Stöldskyddsmärkning Smart Protection ISR till cyklar, sparkcyklar, barnvagnar

ISR stöldskyddsmärkningen för cyklar, elcyklar, sparkcyklar, barnvagnar med mera. ISR står för International Security Register och består av ett antal dekaler som fästes på ramen och etsar in ett serienummer som är unikt och spårbart. Ägaren registrerar enkelt de märkta föremålen genom en unik kod i ISR-registret och om den blir stulen kan Polisen enkelt koppla ihop koden med ägaren. Stöldskyddsmärkningen har även en stark avskräckande effekt, dvs risken att märkta föremål stäljs minskas avsevärt med denna stöldskyddsmärkning!

Ingen kostnad för registrering eller abonnemang tillkommer. 

375,00 kr
 
 • Låga priser
 • Snabba leveranser
 • Öppet köp i 15 dagar
Lagervara

Om stöldskyddsmärkning

Stöldskyddsmärkning  

Stöldskyddsmärkning är ett mycket effektivt sätt att avskräcka från stölder och att klara av stölder och få tillbaka stöldgodset. Med hjälp av stöldskyddsmärkning kan nämligen upphittat stöldgod kopplas till rapporterade stölder, och på så sätt riskerar dem som hittats med stöldgods att fällas för inbrott, stöld och / eller häleri - en risk som de flesta tjuvar helst undviker.

DNA märkning är en mycket effektiv stöldskyddsmärkning, inte minst på grund av att Polisen har både utrustning och rutiner för att hitta och identifiera DNA märkningar. 

Läs mer om stöldskyddsmärkning och DNA märkning i vår guide om stöldskyddsmärkning.

Om stöldskyddsmärkning

Stöldskyddsmärkning

Stöldskyddsmärkning är ett mycket effektivt sätt att avskräcka från stölder och att klara av stölder och få tillbaka stöldgodset. Med hjälp av stöldskyddsmärkning kan nämligen upphittat stöldgod kopplas till rapporterade stölder, och på så sätt riskerar dem som hittats med stöldgods att fällas för inbrott, stöld och / eller häleri - en risk som de flesta tjuvar helst undviker.

DNA märkning är en mycket effektiv stöldskyddsmärkning, inte minst på grund av att Polisen har både utrustning och rutiner för att hitta och identifiera DNA märkningar. 

Läs mer om stöldskyddsmärkning och DNA märkning i vår guide om stöldskyddsmärkning.

Produktegenskaper för ISR stöldskyddsmärkning för cyklar

Varje paket stöldskyddsmärkning innehåller ett antal dekaler med en unik identitet, som lagras i databas. Varningsdekalen är även försedd med QR-kod för enklare identifiering. Polisen kan enkelt söka i databasen för att hitta ägare till upphittade föremål. Skulle dekalerna demonterats (går endast att få bort i fragmenterat skick) kvarstår märkningen som är läsbar vid belysning med polisens UV-lampor. Databasen har även manuell betjäning dygnet runt. 

 • Tjuven undviker märkta föremål - Föremålen märks på flera ställen med dekaler och etsfluorescens.
 • Dekalerna härdar fast och är praktiskt taget omöjliga att avlägsna. En etsfluorescens stryks över dekalen och tränger ned i de laserskurna hålen och etsar sig fast i underlaget. Resultatet blir ett tydligt, unikt nummer och en hänvisande webbadress.
 • Lyckas man få bort en eller flera dekaler kommer ändå all text att vara synlig i Polisens UV-ljus. Dessutom syns att dekaler avlägsnats, vilket borde skapa misstankar om stöld.
 • Upphittad föremål - eller föremål till salu - kan enkelt avslöjas om den är anmäld stulen eller slaktad (hjul/ram separerade) på följande sätt och av vem som helst (endast Polisen kan dock identifiera ägaren):
  • Dekalens unika QR-kod
  • Dekalens unika nummer, som går att söka på www.isrcodecheck.com (webbadressen också anges i märkningen).
 • En ackrediterad internationell databas håller reda på föremålets ägare. Oavsett vilket land föremålet hittas i går det att spåra ägaren.
 • Registreringen görs enkelt av ägaren och utan krav på vare sig registrerings- eller abonnemangskostnad.
 • Registrering sker i samma databas som för SmartDNA® och uppfyller myndigheters krav för Märk-DNA produkter. Märkningen baseras dock inte på DNA.
 

