Säkerhetstips

Brandvarnare är den produkt som vi säljer mest av, både i antal och i summan, och det finns nog ingen viktigare säkerhetsprodukt man borde ha i sin bostad, eftersom en fungerande brandvarnare kan betyder skillnaden mellan liv och död. Därför rekommenderar vi till alla våra kunder att inte göra några kompromisser vid val av brandvarnare.

Hus Tjuvar rekar oftast i ett område innan de slår till och har sina knep för att inte väcka uppmärksamhet, exempelvis genom att utklädda sig till hantverkare. Tjuvarna försöker att ta reda på om huset är obebott vid tillfälle genom att leta efter tecken som om lamporna är tända, om brevlådan är full, om gräsmattan inte har klippts på länge. Dessutom kollar tjuvarna om huset är utrustat med larm, säkerhetsdörrar, inkrypningsskydd, övervakningskameror, utomhusbelysningn med mera. De flesta inbrott sker mitt på dagen och under årets ...

Tysklands mest renommerade testinstitut, Stiftung Warentest, genomförde under våren 2019 ett omfattande test av cykellås. Tre cykellås från ABUS deltog i testet och dessa cykellås dominerade totalt och hamnade på första, andra och fjärde plats. 

Att förhindra brott och öka tryggheten på ett effektivt och framgångsrikt sätt kräver ett helhetstänkande med många dimensioner. Förebygg inbrott och öka tryggheten i ditt hem genom att ladda ner och läsa Polisens rekommendationer i dokumentet "Utan tillfälle - inget brott". Produkterna som Polisen rekommenderar hittar du på denna sida.
Se till att överlista tjuven för att få ha dina saker ifred - det kan handla om att ha tidsinställda lampor, larm på huset, ha grannsamverkan eller att låta bilen två kvar på parkeringsplatsen när man är bortrest. Om tjuven ändå letar sig in i bostaden så är det bäst att gardera sig med ett bra värdeskåp, som varken kan bäras iväg eller öppnas. Många värdeskåp är dessutom brandsäkra, vilket skyddar viktiga dokument och andra saker om en brandolycka skulle vara framme.

Ska du ut på en längre resa eller bara vara borta en kortare tid? Oavsett vilket, så är det värt att förvara värdesaker på ett säkert sätt. Med ett värdeskåp får du det skydd du behöver och många skåp är dessutom brandsäkra, vilket kan kännas extra betryggande. Tiden är förbi när madrass och kudde var bästa gömstället - med ett värdeskåp kan du sova tryggt om nätterna även när du befinner dig långt bort på resande fot.

Värdesaker kan ha ett stort penningvärde, men kan lika ofta innebära ett stort affektionsvärde. Oavsett vilket så kan ett värdeskåp förvara och skydda dina saker. Ett värdeskåp har flera funktioner, såsom att skydda ägodelar med högt ekonomiskt värde från obehöriga, exempelvis tjuvar, samt skydda ägodelar med högt affektionsvärde från att råka bli borttappade. Med ett värdeskåp så vet man vart sakerna finns och man behöver inte oroa sig för varken tjuvar eller för att sakerna ska försvinna.

Att gömma pengar i madrassen eller bakom böcker i bokhyllan är inte en bra idé – vi lovar! Se istället till att skaffa ett värdeskåp där pengarna, guldtackorna och kärleksbreven kan förvaras säkert, så att varken tjuvar eller andra nyfikna typer får nys om det.

Funderar du på att köpa ett värdeskåp, men osäker på vilket skåp du ska välja? I sådana fall ska du spana in denna text – här får du en vägledning inför ditt val av värdeskåp.

Den 1 december varje år infaller Brandvarnarens dag, en dag då medborgare i hela Norden uppmanas testa sin brandvarnare så den inte inger en falsk trygghet. Brandvarnarens dag markerar också starten på årets brandfarligaste månad. November och december är högsäsong för brandsäkerhet och den 1 december får Brandvarnarens dag stor uppmärksamhet, både i massmedia och genom nationella kampanjer.

Se till att skydda dina värdesaker och ägodelar i rätt typ av värdeskåp, så slipper du bli av med dina saker om tjuven eller branden skulle vara framme. Här kan du läsa om vad som är bra att tänka på inför köp av värdeskåp.

Har du viktiga dokument i form av kontrakt, anställningsavtal eller annat som dräller runt på kontoret? Då är det hög tid att ordna upp dokumenten och placera dem på en säker plats, där inte obehöriga kommer åt sakerna och där du lätt hittar det du söker. Vissa dokument är till och med lagstadgade att förvaras säkert. Det kan till exempel röra sig om företagets ekonomiska information, såsom årsbokslut och annan bokföring, som ska lagras i minst sju år. Med ett värdeskåp eller dokumentskåp får du en säker förvaring som till och med skyddar mot brand.

Första avsnitt handlar om ID kapning.

Spärra allt med ett enda samtal

  • Personlig service dygnet runt.
  • Stöld eller förlust av betal- och kreditkort.
  • Stöld eller förlust av pass/ID-handling/ körkort.
  • Spärr av mobilabonnemang.
  • Vi hjälper dig med anmälan till polis och försäkringsbolag vid förlust av värdehandlingar.

Hos oss hittar du SSF Spärrtjänstmed ID stöldsupport.

De flesta känner till någon som råkat ut för ett inbrott och kanske har du rent utav drabbats själv. Känslan av inkräktare i ditt eget hem kan skapa stor oro även lång tid efter inbrottet – hemmet som egentligen ska vara ens tryggaste plats. Ännu värre blir det om tjuven tagit värdesaker, såsom exempelvis datorn likväl som det lilla gulhjärtat som du ärvt från mormor. Med rätt värdeskåp kan du låsa in dyrbara värdesaker i ditt hem och du kan tryggt åka iväg på resan utan att vara rädd för att bli av med dina käraste ägodelar. 

Kameraövervakning är ett effektivt sätt att förebygga brottslighet som inbrott, stöld och vandalism och glädjande blir övervakningskameror och kamerasystem allt mer avancerade, användarvänliga och prisvärda. Nya regler gör det dessutom betydligt enklare att sätta upp övervakningskameror - dags att titta lite närmare på detta område.

Sida