Vad är en temperaturvarnare?

Vad är en temperaturvarnare?

Vad är en temperaturvarnare?

Nu när julen nalkas är det bra att se över brandvarnarna i ditt hem. Något många inte tänker på är att bränder även kan uppstå i källare, pannrum, garage och på vinden. Men vanliga, optiska brandvarnare kan reagera på damm eller fukt i dessa utrymmen och utlösa falsklarm. Därför är en temperaturvarnare perfekt för dessa platser!

 

En värmesensor reagerar på snabbt stigande temperatur från en brand

Temperaturvarnaren, eller värmevarnare som den också kallas, innehåller en värmesensor som reagerar när temperaturen stiger snabbt över 57 grader Celcius. Idag finns många högteknologiska modeller där radiofrekvensen har mycket lång räckvidd, strömförbrukningen är låg och där flera enheter kan sammankopplas med olika zonindelning till en app i din telefon.

En värmevarnare är alltså idealisk för att säkra ditt hem mot brand. Dock är det viktigt att komma ihåg att den bör kompletteras med en rökvarnare för att ge bästa skydd. Värmevarnare reagerar nämligen inte på rök eller förbränningspartiklar. Med en kombinerad värme- och rökvarnare kan du därför sova gott om natten.

 

Vad är bra att tänka på när jag ska sätta upp en temperaturvarnare?

Värmevarnare ska alltid monteras i rummets högsta punkt - även vid snedtak. Eftersom het rök stiger och sprids, bör du placera brandvarnaren i taket på en central plats. Undvik områden där luften inte cirkulerar, t.ex. hörnutrymmen. Placera värmevarnaren minst 30 cm från ljusarmaturer eller inredningsdetaljer. Har du en bastu hemma? Placera isåfall inte värmevarnaren för nära bastudörren då du kan råka ut för falsklarm.

 

St George är ett tryggt val när du söker temperaturvarnare från ledande varumärken

Hos oss hittar du marknadens mest kompletta sortiment av säkerhetsprodukter. Därför erbjuder vi testade och godkända temperaturvarnare från kvalitetsmärken såsom Fireangel, Deltronic och Housegard. Utforska våra modeller där du hittar bland annat:

Välkommen att höra av dig till oss om du har frågor om brandsäkerhet! 

1 månad sedan
12 view(s)
Gillade du detta inlägg?
0
0
Kommentarer
Lämna din kommentar