Rekommenderad brandsläckare för offentliga miljöer

För offentliga miljöer såsom kontor, trapphus och allrum rekommderar If skumsläckare. Skum har en lägre släckeffektivitet som pulver, men smutsar inte ner på samma sätt som pulver, och kan därmed lätt saneras vid en missbruklig användning.

Välj mellan en sex (6) liters skumsläckare med en släckkapacitet på 21A 183B och en större variant med nio (9) liter och en släckkapacitet på 27A 233B.

När du köper en brandsläckare från Housegard så kan du registrera dig och ta del av Housegards trygghetsgaranti. Läs mer om det längst ner på sidan. 

Från 725 kr
- +
 • Låga priser
 • Snabba leveranser
 • Öppet köp i 15 dagar
 • Tillgänglighet: I Lager
 • Lagervara med omgående leverans

Om brandsläckare

Brandsläckare  

Det finns olika typer av brandsläckare, varav pulversläckare, skumsläckare, koldioxidsläckare och vattensläckare är de vanligaste. Valet av brandsläckare bör baseras på vilken typ av brand som kan uppstå där den ska placeras, och vem som ska använda brandsläckaren. Dessa faktorer avgör vilken typ av släckmedel, samt vilken mängd släckmedel, dvs storlek på släckaren, som är lämpligast.

Skumsläckare har en lägre släckeffekt än pulversläckare, men är lättare att sanera än pulver, och passar därmed bättre i miljöer där man vill undvika nedsmutsning vid användning (t ex offentliga miljöer som kontor, trapphus med mera). Skumsläckare är effektiva mot brand i vätskor som till exempel olja, bensin och alkohol, och i fasta organiska material som trä, textil, papper. Skumsläckare kan också användas mot elektrisk utrustning under 1000 V. 

Lär dig mer om de olika typer av brandsläckare, effektivitetsklassningen av brandsläckare, SS-EN 3 samt färgval och mycket mer i vår guide om brandsläckare.

  

Produktegenskaper för Housegard 6 liter skumsläckare

6 liter skumsläckare med en pree-mix av vatten och AFFF-skumkoncentrat släcker bränder i organiska material, brännbara vätskor och elektriska anläggningar upp till 1000 V.

 • Användningsområden: Den här släckaren är väl anpassade för fordon som husvagn, privatbil, mindre lastbil och arbetsfordon. 
 • Brandklass: AB
 • Släckmedel: Skum
 • Storlek: 6 liter
 • CE-märkt och godkänd enligt SS-EN3 med effektklassningen 21A 183B
 • Rekommenderat intervall för översyn: 1 år
 • Två (2) års garanti mot material- och tillverkningsfel
 • Väggfäste ingår
 • Färg: Röd

Skum kan användas mot brand i fasta organiska material (trä, papper, osv), vätskor (t ex bensin och olja), samt elektrisk utrustning upp mot 1 000 V.

 

Housegards trygghetsgaranti 

Housegards trygghetsgarantiOm olyckan är framme och du tvingas använda din Housegard brandsläckare inom 5 år från köptillfället, så får du en helt ny brandsläckare av Housegard. Garantivillkor: Du har råkat ut för en brand, har anmält branden till ditt försäkringsbolag och har sedan tidigare  registrerat dig för Housegards trygghetsgaranti.

  

Specifikation
Leveranstid Lagervara med omgående leverans
Brandklass A B
Släckmedel Skum
Produkt certifierad enligt SS-EN 3 - Brandsläckare
Godkänd Ja
Certifikat CE
Höjd (mm) 55
Färg Röd
Produktvikt (kg) 14.0000
Skriv din egen recension
Du recenserar:Rekommenderad brandsläckare för offentliga miljöer
Ditt betyg
Customer Questions
Vad är det för skillnad mellan pulver- och skumsläckare?

Pulver är det släckmedel som har bäst släckkapacitet per kilo släckmedel, och anses vara lätt att använda även för den ovane. Detta är skälet till varför pulver i många fall är förstahandsvalet som handbrandsläckare. Den stora nackdelen med pulver är...

Vilken färg får en brandsläckare ha?

Brandsläckare ska vara röda på allmänna platser och arbetsplatser. En handbrandsläckare ska generellt vara röd, vilket även är den färg som tillåts i standarden för utformning av handbrandsläckare (SS-EN 3-7:2004+A1:2007). Detta för att man lätt skall...

Fick du inte svar på din fråga?