Paketerbjudande - Vattensäkert kök utan diskmaskin

Om ditt kök drabbas av läckage, blir påföljden oftast vattenskador. Om läckaget pågår en länge utan tid att upptäckas kan skadorna och reparationerna bli omfattande. Med Vattensäkert kök förebygger du skador genom att du snabbt upptäcker läckagevatten innan skador hinner uppstå. Vattensäkert kök är enkelt att installera själv.

740 kr
- +
 • Låga priser
 • Snabba leveranser
 • Öppet köp i 15 dagar
 • Tillgänglighet: I Lager
 • Leveranstid 3-5 dagar

Om fukt- och vattenskador

Fukt- och vattenskador  

Fukt- och vattenskador börjar nästan alltid med några få vattendroppar. Sådana smygläckage är mycket svåra att upptäcka i tid, eftersom vattnet snabbt sugs upp av byggnadsmaterial och inredning. Skadan upptäcks därför oftast först när konstruktionen är mättad, med mycket kostsamma och tidskrävande reparation till följd. Föreblir en vattenskada oupptäckt under en längre tid kan den även medföra allvarliga hälsoproblem. Vattensäkerhet bör därför tas på stort allvar. I vårt sortiment hittar du läckagevarnare, underlägg till kyl och frys, diskmaskin och tvättmaskin, diskbanksinlägg, tätningssatser samt vattenlås. 

Det finns omfattande regelverk där ägaren har ett tydligt ansvar för att förebygga fukt- och vattenskador. Läs mer om hur du kan förebygga fukt- och vattenskador i vår guide om fukt- och vattenskador.

 

Produktegenskaper för "Vattensäkert kök"-paketet utan diskmaskin

Konceptet "Vattensäkert kök" ger både ett skydd mot vattenskada och en möjlighet att upptäcka förrädiska vattenläckage i tid. Med diskbänksinsats, golvskydd och tätningsats för vattenrören minimerar man risken för fukt-, mögel- och vattenskador. Vattensäkert kök-paketet rekommenderas av flertalet försäkringsbolag. Aktsamhetskravet i försäkringsvillkoren är uppfyllt med denna skadeförebyggande åtgärd. Paketet innehåller:

 1. Kyl-/ frysunderlägg 60 cm
 2. Diskbänksinsats 80 cm
 3. Tätningssats

 

Kyl-/frysunderlägg Foolproof

Små vattenmängder stannar kvar på underlägget. Vattnet avdunstar utan att göra någon skada. Större mängder vatten (i samband med avfrostning eller elavbrott) samlas upp och leds fram till framkantens mittpunkt och kan upptäckas innan skada sker. Underlägget passar till både fristående och inbyggda skåp. Det är konstruerat för att tåla tyngden av ett fullpackat kyl- eller frysskåp.

Montering
Underlägget skjuts in under vitvaran (i skåp maximalt mot bakre väggen) och framkanten tejpas mot golvet (kant i kant med golv-/ maskinsockel).

 

Diskbänksinsats Foolproof

Insatsen monteras på botten i bänkskåpet under diskbänken. Den skyddar underlaget, samlar upp och leder fram smygläckage. Produkten levereras som en plastskiva tillsammans med monteringsanvisning, stift med låsbrickor och specialtejp. Beroende på bänkskåpets konstruktion och rördragningarna kan man dessutom behöva en skiva för att bygga över fördjupningar i skåpbotten och en tätningssats till rörgenomföringarna. 

Montering
Plastskivan har förstansade linjer och genom att vika och skära längs linjerna får man en insats, som passar i skåpet. Sargerna viks upp på tre sidor och urtag görs för rören. Hörnen fixeras med stift och låsbricka. Eventuell slits tätas med tejp eller skarvband. Insatsen monteras fast med en stark, våtsäker, dubbelhäftande tejp. Endast Lexsols tätningsprodukter rekommenderas, eftersom de fäster på denna feta plast. 

 

Lexsol tätningssats

Med Lexsol tätningssats vattensäkrar du ditt kök och badrum, och fixar även små springor och sprickor på andra ställen i bostaden. Lexsol tar inte upp fukt, vilket gör att mögel inte kan bildas och växa i materialet. Tätningsmassan är mycket lämplig att använda såväl för att täta husgrunder mot mögel och fuktinsläpp, som vattenledningsrör och avlopp. Lexsols produkter fäster på alla rena och torra ytor - plast, metall, glas, trä, keramik, betong, etc. De är också:

 • formbara och elastiska
 • självsvetsande och självtätande
 • vattentät och radontäta
 • övermålningsbara
 • diffusionstäta (vatten kan inte tränga in i materialets porer)

Monteringsanvisning

Förpackningen innehåller

 • Tätningsband - vitt, enkelhäftande, 50 cm (1 st)
 • Tätningsband - svart. dubbelhäftande, 50 cm (1 st)
 • Tätningsmassa - grå, formbar, 40 gram (1 st) 

 

Bildspel med produkter från Vattensäkert kök paketet

Obs! Rörtätningsstosarna på bilden är inte den tätningsprodukt som ingår i detta paket - se istället bild ovan!

Mer information
Färg Nej
Skriv din egen recension
Du recenserar:Paketerbjudande - Vattensäkert kök utan diskmaskin
Ditt betyg
Customer Questions
Det finns inga frågor och svar om denna produkt än.
Fick du svar på din fråga?