Säkerhetstips

Featured Posts

Fettbrandsläckare - för kök & restaurang | St George®

Nästan hälften av alla bränder på restauranger och hotell startar i köket. Många av bränderna har startat i fett och olja från spisar och stekbord. Denna risk förekommer också i hemmet vid matlagning där fett hettas upp till höga temperaturer i t.ex. fritöser. Med en fettbrandsläckare är du förberedd om olyckan skulle vara framme. Fettbrandsläckare är speciellt utvecklade för att släcka flammor i matfett och frityrgrytor (s.k. F-bränder). Släckaren fungerar även mot brinnande papper, tyg och andra fibrösa material.
16 dagar sedan
3 view(s)

Koldioxidsläckare - en trygghet i restaurangköket | St George®

En pulversläckare har hög släckkapicetet men nackdelen med pulversläckare är att pulvret kan behöva saneras efter att brandsläckaren har lyckats släcka branden. Med en koldioxidsläckare får du en renare släckning, där gasen tränger undan syret och kväver elden. Koldioxid (CO2) som släckmedel lämpar sig därför speciellt bra för känslig utrustning såsom elektronik, serverrum, laboratorier, sjukhus m.m. Du slipper sanera efteråt och värdefull utrustning skadas minimalt. Dessutom är inte gasen strömledande.
26 dagar sedan
5 view(s)

Skumsläckare – Det självklara valet för brand i känsliga miljöer | St George®

En skumsläckare har lägre släckkapacitet än pulversläckare, men de sistnämnda smutsar som bekant ner. Därför är skumsläckare lämpliga i känsliga miljöer där man vill undvika nedsmutsning, som till exempel hotell, trapphus, kulturmiljöer och kontor. 
28 dagar sedan
4 view(s)

Värt att veta om pulversläckare i hemmet | St George®

Varför ska man välja en pulversläckare med minst 6 kilo till hemmet? Var ska den placeras och vad kan den släcka? ➔ Läs allt om pulversläckare här!
28 dagar sedan
14 view(s)

Så minskar du risk för stölder i skolan

Så minskar du risk för stölder i skolan
2 månader sedan
13 view(s)

Så skyddar du dig mot TBE och borrelia

Följ följande enkla råd för att skydda dig och din familj från TBE och borrelia till följd av fästingbett.
2 månader sedan
8 view(s)