MärkDNA Hempaket SmartDNA®

SmartDNA® är en godkänd stöldskyddsmärkning (enligt SSF 1098). SmartDNA® fungerar utmärkt på alla värdesaker i villan, lägenheten, sommarstugan, husvagnen, bilen och båten och minskar inbrotts- och stöldrisken med upp till 95%. SmartDNA® innehåller äkta DNA, framställt från växtriket.

Flaskan har en unik DNA kod som registreras i en internationell databas, och om stulna objekt med DNA märkningen hittas kan de sedan kopplas till ägaren och tjuvarna kan fällas för stölden. Polisen har tillgång till databasen. MärkDNA syns endast i ett speciellt UV ljus och kan inte tvättas bort. Under UV-ljus lyser allt damm och fibrer blått vilket kan göra det svårt att identifiera vad som är märkt eller inte. SmartDNA® däremot, lyser klart rött/rosa under Polisens UV-ljus, vilket gör det enkelt att identifiera. SmartDNA® har kvalitetssäkrats och godkänts enligt Stöldskyddsföreningens norm (SSF 1098 Utgåva 1 MärkDNA) samt av Polisen, Rikspolisstyrelsen (RPS) samt Nationellt Forensiskt Centrum (NFC), före detta Statens Kriminaltekniska Laboratorium (SKL).

I priset för hempaketet ingår en flaska DNA märkning, en stor uppsättning dekaler, databasregistrering och laboratoriekostnader. Inga månadskostnader tillkommer.

Specialpris 745,00 kr Ordinarie pris 995,00 kr
 
 • Låga priser
 • Snabba leveranser
 • Öppet köp i 15 dagar
Lagervara

Om stöldskyddsmärkning

Stöldskyddsmärkning  

Stöldskyddsmärkning är ett mycket effektivt sätt att avskräcka från stölder och att klara av stölder och få tillbaka stöldgodset. Med hjälp av stöldskyddsmärkning kan nämligen upphittat stöldgod kopplas till rapporterade stölder, och på så sätt riskerar dem som hittats med stöldgods att fällas för inbrott, stöld och / eller häleri - en risk som de flesta tjuvar helst undviker.

DNA märkning är en mycket effektiv stöldskyddsmärkning, inte minst på grund av att Polisen har både utrustning och rutiner för att hitta och identifiera DNA märkningar. 

Läs mer om stöldskyddsmärkning och DNA märkning i vår guide om stöldskyddsmärkning.

Om stöldskyddsmärkning

Stöldskyddsmärkning

Stöldskyddsmärkning är ett mycket effektivt sätt att avskräcka från stölder och att klara av stölder och få tillbaka stöldgodset. Med hjälp av stöldskyddsmärkning kan nämligen upphittat stöldgod kopplas till rapporterade stölder, och på så sätt riskerar dem som hittats med stöldgods att fällas för inbrott, stöld och / eller häleri - en risk som de flesta tjuvar helst undviker.

DNA märkning är en mycket effektiv stöldskyddsmärkning, inte minst på grund av att Polisen har både utrustning och rutiner för att hitta och identifiera DNA märkningar. 

Läs mer om stöldskyddsmärkning och DNA märkning i vår guide om stöldskyddsmärkning.

Produktegenskaper för Hempaket SmartDNA®

SmartDNA® är framställt av applied dna sciences, ett av världens främsta DNA laboratorier, som är leverantör till bland annat amerikanska försvaret (US Army). SmartDNA® kan appliceras på alla stöldbegärliga objekt och ger ett helt nytt och effektivt brottsförebyggande skydd. SmartDNA® är omöjligt för tjuven att tvätta bort, förstöra eller på annat sätt skydda sig emot. Varje flaska SmartDNA® innehåller en unik DNA, vilket gör det möjligt att spåra och binda kriminella till platsen och händelsen. 

