Säkerhetstips

Lås, larm, säkerhetsdörr och utomhusbelysning är några saker som räknas in som inbrottsskydd. Se till att ditt hem blir svåråtkomligt för tjuvar, så att de inte kan använda rutinartade metoder för att ta sig in i ditt hem. När de märker att bostaden har en hög säkerhet, så blir det inte endast en avskräckande faktor – det försvårar dessutom möjligheten till inbrott.

Stöldskyddsmärkning Smart Protection är ett mycket prisvärt och effektivt sätt att skydda sin utombordsmotor och / eller motorbåt från stöld. I denna inlägg går vi igenom de största fördelarna med Smart Protection jämfört med andra produkter på marknaden.
Litihumsläckare innehåller det naturliga ämnet AVD, vilket är en förkortning på Aqueous Vermiculite Dispersion. AVD består av vattenhaltig dispersion av vermikulit, som är flata kristaller och innehåller minimala lager av vatten. AVD-släckare har visat mycket goda egenskaper vid släckning av lithiumbränder, där den både kväver och kyler elden.

I dagens samhälle förekommer många olika sorters produkter som innehåller lithiumbatterier. De finns i mobiltelefoner, elcyklar, datorer, läsplattor, drönare och elbilar etcetera. Trots den ökade användningen av lithiumbatterier, så är det få personer som har koll på dess risker samt vet hur man hanterar en brand. Lithiumbatterier innehåller en hög energitäthet, vilket orsakar explosionsartade bränder, som är svåra att släcka med vanliga brandsläckare. Dessutom frigörs den livsfarliga gasen vätefluorid vid lithiumbränder. För att öka säkerheten behövs en lithiumsläckare, också kallad AVD-släckare.

Äger du en mobil, dator eller elcykel? Tänkte väl det - dessa produkter är ytterst vanliga i dagens samhälle och ökar i antal för varje dag. Det många inte tänker på är att de innehåller laddningsbara lithiumbatterier, vilket har en hög energitäthet, som i sin tur ökar risken för explosionsartade bränder. På endast några få minuter kan en brand orsaka oanade konsekvenser. Och inte blir det bättre av att vanliga brandsläckare inte kan användas mot just den här typen av bränder. Det du behöver är en lithiumsläckare/AVD-släckare, som både kväver och kyler bränder orsakade av lithiumbatterier.

Brandvarnare är den produkt som vi säljer mest av, både i antal och i summan, och det finns nog ingen viktigare säkerhetsprodukt man borde ha i sin bostad, eftersom en fungerande brandvarnare kan betyder skillnaden mellan liv och död. Därför rekommenderar vi till alla våra kunder att inte göra några kompromisser vid val av brandvarnare.

Hus Tjuvar rekar oftast i ett område innan de slår till och har sina knep för att inte väcka uppmärksamhet, exempelvis genom att utklädda sig till hantverkare. Tjuvarna försöker att ta reda på om huset är obebott vid tillfälle genom att leta efter tecken som om lamporna är tända, om brevlådan är full, om gräsmattan inte har klippts på länge. Dessutom kollar tjuvarna om huset är utrustat med larm, säkerhetsdörrar, inkrypningsskydd, övervakningskameror, utomhusbelysningn med mera. De flesta inbrott sker mitt på dagen och under årets ...

Tysklands mest renommerade testinstitut, Stiftung Warentest, genomförde under våren 2019 ett omfattande test av cykellås. Tre cykellås från ABUS deltog i testet och dessa cykellås dominerade totalt och hamnade på första, andra och fjärde plats. 

Att förhindra brott och öka tryggheten på ett effektivt och framgångsrikt sätt kräver ett helhetstänkande med många dimensioner. Förebygg inbrott och öka tryggheten i ditt hem genom att ladda ner och läsa Polisens rekommendationer i dokumentet "Utan tillfälle - inget brott". Produkterna som Polisen rekommenderar hittar du på denna sida.
Se till att överlista tjuven för att få ha dina saker ifred - det kan handla om att ha tidsinställda lampor, larm på huset, ha grannsamverkan eller att låta bilen två kvar på parkeringsplatsen när man är bortrest. Om tjuven ändå letar sig in i bostaden så är det bäst att gardera sig med ett bra värdeskåp, som varken kan bäras iväg eller öppnas. Många värdeskåp är dessutom brandsäkra, vilket skyddar viktiga dokument och andra saker om en brandolycka skulle vara framme.

Ska du ut på en längre resa eller bara vara borta en kortare tid? Oavsett vilket, så är det värt att förvara värdesaker på ett säkert sätt. Med ett värdeskåp får du det skydd du behöver och många skåp är dessutom brandsäkra, vilket kan kännas extra betryggande. Tiden är förbi när madrass och kudde var bästa gömstället - med ett värdeskåp kan du sova tryggt om nätterna även när du befinner dig långt bort på resande fot.

Värdesaker kan ha ett stort penningvärde, men kan lika ofta innebära ett stort affektionsvärde. Oavsett vilket så kan ett värdeskåp förvara och skydda dina saker. Ett värdeskåp har flera funktioner, såsom att skydda ägodelar med högt ekonomiskt värde från obehöriga, exempelvis tjuvar, samt skydda ägodelar med högt affektionsvärde från att råka bli borttappade. Med ett värdeskåp så vet man vart sakerna finns och man behöver inte oroa sig för varken tjuvar eller för att sakerna ska försvinna.

Att gömma pengar i madrassen eller bakom böcker i bokhyllan är inte en bra idé – vi lovar! Se istället till att skaffa ett värdeskåp där pengarna, guldtackorna och kärleksbreven kan förvaras säkert, så att varken tjuvar eller andra nyfikna typer får nys om det.

Funderar du på att köpa ett värdeskåp, men osäker på vilket skåp du ska välja? I sådana fall ska du spana in denna text – här får du en vägledning inför ditt val av värdeskåp.

Den 1 december varje år infaller Brandvarnarens dag, en dag då medborgare i hela Norden uppmanas testa sin brandvarnare så den inte inger en falsk trygghet. Brandvarnarens dag markerar också starten på årets brandfarligaste månad. November och december är högsäsong för brandsäkerhet och den 1 december får Brandvarnarens dag stor uppmärksamhet, både i massmedia och genom nationella kampanjer.

Sida