Investera i ett riktigt bra mopedlås

Investera i ett riktigt bra mopedlås
By St George
More from this author

Investera i ett riktigt bra mopedlås

Börjar det bli dags att damma av mopeden inför våren? Passa på att kontrollera att ditt mopedlås håller måttet. För mopedlås gäller samma regelverk som för MC-lås.

 

Lås din moped med minst ett godkänt mopedlås

För att din moped ska ha fullt försäkringsskydd behöver du minst ett SSF-godkänt lås i form av ett MC-lås i klass B eller högre, eller ett godkänt hänglås med kätting i klass 3 eller högre. De flesta mopeder har ett inbyggt styrlås som låser styret i ett fast läge. Styrlåset är inte stöldklassat och bör ses som en extra åtgärd, förlita dig alltså inte endast på detta lås. Mopedlåsen finns i utföranden såsom bygellås, bromsskivelås, kättinglås och hänglås med kätting.

 

Ett mopedlås med kätting ger effektivt skydd

Ett av de säkrare sätten att låsa din moped är att låsa fast den i ett annat föremål som inte kan flyttas. Av den anledningen är ett lås med kätting att rekommendera, speciellt om du planerar att låta din moped stå parkerad under längre tid. Trä kedjan genom t.ex. frontgafflarna och sedan genom ett fast föremål såsom ett cykelställ. Undvik att fästa låset genom ett av hjulen eftersom tjuven relativt lätt kan montera av ditt hjul och därefter få med sig resten av mopeden.


Läs gärna vår guide om mopedlås!


19 dagar sedan
Did you like this post?
0
0
Kommentarer