 • SmartDNA® är osynlig när den har applicerats, till skillnad från många andra DNA märkprodukter på marknaden som syns och känns tydlig. Detta innebär att SmartDNA® kan användas även på värdefulla föremål som klockor och konst.
 • SmartDNA® erbjuder fler märkpunkter än andra märk DNA produkter på marknaden, vilket innebär att man kan märka flest föremål med SmartDNA®.
 • SmartDNA® innehåller inga mikropunkter. Mikropunkter syns på märkta föremål som fula fläckar. 
 • SmartDNA® är den enda "riktiga" DNA produkten på marknaden som har framställts med biologisk DNA.
 • Ingen annan DNA-märkning används och rekommenderas av så många stora bolag och organisatioer som SmartDNA®, bland annat försäkringsbolagen If, Moderna Försäkringar och Folksam, samt Svensk Handel, Guldfynd, BMW, VW, Vattenfall, EON, Svensk Bevakningstjänst, Plåtslagarna riksförbund, fmånga kommuner med flera.
 • SmartDNA® är godkänt enligt SSF 1098 Utgåva 1 och PAS 820, databasen är godkänd enligt ISO 27000 och hanteringen av personuppgifter i databasen uppfyller dataskyddsförordningen (GDPR).

 

Produktfilm om stöldskyddsmärkning med SmartDNA®

 

Användningsområden för DNA-märkning

SmartDNA® lämpar sig bland annat inom följande användningsområden:

 • Datorer, mobiltelefoner, surfplattor, digitalkameror
 • Värdesaker, smycken, konst
 • Bilar och bildelar (ratt, bilstereo, navigator, stolar mm)
 • Cyklar, motorcyklar och fyrhjulingar (ATV)
 • Båtar, båtmotorer (väderskyddat) och båtutrustning

 

Polisen och NFC rekommenderar SmartDNA®

Tekniken har används med bra resultat av polisen i både USA och Storbritanien. I Stockholms län har polisen studerat och gjort testar av SmartDNA® där man kommit fram till att dess unika egenskaper gör att brottslingar kan bindas till brott.

”Du har större chans att återfå stulet gods! Tänk också på att tjuven skyr märkta saker! SmartDNA® är ett bra komplement i Grannsamverkan!” säger Roland Borgström Brottsförebyggande Närpolis, Järfälla

  

Förpackningsinnehåll av Hempaket SmartDNA®

Stöldskyddsmärkning SmartDNA® för privat bruk innehåller:

 • 1 flaska SmartDNA®, som räcker till ca 400 märkpunkter 
 • 5 stycken UV-laminerade stora dekaler (med diameter 100 mm)
 • 5 stycken UV-laminerade små dekaler (med diameter 50 mm)
 • 4 stycken bildekaler (2 stycken runda med diameter 50 mm och 2 i format 80 x 25 mm)
 • 21 stycken minidekaler (i format 30 x 15 mm)

I priset för SmartDNA® ingår databasregistrering, laboratoriekostnader och dekaler. 

 

Användarmanual

Info  

Ladda ner användarmanualen om SmartDNA®.

