Låsbart handtag till fönster / altandörr ASSA 876-S

Rating:
0% of 100

Godkänt säkerhetshandtag som monteras på insidan av fönster, fönsterdörrar och skåpdörrar som har spanjolett för att säkra mot inbrott och obehörigt öppnande. Handtagen kan fås med lika eller olika låsning, med tryckcylinder 4484 som även fönsterlås 2820 och 2830 har.

Låsbart med tryckcylinder 4484 (ingår ej).Köp till tryckcylinder här!

Från 375,00 kr
 
 • Låga priser
 • Snabba leveranser
 • Öppet köp i 15 dagar
Lagervara, leverans inom 2-5 arbetsdagar

Om fönsterhandtag

Fönsterlås  

Inbrott sker ofta genom fönster och altandörrar utan insyn från gatan eller från grannar, oftast på baksidan av huset. Det vanligaste sättet är att inbrottstjuven slår ett litet hål i fönstret / altandörren för att helt enkelt öppna fönstret / altandörren med handtaget inifrån.

Ett låsbart handtag är därför ett effektivt inbrottsskydd, som kan kompletteras med ett fönsterlås om man vill förstärka inbrottsskyddet ytterligare. Det finns tre olika typer av låsbara handtag:

 • Låsbara handtag med låscylinder, som ofta kan fås med befintlig låsning som dina hus- eller lägenhetsnycklar, dvs du slipper ytterligare uppsättningar nycklar, som alltför ofta "göms" under fönsterbrädan eller på gardinstången.
 • Låsbara handtag med nummerlås.
 • Låsbara handtag med elektronisk låsning.
Vanliga handtag utan låscylinder ger ingen godkänd låsning, om fönstret / altandörren inte kompletteras med ett godkänt fönsterlås. 

Observera att försäkringsbolagen kan ha särskilda krav på inbrottsskydd av fönster och altandörrar. Kraven kan omfatta låsbara hantag och fönsterlås med nyckel för samtliga fönster / altandörrar, inkrypningsskydd med mera, och beror i hög grad på hur mycket dina värdesaker är försäkrat för, men också var och på vilket sätt du bor. Läs mer om eventuella krav från försäkringsbolag.

Produktegenskaper för ASSA 876S

 • Godkända enligt SS 3620 Klass B. Finns rakt, höger, vänster.
 • Låsbart med tryckcylinder 4484 - Ingår ej! Köp till tryckcylinder här!
 • Sprintlängd:  53 mm
 • Skruv: Erforderlig envägsskruv ingår
 • Handtagen kan fås med lika eller olika låsning, och med samma låsning som fönsterlås 2820 och 2830
 • Handtagen av zamakmetall förkromad eller mattkromad
 • Sprint av 8 mm förzinkat fyrkantstål

 

Montage

Ladda ner montageanvisning (PDF, öppnas i nytt fönster).

Specifikation
Leveranstid Lagervara, leverans inom 2-5 arbetsdagar
Godkänd Ja
Säkerhetsklass Klass B
Cylindertyp Fix tryckcylinder
Certifierad produkt SS 3620 - Fönsterlås
Låssystem Fix
Godkännanden SBSC - Certifierad produkt, Svenska Stöldskyddsföreningen (SSF), Sverige
Produktvikt (kg) 0.5000
Hej, Tacksam om ni kan hjälpa till med två mått (för ASSA 876S - höger): - cc mellan skruvhålen - avstånd mellan centrum av skruvhål och neder-/underkant av av handtaget - mot fönsterkarm? Tack på förhand,

Hej! Vi har nu laddat upp ytterligare en ritning där samtliga mått finns med. Tyvärr är kvalitén på bilden ganska dålig men det går att läsa av måtten. Du hittar bilden på produktsidan för ASSA 876S. Mvh /Magnus

Skall beställa 2 st Handtag fö, art nr 876S för altandörr med spanjolett. Hur skall jag tolka "handtaget svängning? Spanjoletten är monterad i dörrens högra kant sett inifrån.
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Låsbart handtag till fönster / altandörr ASSA 876-S
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!