Datamediaskåp - perfekt för dina hårddiskar, USB-minnen och CD-skivor

Idag är det inte bara företag som har behov av säker datalagring. Många hem är fyllda av stöldbegärlig elektronik och känsliga data. Med ett datamediaskåp får du en kraftfull stöld- och brandskyddsförvaring för värdefulla USB-minnen, hårddiskar, DVD- och CD-skivor och liknande. Datamedia är känsligare för värme än papper och behöver således ett speciellt anpassat mediaskåp. Papper förstörs vid 177°C och datamedia förstörs redan vid 75°C. Gaser och fukt är också en stor risk.

 

Datamediaskåpen är certifierade för brand- och vattensäker förvaring

Datamediaskåpen är testade och certifierade vid Underwriter’s Laboratories - ett globalt säkerhetscertifieringsföretag. Certifieringarna indikerar att skåpen står emot brand i 60P eller 120P (60 respektive 120 minuter), vissa skåp är dessutom vattensäkra mot släckvatten. Datamediaskåpet MBG 205 är dock vattentätt i 24 timmar i upp till 30 cm djupt vatten.

Förutom att skydda dina dyrbarheter mot brand, ger datamediaskåpen ett rejält stöldskydd med dörrar som är utrustade med robusta låskolvar. Beroende på skåpmodell ingår flera smarta funktioner såsom:

  • låsbar låda
  • dörrfack
  • fack för småsaker
  • USB-kabel som löper ut ur skåpet för man ska kunna göra en backup utan att behöva öppna skåpet
  • två hål i botten för bultning i golvet.

 

Brandbox är ett smart komplement

Har du ett befintligt datamediaskåp som saknar brandskydd? Då rekommenderas en brandbox som skyddar din datamedia mot värmen. Den har även en stöldfördröjande effekt och kan användas som en fristående lösning.

Kom ihåg att alltid ha en ordentlig backup. Säkerhetskopieringen gör ingen nytta om det fysiska lagringsmediet går upp i rök. Se därför till att skydda all din media i ett ordentligt datamediaskåp.

Välkommen att kontakta oss!

13 dagar sedan
6 view(s)
Gillade du detta inlägg?
0
0
Kommentarer
Leave your comment