JavaScript seems to be disabled in your browser.
Du måste ha JavaScript aktiverat i din webbläsare för att kunna använda funktionaliteten på denna hemsida.

Brandstege Jimmy Fasad 4 - 15 m

Brandstege Jimmy Fasad 4 - 15 m

  • Brandstege Jimmy Fasad 4 - 15 m
  • Brandstege Jimmy Fasad 4 - 15 m
  • Brandstege Jimmy Fasad 4 - 15 m
  • Brandstege Jimmy Fasad 4 - 15 m
manufacturer
Fler produkter från Jimmy Fasad

JIMMY FASAD är en lätt, stark och smidig brandstege som finns i längder mellan 4 och 15 meter. Stegen är avsedd för villor, radhus och flervåningshus, den väger bara fem kilo i den vanligaste modellen och är därför lätt att handskas med. Utrymningsstegen har rejäla och greppvänliga fotsteg och klarar en belastning om 1500 kg. 

JIMMY FASAD skickas direkt från vår leverantör och skickas normalt inom en vecka, observera att längderna över 10 meter är beställningsvara med längre leveranstid.

1 395,00 kr
1 395,00 kr
Ladda ner produktblad (PDF)

Produktinformation brandstege Jimmy Fasad

Jimmy Fasad är en lätt, stark och smidig räddningsstege för hem- och kontorsbruk. Stegen är närmast avsedd för villor, radhus och flervåningshus. Jimmy Fasad väger bara fem kilo i den vanligaste modellen och är därför lätt att handskas med. Räddningsstegen har rejäla och greppvänliga fotsteg och klarar en belastning om 1500 kg. Tillverkad i Sverige enligt svenskt patent nr 34-308. Jimmy Fasad levereras komplett med krokar och öglor.

Jimmy Fasad finns som lagervara längder mellan 4 och 10 meter. Längder över 10 meter är en beställningsvara med en leveranstid på ca 5-10 arbetsdagar. Även längder över 15 meter kan tillverkas, kontakta oss vid intresse för en offert. 


Vilken längd behöver jag?

Lämplig längd på stegen är avståndet från fönstret till marken plus minst 50 cm. Om du inte kan mäta längden från fönstret ner till marken, kan du uppskatta längden enligt följande: i normalfall är det ca 3,5 - 5,0 meter från fönstret på andra våningen till marken, för varje våning utöver det tillkommer ca 2,5 - 3,5 meter.

Våning Längd i meter Antal steg
 1 4 m 10
2 5 m 13
2 6 m 16
3 7 m 19
3 8 m 22
3 9 m 25
4 10 m 28
4 11 m 31
4 12 m 34
5 13 m 37
5 14 m 40
5 15 m 43


Material

Banden av vävd polyester har en brottstyrka på 1.600 kg, de vita stegen är av åldringsbeständigt plastmaterial med halkskydd. Stegen är belastningstestad för 1.600 kg av Sveriges Provnings- och Forskningsinstitut (SP).


Specifikation

  • Stegavstånd: 35 cm
  • Stegyta: 12 x 35 cm
  • Brottstyrka per band: 1.600 kg
  • Färg på band: Orange
  • Färg på steg: Vit
  • Levereras komplett med krokar och öglor.
  

Montage av Jimmy Fasad

Installation

I kartongen medföljer två fästkrokar. Dessa skall fästas under eller ovanför fönstret på insidan i det rum där den skall användas. Tänk på avståndet mellan översta steget och in fästningsringarna är en meter av totallängden. Översta fotsteget skall om möjligt hamna ca 30-40 cm nedanför fönstret, använd förlängningssats om så behövs.

Ladda ner monterings- och bruksanvisning (PDF) 


Användning av Jimmy Fasad

Tack vare stegens konstruktion och smidiga material kan den inte trassla ihop sig. Den hänger rakt och är omedelbart klar för användning. Vid användning hängs stegen upp i fästkrokarna, varefter hela förpackningen kastas ut. Konstruktionen gör att stegen hamnar i rätt läge utan att trassla sig och kan därför användas omedelbart. 

Rekommendation: Vid utklättring ur fönstret kan det kännas stabilare och tryggare om hålla i stegbanden samtidigt som du klättrar ut. Förlängningssats kan då behövas för att översta steget skall hamna på lämpligt avstånd under fönsterkant, annars finns risk att översta steget blockerar dig från att klättra ut mellan banden.

 

Godkännanden CE
Produktvikt (kg) 5