Säkerhetstankar

Se till att skydda dina värdesaker och ägodelar i rätt typ av värdeskåp, så slipper du bli av med dina saker om tjuven eller branden skulle vara framme. Här kan du läsa om vad som är bra att tänka på inför köp av värdeskåp.

Har du viktiga dokument i form av kontrakt, anställningsavtal eller annat som dräller runt på kontoret? Då är det hög tid att ordna upp dokumenten och placera dem på en säker plats, där inte obehöriga kommer åt sakerna och där du lätt hittar det du söker. Vissa dokument är till och med lagstadgade att förvaras säkert. Det kan till exempel röra sig om företagets ekonomiska information, såsom årsbokslut och annan bokföring, som ska lagras i minst sju år. Med ett värdeskåp eller dokumentskåp får du en säker förvaring som till och med skyddar mot brand.

Första avsnitt handlar om ID kapning.

Spärra allt med ett enda samtal

  • Personlig service dygnet runt.
  • Stöld eller förlust av betal- och kreditkort.
  • Stöld eller förlust av pass/ID-handling/ körkort.
  • Spärr av mobilabonnemang.
  • Vi hjälper dig med anmälan till polis och försäkringsbolag vid förlust av värdehandlingar.

Hos oss hittar du SSF Spärrtjänstmed ID stöldsupport.

De flesta känner till någon som råkat ut för ett inbrott och kanske har du rent utav drabbats själv. Känslan av inkräktare i ditt eget hem kan skapa stor oro även lång tid efter inbrottet – hemmet som egentligen ska vara ens tryggaste plats. Ännu värre blir det om tjuven tagit värdesaker, såsom exempelvis datorn likväl som det lilla gulhjärtat som du ärvt från mormor. Med rätt värdeskåp kan du låsa in dyrbara värdesaker i ditt hem och du kan tryggt åka iväg på resan utan att vara rädd för att bli av med dina käraste ägodelar. 

Kameraövervakning är ett effektivt sätt att förebygga brottslighet som inbrott, stöld och vandalism och glädjande blir övervakningskameror och kamerasystem allt mer avancerade, användarvänliga och prisvärda. Nya regler gör det dessutom betydligt enklare att sätta upp övervakningskameror - dags att titta lite närmare på detta område.

Inbrottstjuvar är tämligen målmedvetna i sitt brottsliga beteende. De tar hänsyn tillrisker och föredrar till exempel vissa typer av bostadsområden, veckodagar och tider.De vet hur de ska göra för att lyckas med ett inbrott, även om de i praktiken inte alltid gör så. Kunskapen om strategierna kan användas för att försöka förhindra bostadsinbrott, skriver Lottie Wahlin, som nyligen disputerat på en avhandling om inbrottstjuvars rationalitet.