Varför vi inte erbjuder fria returer.

Varför vi inte erbjuder fria returer.
Posted in: Hållbarhet

Många webbutiker erbjuder gratis returer för att sänka tröskeln för köp. Men genom att göra returnerna kostnadsfria bidrar dessa webbutiker till ökade returer. I genomsnitt returneras 20 procent av alla onlineköp i Sverige idag, medan det i fysiska butiker bara är omkring 9 procent av alla köp som returneras. Den höga andelen returer bidrar inte bara till högre kostnader för butiken (som de kunderna som inte returnera sina köp får stå för genom högre priser) utan framförallt är dem dåliga för miljön:

  • Transporten till kund och tillbaka resulterar i onödiga utsläpp av växthusgaser.
  • Förpackningar slängs ofta, idag återvinns endast 54 procent av alla förpackningar. 
  • Miljontals ton av returnerade varor hamnar på deponier varje år. Många återförsäljare bränner, strimlar och förstör även returnerade varor (tillsammans med osålda) för att se till att värdet på deras varumärken förblir högt.

Vi på St George Security Store slänger aldrig returnerade varor utan vi säljer dem vidare, vid behov till reducerat pris. Förpackningar återanvänder i största möjliga mån (ca 90%). Men utsläppen kommer även vi inte ifrån. 

Vår ambition är därför att minimera antal returer till ett absolut minimum genom att hjälpa våra kunder att undvika felköp och hitta rätt produkter direkt. Detta försöker vi att uppnå genom följande initiativ:

  • Utförlig produktinformation i text och bild, i kombination med illustrationer och tekniska ritningar, videor och användarmanualer
  • Över 75 guider som ger en bra överblick och lotsar kunden mot rätt produkt eller produktkategori.
  • Ett stort antal köpguider inom de mest populära produktområden såsom dörrlås, fönsterlås, skåp mm-
  • Utförliga svar på tusentals produktspecifika frågor i vår hjälpcenter.
  • En kompetent kundservice som erbjuder personlig rådgivning, via e-post, chat och telefon.

Hur kan vi hjälpa dig att hitta rätt produkt och slipper en retur? Kontakta vår kompetenta kundservice idag!

9 dagar sedan
9 view(s)
Gillade du detta inlägg?
0
0
Kommentarer
Lämna din kommentar