Säkerhetstips

Featured Posts

Varför vi inte erbjuder fria returer

Många webbutiker erbjuder gratis returer och utökade returperioder för att sänka tröskeln för köp. Men genom att göra det kostnadsfri att returnera varor bidrar dessa webbutiker till ökade returer. Dessa kostnadsfria returer bidrar inte bara till högre kostnader för butiken (som de kunderna som inte returnera sina köp får stå för genom högre priser) utan framförallt är dem problematiska för klimatet.
7 dagar sedan
8 view(s)

Vad är en temperaturvarnare?

Nu när julen nalkas är det bra att se över brandvarnarna i ditt hem. Något många inte tänker på är att bränder även kan uppstå i källare, pannrum, garage och på vinden. Men vanliga, optiska brandvarnare kan reagera på damm eller fukt i dessa utrymmen och utlösa falsklarm. Därför är en temperaturvarnare perfekt för dessa platser!
1 månad sedan
12 view(s)

Rökvarnare - vad är det och hur fungerar den?

Enligt Brandskyddsföreningen dör mellan 80 och 90 personer i bränder varje år. De flesta som omkommer i brand avlider av röken, inte av lågorna. Brandrök är mycket giftigt, och det är när du sover som du är mest försvarslös mot röken som bildas av en brand.
1 månad sedan
8 view(s)

Vattenbrandsläckare - var använder man dem?

En brandsläckare med vatten som släckmedel är effektiv mot glödbränder i papper, trä, textil och andra fibrösa material - så kallade klass A-bränder. Dessutom är släckmedlet bra för miljön och kräver således inte lika mycket sanering efter branden som en skum- eller pulversläckare gör.
2 månader sedan
21 view(s)

Lithiumsläckare vid brand i elbilar & mobiltelefoner

I maj 2021 fick en familj utrymma sitt hem i Örebro efter att en kraftig brand spridit sig i lägenheten. Brandkåren misstänkte att lithiumjonbatteriet i en hoverboard hade exploderat. En lithium brandsläckare är speciellt utvecklad för att släcka bränder i lithiumbatterier. 
3 månader sedan
18 view(s)

Brandsläckarskåp - skyddar brandsläckaren

Med ett brandsläckarskåp skyddar du brandsläckaren mot hårt väder, smuts, rost och stötar. Det är speciellt användbart i tuffa miljöer som byggarbetsplatser, industrianläggningar, bilverkstäder eller hamnar. De brandsläckare som förvaras utomhus håller dessutom bättre eftersom skåpet skyddar mot temperaturväxlingar.
3 månader sedan
6 view(s)