Brandvarnare

Brandvarnare  

En fungerande brandvarnare är din bästa livsförsäkring och den absolut viktigaste säkerhetsprodukten som borde finnas i din bostad. Om din bostad saknar brandvarnare, om du inte vet när dina brandvarnare byttes ut senast och när du flyttar till en ny bostad bör du skaffa en komplett ny uppsättning brandvarnare. Tänk på att det behövs flera brandvarnare i ett vanligt hem.

Vi har därför sammanställt ett antal brandvarnarepaket som passar olika bostäder från små till stora villor och lägenheter och fritidshus till brandvarnarepaket till personer med särskilda behov. Brandvarnarepaketen säljs med rabatt. Enskilda brandvarnare, för små bostäder eller komplettering av befintliga system, finns längre ner på sidan.

Det finns flera typer av brandvarnare och även stora kvalitetsskillnader. Samtliga brandvarnare i vårt sortiment är av högsta kvalitet och är testade och godkända enligt CE-normen och enligt den Europeiska Standarden EN 14604 - för din säkerhet.

 1. Rökvarnare utgör den vanligaste typen och upptäcker brandrök. Rökvarnare borde finnas i samtliga sovrum, vardagsrum och i hallen. Rökvarnare kan lätt ge falsklarm i fuktiga och dammiga utrymmen, där rekommenderas temperaturvarnare istället.
 2. Temperaturvarnare reagerar när temperaturen överstiger 57 grader Celsius och när temperaturstigningen sker snabb, vilket är karakteristikt för bränder. Temperaturvarnare rekommeneras till kök, källare, vinden, garaget och andra fuktiga och dammiga utrymmen.
 3. Sammankopplingsbara brandvarnare rekommenderas om din bostad är större än 55 kvm eller har flera våningar. I händelse av brand larmar den första brandvarnaren de övriga brandvarnarna, vilket ökar sannolikheten avsevärt att ni hör brandlarmet i tid - när sekunderna räknas.
 4. Vid val av sammankopplingsbara brandvarnare kan man välja mellan enklare modeller som kommunicerar på en öppen radiofrekvens på 434 Mhz eller mer avancerade modeller som kommunicerar på en säker radiofrekvens på 868 Mhz.
 5. Batteritiden är ytterligare en viktig egenskap av en brandvarnare. Tänk på att en brandvarnare med ett batteri med en livslängd på 10 år inte bara kan vara ett betydligt billigare alternativet i längden, utan också kan öka bekvämligheten och säkerheten eftersom batteriet inte behöver bytas varje år.
 
Glöm inte att kontrollera dina brandvarnare flera gånger om året. Allt du borde veta om dina brandvarnare har vi sammanställt i vår guide om brandvarnare.

 

Visa som Rutnät Lista

Artiklar 1-32 av 42

Sida
Per sida
Fallande ordning
 1. Rekommenderad brandvarnare till villan Deluxe
  Rekommenderat brandvarnarepaket till villan Deluxe

  Från 3 714,50 kr Ordinarie pris 3 910 kr

 2. Rekommenderat brandvarnarepaket till fritidshuset
  Rekommenderat brandvarnarepaket till fritidshuset

  Från 1 767 kr 1 767 kr Ordinarie pris 2 360 kr 2 360 kr

 3. Brand- och gasvarnarepaket till husbil och båt
  Brand- och gasvarnarepaket till husbil och båt

  Från 598,50 kr Ordinarie pris 630 kr

 4. Spisvakt Spisec Add-on
  Spisvakt Spisec Add-on
  Från 3 995 kr
Visa som Rutnät Lista

Artiklar 1-32 av 42

Sida
Per sida
Fallande ordning