JavaScript seems to be disabled in your browser.
Du måste ha JavaScript aktiverat i din webbläsare för att kunna använda funktionaliteten på denna hemsida.

Brandvarnare

Brandvarnare  

Det finns ett stort antal olika brandvarnare på marknaden. Samtliga brandvarnare i vårt sortiment är testade och godkända enligt den Europeiska Standarden EN 14604 - för din säkerhet. Vi val av brandvarnare bör du tänka på följande:

  1. Optiska brandvarnare innehåller en fotocell som larmar när röken bryter ljusstrålen. Detta system anses vara effektivast när det gäller pyrande bränder. Eftersom de flesta är just pyrande bränder rekommenderas denna brandvarnaretyp i första hand.
  2. Temperaturvarnare reagerar när temperaturen överstiger 57 grader Celsius och temperaturstigningen sker snabb, vilket är karakteristikt vid bränder. En temperaturvarnare är därför ett bra komplement till en brandvarnare.
  3. Sammankopplingsbara brandvarnare rekommenderas om din bostad är större än 55 kvm eller har flera våningar. I händelse av brand larmar den första brandvarnaren de övriga brandvarnarna, vilket ökar sannolikheten avsevärt att ni hör brandlarmet i tid - när sekunderna räknas.
  4. Vid val av sammankopplingsbara brandvarnare kan man välja mellan enklare modeller som kommunicerar på en öppen radiofrekvens på 434 Mhz eller mer avancerade modeller som kommunicerar på en säker radiofrekvens på 868 Mhz.
  5. Batteritiden är ytterligare en viktig egenskap av en brandvarnare. Tänk på att en brandvarnare med ett batteri med en livslängd på 10 år inte bara kan vara ett betydligt billigare alternativet i längden, utan också kan öka bekvämligheten och säkerheten eftersom batteriet inte behöver bytas varje år.
 
Glöm inte att kontrollera dina brandvarnare flera gånger om året. Allt du borde veta om dina brandvarnare har vi sammanställt i vår guide om brandvarnare.

 

28 artiklar

Rutnät  Lista 

Fallande ordning
per sida
Fallande ordning
per sida