Vikbart cykellås med alarm ABUS Bordo Granit Plus 6000A Svart - 90 cm

Rating:
0% of 100

ABUS 6000 Bordo Alarm är ett vikbart cykellås med intelligent larm och ABUS Plus-cylinder för effektivt skydd mot manipulation som t ex dyrkar. Länkarna är 5 mm och är tillverkade i härdad specialstål för att skydda mot stöld och låset har en ledad konstruktion för kompakt ihopfällning. Längd: 90 cm. Färg: Svart. Två stycken nycklar och låshållare ingår.

Låsningsalternativ

Du kan välja låsningsalternativen lika låsning och befintlig låsning nedan. Om du inte gör ett aktivt val levereras låsen med olika låsning. Läs mer om de olika låsningsalternativen nedan. 

1 295,00 kr

Max: 6 tecken

 
 • Låga priser
 • Snabba leveranser
 • Öppet köp i 15 dagar
Lagervara med omgående leverans

Om cykellås

Lås till cykel, moped, motorcykel, skoter, båt, utombordare och bil  

Cykelstölder är ett av de vanligaste egendomsbrotten i Sverige med över 66.000 stöldanmälda cyklar per år (och ett stort mörkertal). Samtidigt klaras endast ca 1% av alla cykelstölder upp. Och även om försäkringen ersätter de flesta stölder så ersätts endast nuvärdet med avdrag för självrisk, vilket riskerar att bli en dyr historia för ägaren. Med en förhållandevis liten investering i ett bra lås kan man minska risken betydligt för att drabbas av stöld.

För låsning av cykel rekommenderas ett godkänt cykellås, alternativt godkänt hänglås med kätting i klass 2.

Läs mer i vår guide om cykellås.

Produktegenskaper för cykellås ABUS Bordo 6000A med larm

 • Larmfunktion med minst 100 db i 15 sekunder och därefter ny automatisk aktivering.
 • 3D Position Detection som registrerar skakningar och minimala rörelser i alla tre dimensioner och utlöser larmet.
 • Intelligent larm- vid små och korta skakningar, från t ex en fotboll som rullar på cykeln så ger låset endast ifrån sig en kort varningssignal.
 • Batteri- och aktivitetsstatusen indikeras med hjälp av ljudsignaler.
 • Länkkonstruktionen är ledad och erbjuder maximal flexibilitet. 
 • Länkarna är gjorda av 5 mm härdat specialstål för att skydda mot brutala öppningsmetoder. 
 • ABUS-Plus cylinder för effektivt skydd mot manipulation som t ex dyrkar.
 • Silikonöverdrag för låskistan med "soft touch" - egenskaper.
 • Två nycklar ingår
 • Längd 90 cm.
 • Låshållare medföljer

 

Om ABUS Plus

ABUS Plus Keycard

ABUS Plus är en patenterad låsmekanism som erbjuder över 250 000 låskombinationer och försvårar manipulation som picking, för högsta säkerhet.

Med medföljande ABUS Plus Code Card är det möjligt att efterbeställa nycklar till detta lås, samt att beställa andra ABUS Plus hänglås, cykellås, mopedlås, MC-lås samt bultlås med samma låsning.

Observera att ABUS Plus inte är kompatibel med ABUS X-Plus och att ABUS Plus finns i två varianter; med 6 siffor (cykellås) och med 7 siffror (mopedlås, mc-lås samt hänglås). Endast ABUS lås med samma antal siffror är kompatibla till varandra. ABUS Bordo 6000A har 6 siffror.

 

Låsningsalternativ

Info  

Detta cykellås från ABUS kan fås med följande låsningsalternativ:

 • Olika låsning: Om du vill beställa ett enskilt cykellås, eller flera cykellås där varje cykellås ska ha en egen uppsättning nycklar, behöver du inte göra ett aktivt val under "Låsningsalternativ" ovan, cykellåsen levereras som standard alltid med olika låsning.
 • Lika låsning: Om du önskar beställa flera cykellås där samtliga beställda cykellås ska kunna öppnas med samma nyckel, bör du välja alternativet "Lika låsning" under "Låsningsalternativ" ovan.
 • Befintlig låsning: Om du redan har ett eller fler liknande ABUS lås och vill köpa till cykellås som kan öppnas med samma nyckel, bör du välja alternativet "Befintlig låsning" under "Låsningsalternativ" ovan, och ange ditt ABUS Plus nyckelnummer. 

Vänligen observera att vid beställning av cykellås med lika låsning och befintlig låsning tillverkas cykellåsen utifrån din beställning. Leveranstiden är ca 2-3 veckor och i enlighet med våra köpvillkor är det inte möjligt att ångra köpet.

Kommentarer eller önskemål kring din beställning kan du lämna i kassan. Har du ytterligare frågor kring låsningsalternativen eller din beställning, kontakta i så fall gärna vår kundservice, vi hjälper dig gärna.

 
Specifikation
Leveranstid Lagervara med omgående leverans
Garanti 1 år
Låstyp Hopfällbart lås
Godkänd Nej
Godkännanden ABUS Ice spray testing, Tyskland, Sold Secure Tested To Reduce Crime, England, Varefakta, Danmark
ABUS Säkerhetsklass 10 - Maximum Level
Låssystem ABUS Plus med 6 siffror
Diameter på kätting/vajer (mm) 5
Längd på kätting/vajer (cm) 90
Signalstyrka (dB) 100 dB
Färg Svart
Produktvikt (kg) 1.450
Jag har ett ABUS bygellås men hitter inte nycklarna. På själva låset står det 51/150HB och under detta ABUS GRANIT Plus.

Hej, Om man har tappat bort sina nycklar och inte heller har nyckelnumret kvar, som hos ABUS finns på det medföljande nyckelkortet (ABUS Code Card), finns dessvärre inget sätt att ta reda på det och därmed ingen möjlighet att tillverka extra nycklar...

Har problem att låsa upp mitt ABUS lås. Det kärvar så nyckeln går ej att vrida tillräckligt långt för att låsa upp låset. Vad kan man göra åt detta?

Lösningen på ditt problem med kärvande nyckel i ditt ABUS lås är i nio fall av tio ABUS smörjande låsspray.

Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Vikbart cykellås med alarm ABUS Bordo Granit Plus 6000A Svart - 90 cm
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!