Släckspray Housegard FireStopper 5A 21B 5F

Housegards skumspray FireStopper är en liten men komplett brandsläckare som kan släcka alla vanliga bränder som fasta material och vätskor samt även frityrbränder. FireStopper har en volym på 600 ml och en brandklass på 5A 21B 5F.

Observera att släcksprayen aldrig ersätter en rekommenderad brandsläckare.

275,00 kr
 
  • Låga priser
  • Snabba leveranser
  • Öppet köp i 15 dagar
Lagervara

Om brandsläckare

Brandsläckare  

Det finns olika typer av brandsläckare, varav pulversläckare, skumsläckare, koldioxidsläckare och vattensläckare är de vanligaste. Valet av brandsläckare bör baseras på vilken typ av brand som kan uppstå där den ska placeras, och vem som ska använda brandsläckaren. Dessa faktorer avgör vilken typ av släckmedel, samt vilken mängd släckmedel, dvs storlek på släckaren, som är lämpligast.

Skumspray har en lägre släckeffekt än pulversläckare, men är lättare att sanera än pulver, och passar därmed bättre i miljöer där man vill undvika nedsmutsning vid användning (t ex offentliga miljöer som kontor, trapphus med mera). Skumsläckare är effektiva mot brand i vätskor som till exempel olja, bensin och alkohol, och i fasta organiska material som trä, textil, papper. Skumsläckare kan också användas mot elektrisk utrustning under 1000 V. 

Lär dig mer om de olika typer av brandsläckare, effektivitetsklassningen av brandsläckare, SS-EN 3 samt färgval och mycket mer i vår guide om brandsläckare.

  

Produktegenskaper för skumspray FireStopper

FireStopper är av begränsad storlek och ska därför endast användas i ett tidigt skede, när branden är liten och under kontroll. Därför komer den kompakta storleken väl till pass då den enkelt placeras precis vid högriskområden som exempelvis spisen eller arbetsbänken. FireStopper är den enda Aerosol-drivna släckare på marknaden som uppfyllter kraven enligt Aerosoldirektivet.

  • Brandklass: ABF
  • Släckmedel: Skum
  • Storlek: 600 ml
  • Förvaras frostfritt.
  • Överensstämmer med Aerosol Directive 75/324/EC
  • Mått: Längd: 30 mm Höjd : 27 mm Bredd: 46 mm
    Brandklass F

Skum kan användas mot brand i fasta organiska material (trä, papper, osv), vätskor (t ex bensin och olja), samt elektrisk utrustning upp mot 1 000 V.

Specifikation
Leveranstid Lagervara
Varumärke Housegard
Garanti 2 år
Godkänd Ja
Certifikat CE
Certifierad produkt SS-EN 3 - Brandsläckare
Släckmedel Skum
Brandklass A B F
Innehåll 600 ml
Släckeffekt 5A 21B 5F
Produktvikt (kg) 0.8000
Kan man fylla om en tömd eller äldre brandsläckare med pulver och i så fall är det billigare än att köpa en ny?
Eftersom det kostar minst lika mycket att fylla på en gammal pulversläckare som det är att köpa en ny har det blivit ovanligt att fylla på en gammal pulversläckare och vi erbjuder därför inte en påfyllning av gamla brandsläckare heller. Vi rekommenderar att lämna in den gamla pulversläckaren för sortering på återvinningscentralen och investera i en ny. 
Kan man montera brandsläckare och hållare horisontellt?
Det är inget problem att montera och förvara en brandsläckare horisontellt, i bilar är det till och med vanligt att man montera brandsläckare och hållare horisontell. Vid användning måste en brandsläckare dock hållas vertikal.
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Släckspray Housegard FireStopper 5A 21B 5F
Your Rating