Produktfilm om ISR-stöldskyddsmärkning

 

Användning av ISR-stöldskyddsmärkning

Det är enkelt och tar endast ett par minuter att stöldskyddsmärka sin cykel, elcykel, sparkcykel eller annat föremål. Gör såhär:

 1. Sätt på de perforerade dekalerna. På en cykel rekommenderar vi att sätta de två stora dekalerna på ramen, de två små dekalerna i fälgarna samt den medelstora dekalen på gaffeln. 
 2. Pensla den fluorescerande etsvätskan över den perforerade koden och webbadressen. Säkerställ att etsvätskan appliceras på samtliga punkter. Appliceringen kan göras på de flesta material, men etsfluorescensen biter inte på olackerad kolfiber (de flesta kolfibermaterialen är lackerade).
 3. Sätt på varningsdekalen på ett väl synligt ställe.

Dekaler är försedda med ett mycket starkt limm, som fästar bra på samtliga ytor (till exempel stål, aluminium, kolfiber, plast med mera). På grund av det kraffulla limmet, se till att du har bestämt dig var dekalerna ska placeras - det går nämligen inte att flytta dekalerna när de väl har fått fäste. 

Det är viktigt att du registrera dina föremål efter du har märkt den. Registrera föremålen tillsammans med dina kontaktuppgifter på www.retainagroup.com/adnas. Glöm inte att uppdatera dem registrerade uppgifter om du flyttar eller säljer dina märkta föremål.

 

Innehåll i stöldmärkningspaket

 • 2 ml klar UV-vätska för etsning i metall
 • 5 st oförstörbar dekaler med det unika ISR-nurmet för synlig märkning
 • 1 st varningsdekal
 • ISR Registerkort 
 • Bruksanvisning
 • Innehållet är förpackat i en Zip-påse i plast. 

 

 
Specifikation
Leveranstid Lagervara
Varumärke applied dna
Typ av stöldskyddsmärkning Etsning, Dekaler
Godkänd Ja
Produktvikt (kg) 0.5000
Kan man använda ISR stöldskyddsmärkning på robotgräsklippare?
Denna stöldskyddsmärkning är speciellt framtagen för etsning på metall (cykelramar mm) och rekommenderas inte till plastytor. Vi rekommenderar därför istället vanliga märk-DNA.
Kan man använda samma märkning till fler cyklar?
Hej! Tillverkaren av produkten rekommenderar inte att man gör det eftersom den innehåller 1 unik kod, vilket i praktiken innebär att om man anmäler den koden som "stulen" så kommer resterande cyklar som har samma kod på sig dyka upp som stulna ifall...
Vad är skillnaden mellan DNA- och ISR stöldskyddsmärkning?
Stöldskyddsmärkning med DNA och ISR fungerar på ett liknande sätt genom att man märka ett föremål med en personlig kod och att koden registreras i en databas som Polisen, Tullen m fl har tillgång till. På så sätt kan man koppla ett stulet föremål till ägaren och detta har en stöldskyddsförebyggande effekt. 
Jag köpte stöldskyddsmärkning genom er hos retainagroup men nu behöver jag nya dekaler för att märka utbytta delar på cykeln. Kan man beställa nya?
Om du refererar till Stöldskyddsmärknng Smart Protection ISR till cyklar så är det tyvärr inte möjlgt att köpa till flera dekaler.
Fick du inte svar på din fråga?
Write Your Own Review
Du recenserar:Stöldskyddsmärkning Smart Protection ISR till cyklar, sparkcyklar, barnvagnar
Your Rating