Reflexspray för djur Albedo 100 Animal - Osynlig och tvättbar - 200 ml

Albedo Reflective Spray Horses and Pets 200 ml är en semitransparent spray som reflekterar ljus. Du sprayar på djurets päls, ben eller svans och gör därmed ditt husdjur synligt på promenaden, ridturen eller vid jakt. 

Beroende på pälsens färg, struktur och hur mycket du applicerar kan sprayen uppfattas som ljust grå men i de flesta fall uppfattas Horse and Pets som färglös/osynlig i dagsljus.

Innehåll: 200 ml

245,00 kr
 
 • Låga priser
 • Snabba leveranser
 • Öppet köp i 15 dagar
Lagervara

Om reflexer

Reflexer  

Risken att bli påkörd av en bil är tre (3) gånger så stor i mörker som i dagsljus. Redan i skymningen ökar risken. Utan reflex upptäcker bilisten dig inte förrän på 20 meters avstånd. Att bära reflexer är ett enkelt och billigt sätt att minska olycksrisken. När en bra reflex träffas av ljuset från en strålkastare, syns du redan på ca 125 meters håll. Reflexer hör inte bara hemma på mörka landsvägar. De flesta olyckor med gående sker nämligen i tättbebyggda områden med gatubelysning. Visste du att reflexer åldrar och tappar mycket av sin reflektionsförmåga över tid? Vi rekommenderar därför att du byter ut dina reflexer varje år.

Läs mer om reflexer, reflektionsförmågan, klassning av reflexer med mera i vår guide om reflexer.

 

Om reflexspray för djur Albedo 100 Horse & Pets

Albedo (latin, ’vithet’, av alba, ’vit’) är ett mått på reflexionsförmåga, eller den andel av en strålning som återkastas av en belyst yta eller en kropp. 1,00 albedo betyder att allt ljus reflekteras och 0,00 albedo betyder att inget ljus reflekteras.

 

Användningsområden för reflexspray Albedo 100 Horse & Pets

Reflexspray Albedo 100 Horse and Pets är utvecklad för aplicering på päls och hjälper andra att se ditt djur i t ex trafiken, gångvägar eller i skogen. Speciellt under hösten och vintern så glömmer man bort hur oskyddade våra djur kan vara i trafiken och hur snabbt en olycka kan ske. Sprayen sitter i tills du har tvättat din hund/katt eller din häst med medel så effekten håller även när ni vistas ute i dåligt väder.

 

Applicering av reflexspray Albedo 100

Det är viktigt att objektet är torrt och helst rent från smuts och annt löst sittande beläggning när du sprayar. Feta ytor och vissa plster bör behandlas med primer före applicering för att uppnå en god hållbarhet under en längre tid. 

 • Spraya i välventilerade utrymmen, skaka sprayburken +1 minut (minst 20 sekunder efter att kulan lossnat). Upprepa under användningen.
 • Spraya därefter omedelbart på 30 cm avstånd i tunna lager och med jämna svepande rörelser. Håll burken upprätt när du sprayar.
 • Lufttorkar på bara några minuter vid + 20C. Rengör ventilen efter användning genom att spraya upp och ner i 1-2 sekunder.

Viktigt: Tänk på att inte spraya inte Albedo100 Animal i djurets ansikte. Rikta munstycket bort från djurets ansikte när du sprayar.

Hur länge Textile och Animal sitter kvar beror på vilket underlag du sprayar på, hur mycket du sprayar och framförallt hur mycket underlaget nöts. Sprayen kan sitta kvar upp till en vecka eller tills du tvättar bort den och den sitter kvar även om du går ut när det regnar. Underlaget/pälsen måste dock vara torr då den sprayas. För att säkerställa effekten rekommenderar vi att du kompletterar med spray när du skall gå ut, eller med jämna mellanrum kontrollerar effekten. Till exempel genom att ta ett foto med blixt med din mobilkamera.

Tips: Klipp ut och spraya på schabloner för att få snygga symboler och texter som reflekterar i mörkret.

Då sprayen nöts bort och effekten avtar gradvis så kan det vara bra att kotrollera effekten med jämna mellanrum på följande sätt:

 • Håll en ljusstark ficklampa mot tinningen och lys på det sprayade området på avstånd.
 • Fotografera den sprayade ytan med digitalkamera med blixt och kontrollera effekten på kortet.
 • Sätt dig i en bil och kontrollera effekten på avstånd.

Vad är riktad reflexverkan och hur syns produkten?

 • Sprayen har riktad reflexverkan vilket innebär att sprayen återkastar ljuset i samma riktning som ljuskällan. Det innebär att personer vid sidan av ljuskällan inte ser reflektionen. För att se reflektionen måste du därför befinna dig bakom ljuskällan.
 • Retroreflektion i produktens partiklar bygger på att de har ett brytningsindex som gör att ljuset reflekteras tillbaka i samma riktning som varifrån ljuset kommer, dvs bilens strålkastare. De partiklar som används i produkten har en spridningsvinkel på ca 0-4 grader. Det innebär att om skillnaden mellan strålkastaren och förarens ögon är 1 meter så är produkten synlig från ca 15-20 meters avstånd. Ju längre bort objektet är desto stärre blir fördelen då man sett effekt av produkten på mer än 100 metrrs avstånd. Det gör att bilisten ser objektet på långt avstånd och hinner på så sätt reagera.

 

Innehåll

Albedo 100 Reflective Spray består av ett transparent lim, reflekterande mikrosfärer och drivgas (butan/propan gas-blandning). För att optimera vidhäftningen så skiljer sig spray- formuleringarna åt mellan sorterna. Produkterna består av skonsamma komponenter t.ex. så används ett lim som är snarlikt det som finns i vissa plåster.

200 ml

 

Produktfilm om reflexspray Albedo

Specifikation
Leveranstid Lagervara
Varumärke ALBEDO 100
Tillverkningsland Sverige
Användare Hund
CE märkning Nej
Produktvikt (kg) 0.18
Dokument
Kan reflexspray för djur Albedo 100 Animal användas på människohud?
Säkerhetsbladet för reflexsprayen Albedo 100 Animal säger emot att använda reflexsprayen på människohud.
Katter slickar sin päls mycket. Är produkten helt giftfri då de får i sig den?
Till djur skall du använda Albedo100 Horse & pets. Den är utvecklad för att ge extra synlighet och skonsamhet till ditt djur. Albedo100 kan användas på normala, icke överkänsliga, hundar och katter. Man bör inte använda Albedo100 Horse and Pets på...
Är det farligt att spraya Albedo100 Reflective Spray på djur?
Till djur skall du använda Albedo100 Horse & pets. Den är utvecklad för att ge extra synlighet och skonsamhet till ditt djur. Albedo100 kan användas på normala, icke överkänsliga, hundar och katter. Man bör inte använda Albedo100 Horse and Pets på...
Är det farligt om djuret slickar i sig av Albedo100 Horse and Pets?
De komponenter som finns kvar på ditt djur efter sprayning, dvs. härdat lim och mikrosfärer, kan inte tas upp av mag-tarmsystemet då dessa komponenter är för stora för att tas upp (de är inte biotillgängliga). Får ditt djur i sig stora mängder bör du...
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Reflexspray för djur Albedo 100 Animal - Osynlig och tvättbar - 200 ml
Your Rating