Gasvarnare Housegard 230V

Housegards gasvarnare rekommenderas till husvagnen, båten och i sommarstugan. Den varnar dig när den upptäcker gasol, LPG-gas, LNG-gas, stadsgas och naturgas. Gasvarnaren har inbyggd sensor med självtest och 5 års livslängd.

375,00 kr
 
 • Låga priser
 • Snabba leveranser
 • Öppet köp i 15 dagar
Lagervara

Om gasvarnare

Brandvarnare  

En gasvarnare reagerar på osynliga men brand- och explosionsfarliga gaser som gasol, LPG-gas, LNG-gas, stadsgas, naturgas mm. En gasvarnare slår larm långt innan koncentrationen blivit så hög att fara för explosion föreligger.

Lär dig mer om olika typer av brand- och gasvarnare samt var man ska installera och hur man bör underhålla en brandvarnare med mera i vår guide om brandvarnare.

Om gasvarnare

Brandvarnare

En gasvarnare reagerar på osynliga men brand- och explosionsfarliga gaser som gasol, LPG-gas, LNG-gas, stadsgas, naturgas mm. En gasvarnare slår larm långt innan koncentrationen blivit så hög att fara för explosion föreligger.

Lär dig mer om olika typer av brand- och gasvarnare samt var man ska installera och hur man bör underhålla en brandvarnare med mera i vår guide om brandvarnare.

Produktegenskaper för gasvarnare Housegard 230V

 • Housegards gasvarnare är enkel att installera och reagerar snabbt på gas och larmar dig med en ljudsignal på 85 db.
 • Strömkälla: AC 220-240V / 50 Hz
 • Känslighet: 10%
 • Strömförbrukning: 4 W
 • Arbetstemperatur:-10 °C - +40 °C
 • Omgivande Luftfuktighet: max. 90%
 • Larm Ljudnivå: 85 decibel på 3 meter
 • 3 års garanti
 

 

Placering av gasvarnare

Placering av gasvarnare beror på vilken typ av gas som ska upptäckas.

 • Naturgas och stadsgas är lättare än luft och stiger upp mot taket vid läckage. Gasvarnaren ska därför monteras ca 15-30 cm under taket .
 • Flaskgas (gasol) och LPG-gas (butan, propan etc) är tyngre än luft och sjunker därför ned mot golvet vid läckage. Gasvarnaren ska därför monteras ca 15-30 cm ovanpå golvet.

 

Tänk på!

Den största risken vid normal användning av gasol är att det läcker i slangar och anslutningar. Tänk på att gasolflaskan ska förvaras stående och i ett utrymme som är ventilerat och som mynnar över bord (på båten). Gör ett läcktest på gasolslangarna med till exempel såpvatten. Kolla slangens tillverkningsår och byt om den är för gammal. Kontrollera alla fasta rörledningar samt kopplingar och skarvar till bränsle- och gasolutrustningen. Reduceringsventilen måste vara felfri, den som ser till att rätt tryck erhålls. Testa att gaslarmet funkar.

Specifikation
Leveranstid Lagervara
Garanti 2 år
Typ av varnare Gasvarnare
Certifikat CE
Godkänd Ja
Certifierad produkt SS-EN 14604 - Brandvarnare
Signalstyrka (dB) 85 dB
Sammankopplingsbar Nej
Pausfunktion Nej
Strömkälla 220V AC
Färg Vit
Produktvikt (kg) 0.4000
Jag har problem med falsklarm med mina brandvarnare, vad kan jag göra?
Nästan alla falsklarm beror på miljön som brandvarnaren är uppsatta i, till exempel att det finns för mycket damm, smuts, kondens eller liknande i luften. Vi rekommenderar därför alltid att läsa och följa anvisningarna i denna guide om falsklarm först.
Vilken gas använder i lägenheter i bandhagen?
Det borde väl vara stadsgas men för att vara säker skulle jag rekommendera att kontakta Stockholms Gas.
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Gasvarnare Housegard 230V
Your Rating