedo betyder att inget ljus reflekteras.

 

Användningsområden för reflexspray Albedo 100 Invisible Bright

Reflective Spray Invisible Bright är utvecklad för att fästa på torra tyger och fugnerar bäst på fibrösa material som jeans, fleece, linne och vissa nylontyger. Det går också bra att spraya på alla klädesplagg av naturmaterial förutom på behandlat skinn. När det gäller blanka syntetmaterial och impregnerade plagg så fungerar sprayen mycket sämre då dessa material är behandlade för att ämnen inte ska fastna på dem. Sprayen påverkar inte textilens yta gällande struktur och färg. Sparayen appliceras på torra plagg och håller till en viss del när du vistas ute i regn då sprayen inte försvinner helt från plaggen förutom vid tvätt med tvättmedel.

Hur länge sprayen sitter kvar på kläderna beror på flera faktorer men främst beror det på om den sprayade ytan utsätts för mekanisk nötning, vilket material du ahr sprayat samt hur mycket spray du har använt (mera spray sitter i längre). Vid normal användning på jeans kan sprayen sitta kvar i ungefär en vecka medan ett par löparskor eller en ryggsäck som inte nöts på samma vis kan behålla effekten mycket längre.

 

Applicering av reflexspray Albedo 100

Det är viktigt att objektet är torrt och helst rent från smuts och annt löst sittande beläggning när du sprayar. Feta ytor och vissa plster bör behandlas med primer före applicering för att uppnå en god hållbarhet under en längre tid. Mjuka underlag, t ex textil kan bli styva om de sprayas med Light Metallic.

Då sprayen nöts bort och effekten avtar gradvis så kan det vara bra att kotrollera effekten med jämna mellanrum på följande sätt:

  • Håll en ljusstark ficklampa mot tinningen och lys på det sprayade området på avstånd.
  • Fotografera den sprayade ytan med digitalkamera med blixt och kontrollera effekten på kortet.
  • Sätt dig i en bil och kontrollera effekten på avstånd.

 

Vad är riktad reflexverkan och hur syns produkten?

  • Sprayen har riktad reflexverkan vilket innebär att sprayen återkastar ljuset i samma riktning som ljuskällan. Det innebär att personer vid sidan av ljuskällan inte ser reflektionen. För att se reflektionen måste du därför befinna dig bakom ljuskällan.
  • Retroreflektion i produktens partiklar bygger på att de har ett brytningsindex som gör att ljuset reflekteras tillbaka i samma riktning som varifrån ljuset kommer, dvs bilens strålkastare. De partiklar som används i produkten har en spridningsvinkel på ca 0-4 grader. Det innebär att om skillnaden mellan strålkastaren och förarens ögon är 1 meter så är produkten synlig från ca 15-20 meters avstånd. Ju längre bort objektet är desto stärre blir fördelen då man sett effekt av produkten på mer än 100 metrrs avstånd. Det gör att bilisten ser objektet på långt avstånd och hinner på så sätt reagera.
 

Innehåll

Albedo 100 Reflective Spray består av ett transparent lim, reflekterande mikrosfärer och drivgas (butan/propan gas-blandning). För att optimera vidhäftningen så skiljer sig spray- formuleringarna åt mellan sorterna. Produkterna består av skonsamma komponenter t.ex. så används ett lim som är snarlikt det som finns i vissa plåster.

200 ml

 

Produktfilm om reflexspray Albedo Invisble Bright

Mer information
Färg Nej
Skriv din egen recension
Du recenserar:Reflexspray för kläder Albedo 100 Textile - Osynlig och tvättbar - 200 ml
Ditt betyg
Customer Questions
Det finns inga frågor och svar om denna produkt än.
Fick du svar på din fråga?