Disklok – Europaledande och innovativt inom rattlås

Disklok – Europaledande och innovativt inom rattlås
By St George
More from this author

Disklok – Europaledande och innovativt inom rattlås

Disklok är ett komplett rattlås som har vunnit flera tester genom åren. Dess mekanism är mycket effektiv mot bilstöld tack vare konstruktionen av härdat stål och speciallås av titan. Dessutom har utseendet en avskräckande verkan på tjuven. Disklok är testat samt godkänt av brittiska säkerhetsmyndigheter och kan varken klippas, böjas eller vridas bort från ratten. Det är ett riktigt kraftfullt rattlås som gör att du slipper oroa dig över om din bil kommer bli stulen.

 

Effektiva rattlås till såväl personbilar som större lastbilar

Låset finns i olika storlekar, och kan även utrustas med larm och Smart DNA-märkning. I vår onlinebutik hittar du även skyddande överdrag och extranycklar till Disklok.

 

Rattlås för personbilar

Modellen Disklok S passar de flesta personbilar med en rattdiameter på 350 - 385 mm och en kransdiameter på max 40 mm. Med kransdiameter menas diametern på rattkransen, den yttersta rattdelen som föraren håller i under körning.

 

Rattlås för mindre husbilar och transportbilar

Modellen Disklok M passar de flesta mindre skåpbilar, transportbilar och husbilar med en rattdiameter på 386 - 410 mm och en kransdiameter på max 40 mm.

 

Rattlås för större husbilar och lastbilar

Modellen Disklok L passar de flesta större husbilar och lastbilar med en rattdiameter på 411 - 435 mm och en kransdiameter på max 40 mm.

 

Hur påverkar ett Disklok rattlås min bilförsäkring?

I en vanlig bilförsäkring ingår alltid trafikförsäkring, som är obligatorisk för alla bilar. Den ersätter alla personskador och sakskador som orsakats med bilen. För att du ska få ersättning för stöld eller tillgrepp av din bil behöver du en halv- eller helförsäkring.

Självrisken brukar variera mellan 1.500–2.000 kronor, men om du har en bil som inte är låst med ratt- eller växelspakslås höjs självrisken kraftigt och kan bli så mycket som 25 % av skadekostnaden. Många försäkringsbolag tillämpar också s.k. aktsamhetskrav som du måste följa för att få full ersättning för stöld, där ett krav kan vara att bilen ska vara låst med rattlås.

Du har alltså mycket att vinna på att investera i ett rattlås, kontakta ditt försäkringsbolag för att ta reda på vilka försäkringsvillkor som gäller.

Källa: https://www.konsumenternas.se/

 

Vi på St George har stor kunskap inom rattlås, välkommen att kontakta oss!

1 månad sedan
Did you like this post?
0
0
Kommentarer