MärkDNA Heavy Duty / Outdoor SmartDNA®

Skydda din verksamhet genom att märka maskiner, verktyg, fordon, metaller (kopparplåt) samt värdesaker med märk-DNA från SmartDNA, så minskar risken för stölder med upp till 80%. Denna produkt är speciellt framtagen för hantverkare, verkstäder, bönder och företagare som vill märka ett större antal verktyg, metaller med mera (upp till 3.400 föremål), som är utsatta för slitage och tuffa miljöer. 

Läs mer om de olika storlekar nedan.

Från 2 995,00 kr
 
 • Låga priser
 • Snabba leveranser
 • Öppet köp i 15 dagar
Lagervara

Om stöldskyddsmärkning

Stöldskyddsmärkning  

Stöldskyddsmärkning är ett mycket effektivt sätt att avskräcka från stölder och att klara av stölder och få tillbaka stöldgodset. Med hjälp av stöldskyddsmärkning kan nämligen upphittat stöldgod kopplas till rapporterade stölder, och på så sätt riskerar dem som hittats med stöldgods att fällas för inbrott, stöld och / eller häleri - en risk som de flesta tjuvar helst undviker.

DNA märkning är en mycket effektiv stöldskyddsmärkning, inte minst på grund av att Polisen har både utrustning och rutiner för att hitta och identifiera DNA märkningar. 

Läs mer om stöldskyddsmärkning och DNA märkning i vår guide om stöldskyddsmärkning.

Om stöldskyddsmärkning

Stöldskyddsmärkning

Stöldskyddsmärkning är ett mycket effektivt sätt att avskräcka från stölder och att klara av stölder och få tillbaka stöldgodset. Med hjälp av stöldskyddsmärkning kan nämligen upphittat stöldgod kopplas till rapporterade stölder, och på så sätt riskerar dem som hittats med stöldgods att fällas för inbrott, stöld och / eller häleri - en risk som de flesta tjuvar helst undviker.

DNA märkning är en mycket effektiv stöldskyddsmärkning, inte minst på grund av att Polisen har både utrustning och rutiner för att hitta och identifiera DNA märkningar. 

Läs mer om stöldskyddsmärkning och DNA märkning i vår guide om stöldskyddsmärkning.

Produktfilm om SmartDNA®


Om MärkDNA från SmartDNA®

SmartDNA® erbjuder ett enkelt sätt att förebygga stöld och minska risken för kostsamma avbrott i verksamheten. Genom att märka maskiner, verktyg, fordon, metaller samt värdesaker med SmartDNA® så minskar risken för stölder. SmartDNA® är godkänt av NFC (f.d Statens kriminaltekniska laboratorium), RPS (Rikspolisstyrelsen). 

SmartDNA® HeavyDuty ger en unik möjlighet att märka egendom. SmartDNA® kan appliceras på en rad olika sätt och erbjuder ett helt nytt och effektivt brottsförebyggande skydd. Det är enkelt att hantera, märka och registrera. En viktig del i arbetet är att sätta upp dekaler och skyltar som informerar om att egendomen, bilen eller maskinen är märkt vilket har en starkt förebyggande effekt. Om det trots allt blir en stöld, har polisen med hjälp av DNA-tekniken goda möjligheter att fastställa ägandet vid tillslag hos hälare eller andra kriminella grupper. Belyst med speciellt UV-ljus syns märkningen och kan spåras. När märkningen har penslats på är det omöjligt för brottslingar att tvätta bort eller förstöra märkningen.

MärkDNA från SmartDNA® bidrar till att 

 • Avskräcker och förebygger mot stölder och inbrott på företaget och i servicebilarna.
 • Förebygger kostsamma driftavbrott och störningar i produktionen
 • Förebygger återställningskostnader
 • Ökar polisens möjlighet att klara upp brottet och återfå stöldgods
 • Kostnadseffektivt i förhållande till väktare eller kameror

 

Produktegenskaper för SmartDNA® Heavy Duty / Outdoor

SmartDNA HeavyDuty kan med fördel användas för märkning av:

 • Alla former av verktyg och maskiner
 • Koppar och andra utomhusmetaller
 • Traktorer, grävare och andra fordon
 • Biltillbehör såsom fälgar, ljusbågar till fordon
 • Båtmotorer, drev och annan båttillbehör (såsom GPS, rattar)
 • Cyklar, motorcyklar, snöskoter och vattenskoter (t ex vid uthyrningsverksamhet)
 • Datorer, mobiltelefoner, surfplattor, digitalkameror, lasermätare mm

 

Storlekar

SmartDNA® Heavy Duty / Outdoor kommer i en praktisk sprayflaska och finns i följande storlekar:

