Säkerhetstips

Featured Posts

Så väljer du rätt cykellås

Vilket cykellås ska jag välja för att minska stöldrisken? Hur försvårar jag för tjuven?  St. George hjälper dig att navigera den brokiga marknaden av cykellås.
14 dagar sedan

Så väljer du rätt MC-lås

Att mötas av ett sönderklippt lås på platsen där du parkerade din motorcykel är inte roligt. Se till att du har ett ordentligt motorcykellås som är godkänt i klass C, eller ett hänglås och kätting som uppfyller minst klass 3. Många försäkringsbolag kräver att du ska använda två separata lås som är godkända, men var noga med att kolla upp vad som gäller hos just ditt försäkringsbolag.
14 dagar sedan

Investera i ett riktigt bra mopedlås

Börjar det bli dags att damma av mopeden inför våren? Passa på att kontrollera att ditt mopedlås håller måttet. För mopedlås gäller samma regelverk som för MC-lås.
15 dagar sedan

Missa inte ABUS Varedo – cykellåsens Goliat

Bygellåset ABUS Varedo är en populär klassiker inom cykellås. Det är godkänt av SSF och ger tjuven en rejäl omgång. Med längre bygel än de flesta andra bygellås är det dessutom enklare att låsa fast cykeln i ett fast objekt.
16 dagar sedan

Yale Doorman - ett innovativt digitalt dörrlås som du kan styra med mobilen

Upplev den nya generationens digitala dörrlås från Yale Doorman. Tekniken utvecklas i rekordfart och med Yale Doorman slipper du hålla reda på nycklar som kan tappas bort. Istället kan du styra det elektromekaniska låset från en app på din smartphone, använda kod eller nyckelbricka. Du kan också koppla låset till larmfunktioner som Sector Alarm eller Verisure. Yale Doormans låsprodukter är godkända av Stöldskyddsföreningen vilket gör att du kan sova tryggt om natten med vetskapen att ditt hem har en trygg, säker och bekväm lösning.
2 månader sedan

Håll tjuven borta med ett riktigt bra dörrlås

En ytterdörr är endast så säker som sitt dörrlås, var därför noga med att investera i ett låssystem som är godkänt av Svenska Stöldskyddsföreningen. Titta efter låssystem som uppfyller Svensk Standard SS 3522:2004, dessa ska även erbjuda en s.k. bortasäker låsning – en funktion som gör det omöjligt att låsa upp dörren från insidan utan nyckel. På så vis kan en eventuell inbrottstjuv som tagit sig in genom ett fönster inte använda ytterdörren för att bära ut stöldgods.
2 månader sedan