Cykelhjälmen Hövding – en revolutionerande airbag för huvudet

Cykelhjälmen Hövding – en revolutionerande airbag för huvudet

Hövding är en uppblåsbar cykelhjälm som du bär runt halsen i form av en krage. Skulle du ramla omkull, eller bli påkörd, blåser airbagen upp sig och formar sig som en skyddande huva runt nacken och huvudet. Den innovativa airbagteknologin består av sensorer som läser av dina rörelser ca 200 gånger per sekund. Vid en olycka reagerar sensorerna och blåser upp airbagen på 0,1 sekund!

 

Hövding skyddar skonsamt delar där det behövs mest

Den uppblåsbara kragen är tillverkad i ett vattentätt funktionstyg, och sitter rymligt kring halsen. Den är lätt att ta på med dragkedjan mitt på framsidan. Designen är baserad på studier kring olycksstatistik, därför täcker den uppblåsbara airbagen ett större område kring huvudet än vad en traditionell cykelhjälm gör.

Med kragen följer ett stryktåligt skal som du kan byta ut till varianter med olika färger. Hos St George hittar du flera färggranna skal som du kan byta till efter utseende och smak.

 

Para ihop hjälmen med din telefon via Bluetooth

Nya Hövding 3.0 har även stöd för Bluetooth och kan kopplas till Hövdings egen app. På så vis kan du be din Hövding att larma upp till fem personer via SMS i händelse av en olycka. Via appen kan du också uppdatera hjälmen när ny mjukvara släpps. Hövding 3.0 har dessutom ett smidigt storlekssystem där du själv justerar storleken på kragen. Med en justeringsratt kan du antingen vidga kragen eller göra den mer tajt, så att den sitter perfekt!

 

Flera års forskning bakom cykelhjälmens design

Experter inom airbagteknologi, matematik och krocktester har arbetat tillsammans med forskare inom cyklistskallskador för att ta fram denna unika airbaghjälm. Sedan 2005 har tusentals cykelolyckor iscensatts av forskningsteam för att få fram det optimala skyddet vid en cykelolycka.

I försäkringsbolaget Folksams test av de 13 vanligaste cykelhjälmarna på marknaden uppvisade Hövding mer än tre gånger bättre stötupptagningsförmåga än alla andra hjälmar.


Vi på St George hjälper dig gärna om du har frågor om cykelhjälmar. Välkommen att kontakta oss!

3 månader sedan
7 view(s)
Gillade du detta inlägg?
0
0