Släckspray för lithiumbränder Housegard LithEX

Rating:
0% of 100

Housegard Lith EX är en släckspray som släcker bränder i lithiumbatterier. Lithiumbatterier blir allt vanligare och finns i dag i allt från mobiltelefoner till airboards med mera. Lithiumbatteriernas höga energitäthet innebär en viss explosions- och brandrisk. Det som gör dessa bränder problematiskt är att befintliga brandsläckare och släckmedel (pulver, skum, koldioxid, vatten) inte förmår att släcka dem. Housegards Lithium släckspray med mineralet vermikulit är världens första brandsläckare som kan släcka bränder i lithiumbatterier.

595,00 kr
 
 • Låga priser
 • Snabba leveranser
 • Öppet köp i 15 dagar
Lagervara med omgående leverans

Om lithiumsläckare

Brandsläckare  

De vanligaste brandsläckare, som pulversläckare, skumsläckare och koldioxidsläckare, är ineffektiva vid bränder i lithiumbatterier, som idag finns i allt från mobiltelefoner och surfplattor, till batteridrivna verktyg och leksaker samt elcyklar, elmopeder och elbilar.

Lithiumsläckare är en ny typ av brandsläckare för att kunna bekämpa och släcka bränder i lithiumbatterier. Lithiumsläckare innehåller ett släckmedel med namnet AVD (Aqueous Vermiculite Dispersion). AVD är ett vattenbaseret medel som innehåller små vermikulitmineraler, som bildar en keramisk platta som dels kyler ner branden och dels lägger sig som ett tätt skal över brandhärden och därmed kväver elden.

Lär dig mer om de olika typer av brandsläckare, effektivitetsklassningen av brandsläckare, SS-EN 3 samt färgval och mycket mer i vår guide om brandsläckare.

Produktegenskaper för Housegard Lithium släckspray

Housegard Lith Ex släckspray är utvecklad för att bekämpa högriskbränder av begränsad storlek. De är idealiska för hem, hotellrum, fordon, kollektiva och offentliga transportmedel, flyg, båtar, husvagnar, husbilar och vid särskilda brandprocesser som måste bekämpas i ett tidigt skede, innan de utvecklas till full brand. Men framförallt på platser där man laddar och lagrar batterier, batteriåtervinningsplatser, offentliga inrättningar och laddningsstationer.

Housegard Lith Ex innehåller det nya släckmedlet AVD. AVD är ett vattenbaseret medel som innehåller små vermikulitmineraler, som bildar en keramisk platta som dels kyler ner branden och dels lägger sig som ett tätt skal över brandhärden och därmed kväver elden.

Vermikulit är ett naturligt förekommande mineral (ett Aluminium-Järn-Magnesium silikat) som lämpar sig att släcker bränder i metaller (till exempel Magnesium, Aluminium) samt i lithium batterier. Vermikulit är helt ofarligt för manniskor, djur och andra levande organismer.

 

Brandklass A    

Skum kan användas mot brand i fasta organiska material (trä, papper, osv), vätskor (t ex bensin och olja), samt elektrisk utrustning upp mot 1 000 V.

 

 

Informationsfilm om lithiumbränder och lithiumsläckare

 

Specifikationer

 • Testade enligt ZSW-normen för Lithiumbatterier upp till 60 Wh
 • Säkra för anvädning i elektrisk utrustning
 • Släcker klass A-bränder
 • Drivgas kväve
 • Klassificerad 12 bar
 • Kontrollerad tömning som gör det lätt att använda
 • Gastätad i fabrik som gör att trycket bevaras
 • Underhållsfri, miljövänlig, giftfri
 • Volym: 500 ml 
 • Lätt aluminiumbehållare
 • 5 års hållbarhetstid
 • Temperaturområde +5 - +50 C
Specifikation
Leveranstid Lagervara med omgående leverans
Garanti 2 år
Godkänd Ja
Certifikat CE
Certifierad produkt SS-EN 3 - Brandsläckare
Släckmedel Vermikulit
Brandklass Lithium
Innehåll 500 ml
Färg Röd
Produktvikt (kg) 0.55
Hur länge håller en lithiumsläckare? När rekommenderar ni att man byter ut den om man har den i en kontorsmiljö?

Hej, En lithiumsläckare (AVD-släckare) har en livslängd på fem (5) år, därefter ska den bytas ut. Med vänlig hälsning, /Marc

Vilken brandsläckare rekommenderas för LiPo batterier?

Lithiumsläckare innehåller ett släckmedel med namnet AVD (Aqueous Vermiculite Dispersion). AVD är ett vattenbaseret medel som innehåller små vermikulitmineraler, som bildar en keramisk platta som dels kyler ner branden och dels lägger sig som ett tätt...

Vilka krav finns på brandsläckare i elbil?

Hej! Mig veterligen finns det ingen kravbild för brandsläckare i elbil, I princip kan man utgå ifrån att man inte kan släcka en elbil där batteriet brinner, i alla fall har ingen räddningstjänst i världen visat att de lyckats, ingen myndighet i världen...

Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Släckspray för lithiumbränder Housegard LithEX
Vi hittade andra produkter du kanske gillar!