Brandstege Jimmy Fasad 4 - 15 m

JIMMY FASAD är en lätt, stark och smidig brandstege som finns i längder mellan 4 och 15 meter. Stegen är avsedd för villor, radhus och flervåningshus, den väger bara fem kilo i den vanligaste modellen och är därför lätt att handskas med. Utrymningsstegen har rejäla och greppvänliga fotsteg och klarar en belastning om 1500 kg. 

JIMMY FASAD skickas direkt från vår leverantör och skickas normalt inom en vecka, observera att längderna över 10 meter är beställningsvara med längre leveranstid.

Från 1 395 kr
+
 • Låga priser
 • Snabba leveranser
 • Öppet köp i 15 dagar
 • Tillgänglighet: I Lager
 • Lagervara med omgående leverans

Produktinformation brandstege Jimmy Fasad

Jimmy Fasad är en lätt, stark och smidig räddningsstege för hem- och kontorsbruk. Stegen är närmast avsedd för villor, radhus och flervåningshus. Jimmy Fasad väger bara fem kilo i den vanligaste modellen och är därför lätt att handskas med. Räddningsstegen har rejäla och greppvänliga fotsteg och klarar en belastning om 1500 kg. Tillverkad i Sverige enligt svenskt patent nr 34-308. Jimmy Fasad levereras komplett med krokar och öglor.

Jimmy Fasad finns som lagervara längder mellan 4 och 10 meter. Längder över 10 meter är en beställningsvara med en leveranstid på ca 5-10 arbetsdagar. Även längder över 15 meter kan tillverkas, kontakta oss vid intresse för en offert. 


Vilken längd behöver jag?

Lämplig längd på stegen är avståndet från fönstret till marken plus minst 50 cm. Om du inte kan mäta längden från fönstret ner till marken, kan du uppskatta längden enligt följande: i normalfall är det ca 3,5 - 5,0 meter från fönstret på andra våningen till marken, för varje våning utöver det tillkommer ca 2,5 - 3,5 meter.

Våning   Längd i meter   Antal steg   Förpackningsmått
B x D x H (cm) 
Vikt (kg)
 1 4 m 10 38 x 29 x 21 4,4
2 5 m 13 38 x 29 x 27 5,5
2 6 m 16 38 x 29 x 32 6,6
3 7 m 19 38 x 29 x 37 7,7
3 8 m 22 38 x 29 x 42 8,8
3 9 m 25 38 x 29 x 47 9,9
4 10 m 28 38 x 29 x 53 11,0
4 11 m 31 12,1
4 12 m 34 13,2
5 13 m 37 14,3
5 14 m 40 15,4
5 15 m 43 16,5

Teknisk specifikation

 • Banden av vävd polyester har en brottstyrka på 1.600 kg, de vita stegen är av åldringsbeständigt plastmaterial med halkskydd. Stegen är belastningstestad för 1.600 kg av Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut (SP).
 • Avstånd från öglorna (fästningspunkten) till första steget ca 1 meter
 • Stegavstånd: 35 cm
 • Stegyta: 12 x 35 cm
 • Brottstyrka per band: 1.600 kg
 • Färg på band: Orange
 • Färg på steg: Vit
 • Levereras komplett med krokar och öglor.
  

Montage av Jimmy Fasad

Installation

I kartongen medföljer två fästkrokar. Dessa skall fästas om möjligt ovanför fönstret på insidan i det rum där den skall användas. Tänk på avståndet mellan översta steget och in fästningsringarna är en meter av totallängden. Översta steget skall om möjligt hamna ca 30-40 cm nedanför fönstret, använd förlängningssats om så behövs.

Man kan naturligtvis fästa Jimmy Fasad på balkongräcken eller andra ställen med hjälp av karbinhakar eller dylikt, observera dock att det är viktigt att fästpunkterna är tillräckligt stabila för att bära en eller flera personer.

Ladda ner monterings- och bruksanvisning (PDF) 


Användning av Jimmy Fasad

Tack vare stegens konstruktion och smidiga material kan den inte trassla ihop sig. Den hänger rakt och är omedelbart klar för användning. Vid användning hängs stegen upp i fästkrokarna, varefter hela förpackningen kastas ut. Konstruktionen gör att stegen hamnar i rätt läge utan att trassla sig och kan därför användas omedelbart. 

RekommendationVid utklättring ur fönstret kan det kännas stabilare och tryggare om hålla i stegbanden samtidigt som du klättrar ut. Förlängningssats kan då behövas för att översta steget skall hamna på lämpligt avstånd under fönsterkant, annars finns risk att översta steget blockerar dig från att klättra ut mellan banden.

 

Specifikation
Leveranstid Lagervara med omgående leverans
Tillverkningsland Sverige
Certifikat CE
Produktvikt (kg) 5
Skriv din egen recension
Du recenserar:Brandstege Jimmy Fasad 4 - 15 m
Ditt betyg
Customer Questions
Hej! Jag är intresserad av att köpa er brandstege. Jag kommer behöva ca. 15 m stege. Hur stor plats tar den ihop packad? Tack på förhand! Vänliga hälsningar Emelie

Hej Emelie, När du inte använder stegen så förvaras den ihoprullad så den tar inte så mycket palts, det blir mest på höjden. Tyvärr så kan vi inte ge dig exakta mått då dessa skickas direkt från leverantören. Räkna med ca 60 cm brett och 60-70 cm högt...

Hej, kan man fästa stegen i ett balkongräcke?Dan

Hej Dan, Ifall du kan montera krokarna på balkongen så kan du fästa stegen i dem men inte direkt i balkonräcket, ifall du önskar den funktionen ska du kika på brandstege från Housegard där man krokar fast stegen. Mvh Sarah

Vi bor i en lägenhet på 8:e våningen med balkong och undrar om det finns brandstege som skulle passa?

För utrymning från 8:e våningen behöver man en brandstege med en längd på ca 25 meter, och det finns inga brandstegar som är såpass långa. Anledningen är att brandstegen skulle bli väldigt stor, tung och otymplig, och att utrymningen inte skulle kunna...

Finns de möjlighet att fästa brandstege Jimmy Fasad runt möbel som man kan göra med räddningslinan?

Principiellt är det fullt möjligt men det är kanske ett onödigt klumpigt och dyrt alternativ (eftersom man måste köpa en längre brandstege för att kunna komma åt och rund möbeln). Samtidigt är det naturligtvis otroligt viktigt att man är säker på att...

Kan jag montera brandstege Jimmy Fasad på balkongräcket?
Hej! Finns det någon brandstege som man kan hänga i ett fönster med karmbredd 50 cm?

Nej, det finns inga stegar som man bara kan hänga över en såpass bred fönsterkarm. Som du säkert sett har vi diverse andra brandstegar och utrymningsselar i vårt sortiment som man enkelt kan fästa på balkongräcken, krokar, rund möbler etc.https://www...

Fick du inte svar på din fråga?
Vi hittade andra produkter som du kanske gillar!