 

Large

Medium

Small 

Antal sprayduschar / sprayningar per sprayflaska

1.700

500

100

Sprayflaskan räcker ungefär till följande antal föremål

3.400

1000

200

(En spraydusch kan täcka två föremål om man har dom bredvid varandra)

 

Förpackningsinnehåll

I varje paket ingår följande antal dekaler och skyltar

 • 1 sprayflaska SmartDNA® HeavyDuty i önskad storlek
 • 10 st deklar med 10 cm diameter
 • 10 st dekaler med 5 cm diameter
 • 63 st smådekaler (3 x 21 dekaler)
 • 4 st skyltar (A4)
Specifikation
Leveranstid Lagervara
Varumärke smartDNA
Typ av stöldskyddsmärkning DNA, Dekaler
Godkänd Ja
Certifierad produkt PAS 820 - DNA-märkning, SSF 1098 - MärkDNA
Godkännanden SBSC - Certifierad produkt
CE märkning Ja
Produktvikt (kg) 0.5
Vilka skillnader finns mellan de olika DNA-märkningsprodukter på marknaden?
Det finns flera DNA-märkningsprodukter på markanden, som skiljer sig avsevärt på en rad punkter.
Hur registreras DNA-märkningen?
I paketet med DNA-märkningen ingår ett informationsblad med en tydlig beskrivning av registreringsförfarandet. I korta drag registrerar man sin unika och personliga märk DNA-kod ('DNA Vial code') på tillverkarens hemsida. Där registrerar man även samtliga...
Hur ska man stöldskyddsmärka bilen med DNA märkning?
DNA märkning ska appliceras på stöldbegärliga föremål i fordonet som ratten, audio-/ navigationsutrustning, Xenon-lamporna, fälgarna samt höger vägg inne i bagageutrymme.
Går det bra att applicera SmartDNA på papper?
Det beror dels på pappret och dels på färgen / trycket på pappret. Själva vätskan är färglös / genomskinlig men det kan inte uteslutas att färgen på pappret missfärgas, varför vi rekommenderar att märka en del / sida av pappret där det inte spelar så...
Finns MärkDNA Hempaket SmartDNA® både med och utan möjlighet till överlåtelse? Var anger man det i så fall i beställningen? Samma pris? Tillkommer det några abonnemangs- eller ändringskostnader ( t.ex. vid registrering av överlåtelse av ägare)?
SmartDNA erbjuder inte möjlighet till överlåtelse, därför ska vid en försäljning alltid ett köpeavtal skrivas, eller åtminstone ett kvitto utfärdas, där DNA märkningen av produkten framgår så att både säljaren och köparen är medvetna om att produkten är DNA märkt. Vid stöld av ett föremål, som köptes med befintlig DNA märkning, bör Polisen informeras om DNA märkningen i polisanmälan med information om den i databasen registrerade ursprungliga ägaren. Inga abonnemangs- eller tilläggsavgifter tillkommer.
Hur åldringsbeständig är DNA märkningen?
Själva DNA märkningen är extremt åldersbeständing och försvinner inte om den inte slits/nöts bort. Därför bör man applicera DNA märkningen helst i håligheter/skrovligheter där DNA märkningen är skyddad från slitage. Den fluorescerande färgen mattas ...
Hur ska man göra när man säljer föremål med DNA märkning?
Det finns DNA märkning både med och utan möjlighet till överlåtelse. Om produkten erbjuder möjlighet till överlåtelse, bör denna överlåtelse ske vid försäljning. Därmed avregistreras den gamla ägaren och istället registreras den nya ägaren. Om produkten...
Kan man ta bort DNA märkningen?
Nej, DNA märkningen kan inte tas bort, åtminstone inte på ett enkelt sätt. Och just detta är ju också meningen, annars skulle ju tjuven kunna ta bort DNA märkningen också. Däremot kan märk DNA nötas bort över längre tidsperioder och på ställen som är...
Jag kommer att byta bil i veckan. Hur gör jag med DNA-märkningen i den gamla bilen?
DNA-märkningen är länkad till bilens registreringsnummer, om det är gjort av en privatperson, så vid ett ägarbyte gör det inte någon skillnad. Dock så ska man uppge på kvittot vid försäljningen att den är DNA-märkt. 
Är SmartDNA-vätskan hälsofarlig? Och vad ska man göra när man har fått SmartDNA-vätskan på sig?
SmartDNA är inte klassificerad som hälsofarlig och det räcker med att skölja bort SmartDNA-vätskan med vatten och tvål.
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:MärkDNA Heavy Duty / Outdoor SmartDNA®
Your Rating