JavaScript seems to be disabled in your browser.
Du måste ha JavaScript aktiverat i din webbläsare för att kunna använda funktionaliteten på denna hemsida.

Rekommenderad brandvarnare till lilla lägenheten

Rekommenderad brandvarnare till lilla lägenheten

I en lägenhet som är mindre än ca 55 kvm räcker det oftast med en enda brandvarnare. Deltronic X10 är en av marknadens bästa brandvarnare med inbyggt 10-års batteri. Hög kvalité, driftsäkerhet och en lång rad innovativa funktioner kännetecknar denna användarvänliga optiska brandvarnare. 

0,00 kr

Brandvarnare Deltronic X10 med inbyggt 10-års batteri   (+245,00 kr)

0,00 kr

245,00 kr
Ladda ner produktblad (PDF)

Om brandvarnare

Brandvarnare  

9 av 10 personer som omkommer i bränder saknar en fungerande brandvarnare. En brandvarnare är en billig livförsäkring. Den reagerar på den livsfarliga röken och varnar dig.

Det finns olika typer av brandvarnare: optiska, joniska och temperaturvarnare. En optisk brandvarnare innehåller en fotocell som larmar när röken bryter ljusstrålen. Man kan säga att en optisk brandvarnare ser röken. Detta system anses vara effektivast när det gäller pyrande bränder, den vanligaste brandtypen.

Lär dig mer om de oika typer av brandvarnare samt var man ska installera och hur man bör underhålla en brandvarnare med mera i vår guide om brandvarnare.

 

Rekommenderat antal och placering till lägenheten

En brandvarnare täcker en yta på maximalt 55-60 kvm, och ett minsta antal brandvarnare kan därför beräknas utifrån lägenhetens storlek. Dessutom bör man ha minst en brandvarnare per våningsplan. För att en brand upptäcks så tidig som möjlig, rekommenderas att man har brandvarnare i de rummen där bränder i vanliga fall uppstår, såsom kök, vardagsrum och matsal. Och slutgiltigen rekommenderas det att brandvarnare finns i sovrummen för att säkerställa att de boende hör larmet även vid djup sömn och stängd dörr. Brandvarnare ska alltid placeras högst upp på taket och i mitten av rummet. Även i en mindre lägenhet är det inte ovanligt att ha 2-3 brandvarnare.

Typ av varnare Optisk rökvarnare
Sammankopplingsbar Nej
Pausfunktion Ja
Strömkälla Inbyggt batteri
Batteristorlek Specialstorlek
Batteriets livslängd (ca) 10 år
Färg Vit
Certifierat enligt SS-EN 14604 - Brandvarnare
Godkännanden CE

Du kanske även är intresserad av följande produkt(er)?