JavaScript seems to be disabled in your browser.
Du måste ha JavaScript aktiverat i din webbläsare för att kunna använda funktionaliteten på denna hemsida.

Reflexväst för vuxen

Reflexväst för vuxen

manufacturer
Fler produkter från Cicero Traffic

Se till att du syns i trafiken med denna lätta och praktiska reflexväst. Reflexvästen finns i vuxenstorlekar M-XL. Observera att det är obligatoriskt att ha en reflexväst i bilen i många europeiska länder.

89,00 kr
89,00 kr
Ladda ner produktblad (PDF)

Om reflexer

Reflexer  

Risken att bli påkörd av en bil är tre (3) gånger så stor i mörker som i dagsljus. Redan i skymningen ökar risken. Utan reflex upptäcker bilisten dig inte förrän på 20 meters avstånd. Att bära reflexer är ett enkelt och billigt sätt att minska olycksrisken. När en bra reflex träffas av ljuset från en strålkastare, syns du redan på ca 125 meters håll. Reflexer hör inte bara hemma på mörka landsvägar. De flesta olyckor med gående sker nämligen i tättbebyggda områden med gatubelysning. Visste du att reflexer åldrar och tappar mycket av sin reflektionsförmåga över tid? Vi rekommenderar därför att du byter ut dina reflexer varje år.

Läs mer om reflexer, reflektionsförmågan, klassning av reflexer med mera i vår guide om reflexer.

 

Förvara reflexvästen inom räckhåll i bilen

Att få punktering eller andra problem och bli tvingad att stanna vid vägkanten i regn, rusk och mörker, det är inte trevligt. Dessutom är det riskfyllt. Allt fler bilister har därför en reflexväst i bilen, lätt åtkomlig om något händer. I flera europeiska länder är det redan obligatoriskt att ha en reflexväst i bilen.

Godkännanden CE
Produktvikt (kg) 0.3000