REA - Spisvakt Innohome SGK510

Produkten säljs till rabatterat pris eftersom det är en utgående produkt som har ersatts av spisvakt Innohome SGK5010. Observera att det bara finns ett fåtal kvar.

Den vanligaste orsaken till bränder i våra bostäder är spisbränder och det är just den sorts brand som traditionella brandvarnare inte är lika bra på att fånga upp. Det är lätt att glömma en påslagen platta eller att något av barnen har varit framme och tryckt på spisen när man glömt aktivera barnskyddet, så oavsett om du har en äldre eller mer modern spis så kan katastrofen ganska lättt uppstå och då är Innohomes spisvakt SGK510 en perfekt säkerhetsenhet för alla hem och är kompatibel med alla sorts spisar!

Spisvakten Innohome SGK510 identifierar farligt höga temperaturer och snabba temperaturökningarsamt känner av rök och kolmonoxid. Den känner också av om plattan oavsiktligen har lämnats på och stänger då av elektriciteten i 1-3 timmar beroende på strömkällan. Vid matlagning så justerar spisvakten in sig på användarens matlagningsstil och tillåter exakt detektering av farliga situationer och matlagning utan avbrott. Sensorn har ett förflyttningslarm som förhindrar anvädning av spisen om sensorn har avlägsnats. Spisvakten är självklart godkänd enligt den nya standarden SS-EN-50615 och är soldriven med värmesensor och mångfaldig sensorteknologi.

Installationen är enkel men kontrollenheten behöver installeras av behörig elektriker till spisen, detta är dock ett enkelt montage som brukar ta max 15 minuter. Den intelligenta värmesensorn sitter fast under fläktkåpan med magneter så det behövs inga kablar, verktyg eller externa strömkällor. 

Specialpris 2 995,00 kr Ordinarie pris 3 995,00 kr
 
 • Låga priser
 • Snabba leveranser
 • Öppet köp i 15 dagar
Lagervara

Produktspecifikation för spisvakt Innohome SGK510

Enkel och pålitlig att använda

Spisvakten justerar känsligheten baserat på användarens matlagning och gör så att vakten får förbättrad larmkänslighet och att den inte heller avbryter matlagningen mitt i. Spisvakten har automatisk feldiagnostisering som ständligt analyserar vakten för att snabbt upptäcka eventulle fel eller förändringar och ifall den intelligenta värmesensorn avlägsnas från spisen så så kommer spisvakten att hålla spisen avstängdav säkerhetsskäl.

 

Anpassningsbar

Spisvakten kan användas med andra enheter och är anpassad för att passa behoven hos särskilda användargrupper, som de med demens eller hörsel- och synsvårigheter. Spisvakten kan kopplas till televård (telecare) service och anpassa utsugningsfläkten automatiskt.

 

Lång livslängd och låg energianvändning med beprövad teknologi

Den intelligenta värmevärmesensorn är soldriven så det behövs ingen extern strömkälla eller byte av batterier, de automatiska uppdateringarna i säkerhetssystemet har extremt låg förbrukning på ca1 W. Forskning (t ex Finlands Tekonologiska forskningscentralen VTT och SINTEF) visar att spisvakten effektivt larmar användare om spisen är i fara innan farliga gaser skapas och/eller brand uppstår. Uppfyller EU Standard EN 50615 krav och är tillverkad inom EU.

 

Innohomes spisvakt funktioner

 • Intelligent, självlärande maxtemperaturlarm - identifierar farligt höga temperaturer.
 • Intelligent, självlärande tempereturökningslarm - en snabb temperaturökning indikerar brandutveckling och spisvakten reagerar i enlighet.
 • Lär sig känsligheten - Baserat på användarens matlagingsstil så lärs ig spisvakten korrekta reaktioner.
 • Detektering av larmsignaler - identifierar larmsignaler för brand och kolmonoxid.
 • Intelligent timer - känner av om plattan på spisen oavsiktligen har stått på och slår av spisens elförsörjning i 1-3 timmar, beroende på inställningarna.
 • Förflyttnigslarm - Värmesensorns förflyttningslarm förhindrar användning av spisen om sensorn har avlägsnats.
 • Automatisk feldiagnostik - Tstar systemets funktioner varje gång spisen används.
 • För traditionella spisar - Det finns extra funktioner för traditionella spisar som säkerhetslås för spisvred och lågvärme timer.
 

Teknisk information

 • Larmsignal 80 db /1 m samt tyst larm
 • Energiförburkning ca 1W
 • Gnistfriströmbrytare
 • Larm ingång/utgång (potentialfri, NO)
 • Frekvens: 433 Mhz , PT2262/Fabrisksparad
 • Spänning: 230-400 VAC
 • Fas: 1-3 fas, delta stjärna, med eller utan N
 • Storlek kontrollenhet: 130 x 130 x 30 mm
 • Storlek värmesensor: 94 x 40 x 30 mm
Specifikation
Leveranstid Lagervara
Varumärke Innohome
Garanti 5 år
Godkänd Ja
Certifierad produkt SS-EN 50615 - Spisvakter
CE märkning Ja
Jag har problem med falsklarm med mina brandvarnare, vad kan jag göra?
Nästan alla falsklarm beror på miljön som brandvarnaren är uppsatta i, till exempel att det finns för mycket damm, smuts, kondens eller liknande i luften. Vi rekommenderar därför alltid att läsa och följa anvisningarna i denna guide om falsklarm först.
Kan spisvakten Innohome SGK510 stänga av strömmen till spisen?
Innohome SGK510 är en så kallad spisvakt och alla spisvakter stänger av strömmen när det finns risk för brand.
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:REA - Spisvakt Innohome SGK510
Your Rating