Specifikation
Leveranstid Lagervara
Tillverkningsland USA
Typ av stöldskyddsmärkning DNA, Dekaler
Godkänd Ja
Certifierad produkt PAS 820 - DNA-märkning, SSF 1098 - MärkDNA
Godkännanden SBSC - Certifierad produkt
CE märkning Ja
Flaskinnehåll (ml) 5
Produktvikt (kg) 0.3000
Vilka skillnader finns mellan de olika DNA-märkningsprodukter på marknaden?
Det finns flera DNA-märkningsprodukter på markanden, som skiljer sig avsevärt på en rad punkter.
Vad är skillnaden mellan DNA- och ISR stöldskyddsmärkning?
Stöldskyddsmärkning med DNA och ISR fungerar på ett liknande sätt genom att man märka ett föremål med en personlig kod och att koden registreras i en databas som Polisen, Tullen m fl har tillgång till. På så sätt kan man koppla ett stulet föremål till ägaren och detta har en stöldskyddsförebyggande effekt. 
Hur många milliliter vätska innehåller flaskan i hempaket SmartDNA?
En flaska i hempaket SmartDNA UTAN mikropunkter innehåller ca 5 ml märkvätska och räcker till hela 400 märkpunkter. En flaska i hempaket SmartDNA MED mikropunkter innehåller ca 3 ml märkvätska och räcker till hela 300 märkpunkter.
Hur registreras DNA-märkningen?
I paketet med DNA-märkningen ingår ett informationsblad med en tydlig beskrivning av registreringsförfarandet. I korta drag registrerar man sin unika och personliga märk DNA-kod ('DNA Vial code') på tillverkarens hemsida. Där registrerar man även samtliga...
Hur ska man stöldskyddsmärka bilen med DNA märkning?
DNA märkning ska appliceras på stöldbegärliga föremål i fordonet som ratten, audio-/ navigationsutrustning, Xenon-lamporna, fälgarna samt höger vägg inne i bagageutrymme.
Går det bra att applicera SmartDNA på papper?
Det beror dels på pappret och dels på färgen / trycket på pappret. Själva vätskan är färglös / genomskinlig men det kan inte uteslutas att färgen på pappret missfärgas, varför vi rekommenderar att märka en del / sida av pappret där det inte spelar så...
Hur spårar polisen en produkt med DNA-märkning?
Du märker dina föremål och registrerar dem i tillverkarens databas med din unika DNA-kod. Om polisen stöter på stulet gods så lyser de med en UV-lampa, tar prov på DNA-koden och skickar till ett laboratorium och kan sedan söka upp dig i DNA databasen...
Finns MärkDNA Hempaket SmartDNA® både med och utan möjlighet till överlåtelse? Var anger man det i så fall i beställningen? Samma pris? Tillkommer det några abonnemangs- eller ändringskostnader ( t.ex. vid registrering av överlåtelse av ägare)?
SmartDNA erbjuder inte möjlighet till överlåtelse, därför ska vid en försäljning alltid ett köpeavtal skrivas, eller åtminstone ett kvitto utfärdas, där DNA märkningen av produkten framgår så att både säljaren och köparen är medvetna om att produkten är DNA märkt. Vid stöld av ett föremål, som köptes med befintlig DNA märkning, bör Polisen informeras om DNA märkningen i polisanmälan med information om den i databasen registrerade ursprungliga ägaren. Inga abonnemangs- eller tilläggsavgifter tillkommer.
Hur åldringsbeständig är DNA märkningen?
Själva DNA märkningen är extremt åldersbeständing och försvinner inte om den inte slits/nöts bort. Därför bör man applicera DNA märkningen helst i håligheter/skrovligheter där DNA märkningen är skyddad från slitage. Den fluorescerande färgen mattas ...
Hur ska man göra när man säljer föremål med DNA märkning?
Det finns DNA märkning både med och utan möjlighet till överlåtelse. Om produkten erbjuder möjlighet till överlåtelse, bör denna överlåtelse ske vid försäljning. Därmed avregistreras den gamla ägaren och istället registreras den nya ägaren. Om produkten...
Kan man ta bort DNA märkningen?
Nej, DNA märkningen kan inte tas bort, åtminstone inte på ett enkelt sätt. Och just detta är ju också meningen, annars skulle ju tjuven kunna ta bort DNA märkningen också. Däremot kan märk DNA nötas bort över längre tidsperioder och på ställen som är...
Hur länge kan man använda flaskan när den är bruten?
På förpackningen finns ett bäst-före datum, innan man bör har använt innehållet. Efter bäst-före datumet så mattas UV-färgen av i flaskan men så länge vätskan inte ändrat färg så kan den gå att använda. För att försäkra dig om att flaskan fortfarande...
Går det att DNA märka guldsmycken?
Ja, det går bra att DNA märka guldsmycken.
Jag har köpt MärkDNA Hempaket SmartDNA förut av er men nu har vätskan torkat. Jag behöver komplettera och märka upp saker som: Utemöbler, moped, bil. Kan jag köpa denna produkt igen för att märka upp dessa saker? Med vänlig hälsning, Susanna
Det går utmärkt, tänk bara på att registrera den nya märkningen på den nya koden och inte på den gamla. Med andra ord ska du följa anvisningar för märkningen som att det vore den första märkningen du gjorde.
Jag kommer att byta bil i veckan. Hur gör jag med DNA-märkningen i den gamla bilen?
DNA-märkningen är länkad till bilens registreringsnummer, om det är gjort av en privatperson, så vid ett ägarbyte gör det inte någon skillnad. Dock så ska man uppge på kvittot vid försäljningen att den är DNA-märkt. 
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:MärkDNA Hempaket SmartDNA®
Your Rating