JavaScript seems to be disabled in your browser.
Du måste ha JavaScript aktiverat i din webbläsare för att kunna använda funktionaliteten på denna hemsida.

Rekommenderad brandvarnare till stora lägenheten

Rekommenderad brandvarnare till stora lägenheten

I en stor lägenhet bör man ha fler än en brandvarnare, och för att säkerställa att man hör larmet från en brandvarnare även om man är i en annan del av lägenheten än brandvarnaren, är det viktigt att brandvarnarna är sammankopplade. För sammankopplingsbara (även kallat trådlösa) brandvarnare gäller nämligen: Larma en, larma alla! 

0,00 kr

Brandvarnare FireAngel Sammankopplingsbar   (+645,00 kr)

0,00 kr

1 290,00 kr
Ladda ner produktblad (PDF)

Om brandvarnare

Brandvarnare  

9 av 10 personer som omkommer i bränder saknar en fungerande brandvarnare. En brandvarnare är en billig livförsäkring. Den reagerar på den livsfarliga röken och varnar dig.

Det finns olika typer av brandvarnare: optiska, joniska och temperaturvarnare. En optisk brandvarnare innehåller en fotocell som larmar när röken bryter ljusstrålen. Man kan säga att en optisk brandvarnare ser röken. Detta system anses vara effektivast när det gäller pyrande bränder, den vanligaste brandtypen.

Lär dig mer om de oika typer av brandvarnare samt var man ska installera och hur man bör underhålla en brandvarnare med mera i vår guide om brandvarnare.

 

Rekommenderad modell, antal och placering

Vi rekommenderar brandvarnare FireAngel eftersom det är en rökvarnare av högsta kvalitet, 

En brandvarnare täcker en yta på maximalt 55-60 kvm, och ett minsta antal brandvarnare kan därför beräknas utifrån lägenhetens storlek. Dessutom bör man ha minst en brandvarnare per våningsplan. För att en brand upptäcks så tidig som möjlig, rekommenderas att man har brandvarnare i de rummen där bränder i vanliga fall uppstår, såsom kök, vardagsrum och matsal. Och slutgiltigen rekommenderas det att brandvarnare finns i sovrummen för att säkerställa att de boende hör larmet även vid djup sömn och stängd dörr. Brandvarnare ska alltid placeras högst upp på taket och i mitten av rummet. Det är inte ovanligt att ha 4 - 6 brandvarnare i en stor lägenhet. 

Typ av varnare Optisk rökvarnare
Sammankopplingsbar Ja, trådlös
Pausfunktion Ja
Strömkälla Inbyggt batteri
Batteristorlek Specialstorlek
Batteriets livslängd (ca) 10 år
Färg Vit
Certifierat enligt SS-EN 14604 - Brandvarnare
Godkännanden CE

Du kanske även är intresserad av följande produkt(er)?