Värdeskåp är bästa skåpet för kontanter och värdesaker

Vill du förvara värdefulla ägodelar som kontanter, viktiga dokument, klockor, guld och smycken hemma? Med ett värdeskåp sover du gott om nätterna, oavsett om du är hemma eller på resande fot. Värdeskåp erbjuder det bästa inbrotts- och stöldskyddet på marknaden, och är perfekt för förvaring av värdefulla ägodelar och dokument.

Skåpen är certifierade enligt den svenska och europeiska standarden SS-EN 1143-1, vilket är en garanti att skyddet uppfyller höga säkerhets- och försäkringskrav. Några värdeskåp har även brandklassning. Beroende på dina behov finns olika prisklasser och tillvalsmöjligheter, så att du själv kan välja inredning, mått eller vilken typ av stöldskyddsklassning du önskar.

 

Vad innebär de olika graderingarna för värdeskåp?

Grades är en klassificering som innebär att skåpet testats och certifierats enligt den europeiska och svenska standarden EN 1143-1 och EN 1143-2. Undrar du vilken grade som passar dig? Fundera över vad du vill placera i värdeskåpet. På så sätt får du reda på vilken grade som är lämplig – ju värdefullare innehåll du har, desto högre skyddsnivå mellan 0 till VII krävs.

Nedanstående beloppsgränser rekommenderas av Försäkringsförbundet. Beloppsgränserna gäller förvaring av kontanter i ett olarmat värdeskåp som är certifierat enligt EN-1143-1 eller EN 1143-2:

0               50.000 kr

I                 80.000 kr

II               140.000 kr

III              210.000 kr

IV              350.000 kr

V               550.000 kr

VI              830.000 kr

VII             1.650.000 kr

 

Har du exempelvis smycken eller ädelmetaller med ett värde upp till 80 000 kr? Då ärvärdeskåpet Robursafe 500 Grade I ett bra val. 

 

Välj mellan kodlås, nyckellås eller dubbla lås

Vill du ha extra säkerhet? Då kan du välja att utrusta ditt värdeskåp med både kodlås och nyckellås. Bläddra gärna bland våra kraftfulla och smarta kodlås från Insys. Låsen kommer med säkerhetsfunktioner som t.ex:

  • loggbok. Du kan se vem som har öppnat och stängt låset och när, vilket möjliggör spårbarhet vid stöld.
  • schemaöppning. Skåpet kan endast öppnas inom vissa tidsintervaller.
  • tyst larm. Låset meddelar en larmcentral om användaren lägger till en siffra framför sin ordinarie kod (kräver uppkoppling mot larmcentral).
     

Välkommen att kontakta oss!

14 dagar sedan
5 view(s)
Gillade du detta inlägg?
0
0
Kommentarer
Leave your comment