JavaScript seems to be disabled in your browser.
Du måste ha JavaScript aktiverat i din webbläsare för att kunna använda funktionaliteten på denna hemsida.

Brand- och gasvarnarepaket till husbil och båt

Brand- och gasvarnarepaket till husbil och båt

Båtar, husbilar och husvagnar har ofta gasoldriven kök eller värme, och eftersom gasol är både osynligt och mycket brandfarlig rekommenderas det starkt att ha en gasvarnare installerad. Självklart bör man även komplettera med en bra brandvarnare.

0,00 kr

Brand- och gasvarnarepaket till husbil och båt is available for purchase in increments of 1
Brandvarnare Deltronic X10 med inbyggt 10-års batteri   +245,00 kr
Gasvarnare Nexa G-3000   +355,00 kr
Brand- och gasvarnarepaket till husbil och båt is available for purchase in increments of 1

0,00 kr

600,00 kr
Ladda ner produktblad (PDF)

Om brandvarnare

Brandvarnare  

9 av 10 personer som omkommer i bränder saknar en fungerande brandvarnare. En brandvarnare är en billig livförsäkring. Den reagerar på den livsfarliga röken och varnar dig.

Det finns olika typer av brandvarnare: optiska, joniska och temperaturvarnare. En optisk brandvarnare innehåller en fotocell som larmar när röken bryter ljusstrålen. Man kan säga att en optisk brandvarnare ser röken. Detta system anses vara effektivast när det gäller pyrande bränder, den vanligaste brandtypen.

En gasvarnare reagerar på osynliga men brand- och explosionsfarliga gaser som gasol, LPG-gas, LNG-gas, stadsgas, naturgas mm. En gasvarnare slår larm långt innan koncentrationen blivit så hög att fara för explosion föreligger.

Lär dig mer om de oika typer av brand- och gasvarnare samt var man ska installera och hur man bör underhålla en brandvarnare med mera i vår guide om brandvarnare.

 

Porduktegenskaper för brand- och gasvarnarepaket till båten och husvagnen

Brandvarnare  

Deltronic PS-1201 LB är en av marknadens bästa brandvarnare! Hög kvalité och driftsäkerhet kännetecknar denna modell med inbyggd 10-års batteri. 

 
 

Gasvarnare

 

Nexas modell är marknadsledande och kan drivas med både 12V och 220V. En gasvarnare ska placeras lågt (mellan golvet och ansiktshöjd) eftersom gasol, LNG gas och motsvarande gaser är tyngre än luft.

 

Typ av varnare Optisk rökvarnare, Gasvarnare
Sammankopplingsbar Ja, trådlös
Färg Vit
Certifierat enligt SS-EN 14604 - Brandvarnare
Godkännanden CE