JavaScript seems to be disabled in your browser.
Du måste ha JavaScript aktiverat i din webbläsare för att kunna använda funktionaliteten på denna hemsida.

Rekommenderat brandvarnarepaket till villan Deluxe

Rekommenderat brandvarnarepaket till villan Deluxe

Vi rekommenderar dig som bor i en större villa och vill ha det bästa brandskydd i hemmet att välja brandvarnarepaketet Deluxe. I grundpaketet ingår 3 st  sammankopplingsbara rökvarnare till vardagsrum, sovrum och hall samt 2 st sammankopplingsbara temperaturvarnare till köket och källaren samt en kontrollpanel. Du kan enkelt anpassa paketet genom att lägga till flera brandvarnare nedan, om din villa har flera rum eller våningsplan.

Komponenter i detta paket är av högsta kvalitet och utrustade med lithiumbatterier och en livslängd på 10 år. Med detta paket får du både ett mycket säkert och bekvämt brandskydd till din villa.

0,00 kr

Brandvarnare FireAngel Sammankopplingsbar   (+645,00 kr)
Temperaturvarnare FireAngel Sammankopplingsbar   (+645,00 kr)
Kontrollpanel till FireAngel brandvarnaresystem   (+545,00 kr)

0,00 kr

3 770,00 kr
Ladda ner produktblad (PDF)

Om brandvarnare

Brandvarnare  

9 av 10 personer som omkommer i bränder saknar en fungerande brandvarnare. En brandvarnare är en billig livförsäkring. Den reagerar på den livsfarliga röken och varnar dig.

Det finns olika typer av brandvarnare: optiska, joniska och temperaturvarnare. En optisk brandvarnare innehåller en fotocell som larmar när röken bryter ljusstrålen. Man kan säga att en optisk brandvarnare ser röken. Detta system anses vara effektivast när det gäller pyrande bränder, den vanligaste brandtypen.

Lär dig mer om de oika typer av brandvarnare samt var man ska installera och hur man bör underhålla en brandvarnare med mera i vår guide om brandvarnare.

 

Rekommenderad brandvarnare och placering till villan

Brandvarnare

 

I en villa bör man ha flera brandvarnare, och för att säkerställa att man hör larmet från en brandvarnare - även om man är i en annan del av villan än brandvarnaren, är det viktigt att brandvarnarna är sammankopplade. För sammankopplingsbara (även kallat trådlösa) brandvarnare gäller nämligen: Larma en, larma alla! Vi rekommenderar brandvarnare FireAngel Wi-Safe2, eftersom de är av absolut högsta kvalitén på marknaden och radiokommunikationen mellan brandvarnarna sker på en skyddad och säker frekvens på 868 Mhz.

 

En brandvarnare täcker en yta på maximalt 55-60 kvm, och ett minsta antal brandvarnare kan därför beräknas utifrån villans storlek. För att en brand upptäcks så tidig som möjlig, rekommenderas att man ha brandvarnare i de rummen där bränder i vanliga fall uppstår, såsom kök, vardagsrum och matsal. Och slutgiltien rekommenderas det att brandvarnare finns i sovrummen för att säkerställa att de boende hör larmet även vid djup sömn och stängd dörr. Brandvarnare ska alltid placeras högst upp på taket och i mitten av rummet.

 

Typ av varnare Optisk rökvarnare, Temperaturvarnare, Kolmonoxidvarnare, Kontrollpanel
Sammankopplingsbar Ja, trådlös
Frekvens 868 Mhz
Pausfunktion Ja
Strömkälla Inbyggt batteri
Batteristorlek 3V / CR2
Batteriets livslängd (ca) 10 år
Färg Vit
Certifierat enligt SS-EN 14604 - Brandvarnare
Godkännanden CE