Koldioxid / Kolsyresläckare Firemill Svart

Firemill är en liten kolsyresläckare som drivs av vanlig kolsyrepatroner till Sodastream.

Det kan kännas övermäktigt att ta fram en brandsläckare. Det gör att många vid en begynnande brand tar det man råkar ha nära, som ett lock, en trasa eller lite vatten. Trots att de som släckmetoder är mindre effektiva och i många fall till och med farliga. Firemill sänker tröskeln till att ta fram brandsläckaren genom att den går att öva med i hemmet. Det gör att släckningen kan bli en instinkt.

1 490 kr
- +
  • Låga priser
  • Snabba leveranser
  • Öppet köp i 15 dagar
  • Tillgänglighet: I Lager
  • Lagervara med omgående leverans

Produktfilm om kolsyresläckare till köket Firemill


Om brandsläckare

Brandsläckare  

Det finns olika typer av brandsläckare, varav pulversläckare, skumsläckare, koldioxidsläckare och vattensläckare är de vanligaste. Valet av brandsläckare bör baseras på vilken typ av brand som kan uppstå där den ska placeras, och vem som ska använda brandsläckaren. Dessa faktorer avgör vilken typ av släckmedel, samt vilken mängd släckmedel, dvs storlek på släckaren, som är lämpligast.

Koldioxid är en gas och har som släckmedel den stora fördelen att den inte smutsar ner och inte leder elektrisk ström. Koldioxidsläckare kan därför användas mot brand i känslig elektronisk utrustning. Observera att koldioxid inte är särskilt effektivt som släckmedel, och lätt blåser bort utomhus. 

Lär dig mer om de olika typer av brandsläckare, effektivitetsklassningen av brandsläckare, SS-EN 3 samt färgval och mycket mer i vår guide om brandsläckare.

  

Produktegenskaper för kolsyresläckare Firemill Svart

  • Tiden mellan upptäckten av en brand och starten på släckningen är det som avgör hur stor skadan blir. Där kan en lättillgänglig brandsläckare göra skillnad. För att släcka en eld med Firemill behövs bara en twist, som att skruva på en pepparkvarn. Firemill är ett komplement till en vanlig brandsläckare och speciellt lämpad för små bränder i köket.
  • Firemills design är sprungen ur en skandinavisk formtradition. Rena linjer och avskalad estetik. Skapad för att stå framme och synas. Att vara nära till hands och snabb till släckning.
  • När kolsyrepatronen är slut kan du enkelt fylla på din Firemill med en ny patron, precis som med en kolsyremaskin. Patronen är fäst i botten på din Firemill och skyddas av ett metallhölje. Du hittar kolsyrepatronerna i vanliga hushållsbutiker.
  • Färg: Svart
  • Levereras med en utbytbar koldioxidpatron från AGA på 425 gram

 

Koldioxisläckare är avsedda för släckning av brand i vätskor (t ex bensin och olja), gas och elektrisk utrustning.

 

IF DESIGN AWARD

IF DESIGN AWARD är bland de mest prestigefyllda och största designtävlingarna i världen. Sedan 1953 har designers, tillverkare och användare tittat på iF som ett tecken på bra design. En iF DESIGN AWARD är ett förstklassigt bevis, ett vittnesbörd om kvalitet, för användare är det en symbol för förtroende. Inventi Vidi blev utsedd till en av vinnarna av det prestigefulla priset iF Design Award 2018 

 

Mer information
Leveranstid Lagervara med omgående leverans
Brandklass Nej
Släckmedel Koldioxid
Innehåll 425 g
Släckeffekt Nej
Godkänd Ja
Certifikat n/a
Höjd (mm) Nej
Bredd (mm) Nej
Längd (mm) Nej
Färg Svart
Produktvikt (kg) 0.2170
Skriv din egen recension
Du recenserar:Koldioxid / Kolsyresläckare Firemill Svart
Ditt betyg
Customer Questions
Vilken färg får en brandsläckare ha?

Brandsläckare ska vara röda på allmänna platser och arbetsplatser. En handbrandsläckare ska generellt vara röd, vilket även är den färg som tillåts i standarden för utformning av handbrandsläckare (SS-EN 3-7:2004+A1:2007). Detta för att man lätt skall...

Fick du svar på din fråga?