Uppblåsbar räddningsväst Baltic Compact Marinblå

Rating:
0% of 100

Nya Compact från Baltic är en nyutvecklad räddningsväst som har något mindre bärförmåga på 100N till skillnad mot t ex. Legend som har 150N. Prestandan är därmed likvärdig de traditionella orangea räddingsvästarna. I och med att den har en mindra lunga än de andra uppblåsbara västarna så är den lättare och smidigare och ett lite billigare alternativ.

Färg: Marinblå. Räddningsvästen passar personer mellan 30 - 110 kg.

OBS! Baltic har för närvarande slut på Compact västar , de väntas in i slutet av Maj.

1 345,00 kr
 
  • Låga priser
  • Snabba leveranser
  • Öppet köp i 15 dagar
Lagervara med omgående leverans

Om räddningsvästar

Flytväst  

En räddningsväst vänder en medvetslös eller icke-simkunnig person i ryggläge, till skillnad från en flytväst som inte har denna förmåga. Uppblåsbara räddningsvästar i 150N-klassen har mycket god vändningsförmåga och finns med automatisk eller manuell gasuppblåsning. En uppblåsbar räddningsväst erbjuder i ouppblåst form ingen bärförmåga och rekommenderas därför endast till simkunniga personer.

Vill du lära dig mer om räddningsvästar och annan flytutrustning såsom flytvästar, flytkläder och flytvästar för vattensport? Läs mer om vilka typer av flytutrustning som finns och vilken som passar dina behov bäst, vad Newton-klasser är och mycket mer i vår guide om flytutrustning.

Produktegenskaper för uppblåsbar räddningsväst Baltic Compact

Istället för kardborreförslutning är Baltic Comapct utrustad med blixtlås. Det ger en jämnare öppning av västen vid uppblåsning och gör återpackningen ännu smidigare.Samtliga uppblåsbara räddningsvästar från Baltic  är utrustade med integrerat grenband som kan förvaras på västens insida. 

  • Kraftig D-ring för säker förankriing
  • Smidig snabbjustering av midjebandet
  • Munventil för munuppblåsning och tömning av lungan
  • Cylinder retainer, en smart säkring som ser till att hålla kolsyrepatronen på plats även vid kraftiga vibrationer och stora temperatursvängningar.
  • Lyfthandtag
  • Gaspatron: 20 g CO2
  • Fem (5) års garanti

Service och underhåll

Fönsterlås  

Uppblåsbara räddningsvästar kräver en regelbunden kontroll och service för att du ska kunna lita på att de uppfyller alla krav när det gäller. I vår guide om service av uppblåsbara räddningsvästar hittar du rekommendationer på vad du själv kan göra för att se över säkerheten av din räddningsväst.

Specifikation
Leveranstid Lagervara med omgående leverans
Garanti 5 år
Godkänd Ja
Certifierad produkt EN ISO 12402 - Flytplagg
Typ av flytutrustning Räddningsväst
Uppblåsning av flytväst Automatisk
Flytkraft (i Newton) 100 N
Storlek 30-110 kg
Integrerad sele? Nej
Färg Marinblå
Produktvikt (kg) 1.0
Är det någon skillnad mellan Baltic Compact 100 och Baltic Compact 100 Auto rent tekniskt med årlig säkerhetskontroll av räddningsväst?

Hej Susanne, Jag är lite osäker vilka två västar du jämför med (Baltic Compact 100 och Baltic Compact 100 Auto) eftersom det enligt vår kännedom endast finns Baltic Compact 100 med automatisk uppblåsning. Återkom gärna med ytterligare information så...

Vilken färg har uppblåsbar räddningsväst Baltic Compact Marin?

Hej Rolf, Färgen på räddningsvästen är marinblå. Mvh /Magnus

Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Uppblåsbar räddningsväst Baltic Compact Marinblå
Your Rating
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!